Ingefärsbröd – Bästa bikarbonatsbrödet ever

bröd med filmjölk-1
Ni villa ha mitt bästa brödrecept (tack A) och fler bilder och inlägg på bakrecept (tack S). Er önskan är min lag och här kommer ett recept på en snabbt, smaskigt, saftigt och superenkelt bröd. Ett bikarbonatsbröd med filmjölk och ingefära. Receptet kommer från tidningen BAKA.
bröd med filmjölk-2 bröd med filmjölk-3
INGREDIENSER (2 bröd)
1 l filmjölk
2 dl sirap
2,5 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl special
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl linfrön (i originalreceptet har de använt vetegroddar)
1,5 dl havrekross
4,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
1 msk mald ingefära
havegryn att strö på toppen

Sätt ugnen på 175 grader och smörj två formar och bröa dem med lite rågmjöl. 
Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg och fördela sedan degen i formarna. Strö havregryn på toppen. 
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 1,5 timme. Lägg ett bakplåtspapper över bröden mot slutet om de ser ut att bli för mörka. (Men tänk på att pga sirapen så blir de väldigt mörka i färgen utan att för den delen vara brända).
bröd med filmjölk-4 bröd med filmjölk-5 bröd med filmjölk-6
Mycket gott att servera med en syrlig marmelad och lite starkare ost! Och en kopp starkt te! Mums!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sanaz
sanaz
8 år sedan

Så himla smart att ha ingefära i brödet. Det har jag aldrig testat men älskar ingefära så detta ska jag prova!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x