Ni villa ha mitt bästa brödrecept (tack A) och fler bilder och inlägg på bakrecept (tack S). Er önskan är min lag och här kommer ett recept på en snabbt, smaskigt, saftigt och superenkelt bröd. Ett bikarbonatsbröd med filmjölk och ingefära. Receptet kommer från tidningen BAKA.
INGREDIENSER (2 bröd)
1 l filmjölk
2 dl sirap
2,5 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl special
1,5 dl grahamsmjöl
2,5 dl linfrön (i originalreceptet har de använt vetegroddar)
1,5 dl havrekross
4,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
1 msk mald ingefära
havegryn att strö på toppen
Sätt ugnen på 175 grader och smörj två formar och bröa dem med lite rågmjöl.
Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg och fördela sedan degen i formarna. Strö havregryn på toppen.
Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 1,5 timme. Lägg ett bakplåtspapper över bröden mot slutet om de ser ut att bli för mörka. (Men tänk på att pga sirapen så blir de väldigt mörka i färgen utan att för den delen vara brända).
Mycket gott att servera med en syrlig marmelad och lite starkare ost! Och en kopp starkt te! Mums!
Så himla smart att ha ingefära i brödet. Det har jag aldrig testat men älskar ingefära så detta ska jag prova!!!