Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
Med drömmar om utflykter
I namngivningspresent fick Estrid en megagullig minikonken av moster Paula och morbror Fredrik. Hon har ännu inte använt den och jag drömmer om den dagen vi packar den med alla hennes viktigaste saker och vi beger oss ut på utflykt. Jag tittar bara in snabbt för jag ska springa iväg till Sats med David och … Continued
Tankar om att vara husägare
Nu har jag varit husägare i lite mer än en vecka. Och ja, det är överväldigande. Stundtals är jag over the moon och andra stunder skräckslagen. Hur ska vi klara av detta liksom? Jag tittar ut i trädgården och är som ett levande frågetecken. Vad ska man egentligen göra nu på hösten? En annan sak … Continued
Glad midsommar!
Glad midsommar min kära vän! Vilken annorlunda midsommar det blir i år! Här i Skanör är midsommarfirandet nästan anrikt med flertalet lokala traditioner. Men i år blir det inget av detta. Inget gåsalopp, inget resande av midsommarstång, ingen dansbana. På ett sätt känns det skönt. För vid dessa typer av högtider blir jag negativt påverkad … Continued
Packa rätt inför flytt och spar huvudvärken
Om jag får säga det själv är jag lite av en mästare på packning. Det måste vara alla mina år som sjöscout där man ideligen packade sin väska, sina seglarkläder, sovsäcken, maten och alla båttillbehören. Ja, jag är en mästare på att pussla och få ihop allt i en smidig packning. Sen är jag även … Continued
vecka 36.
Jag är rådvill!!! Haha, alltså jag var heeeelt inställd på höst. Redo att beställa hem te och nya böcker, tända ljus på kvällarna, duscha varmt, göra långkok och kura hemma. Men nej, sommaren har fått en revival här i södra Skåne. Kanske hos dig också? Helt plötsligt är det 25 grader varmt och inte ett … Continued
6 – min dag
Mina dagar är rätt lika och majoriteten av dessa spenderas med Sara (och Christina men som inte fanns på bild) och vi fikar, går på promenader, går på kyrkans barntimme och går till biblioteket. Kort och gott, vi hörs och ses flera dagar i veckan. Som härom dagen, som detta inlägg ska handla om. Vi … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida