Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.
Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.
När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.
Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
Midsommarafton, del 2
Del två av en Midsommar inleddes precis så som den andra ronden bör. Med gräddtårta med massa jordgubbar. Det var en förväntansfull kö som ställdes upp i väntan på tårta. Gabbi var också där, med sin man Anders och lilla plutta Julia. Den yngsta i hela gruppen. <3 Wille och Jonas drack kaffe i skuggan … Continued
Sammanfattning januari
Jag tänkte testa en ny grej detta året och det är att sammanfatta varje månad. En liten round-up av de inlägg ni gillade mest. Nu är det kanske så att du inte kommer in här varje dag (inte!? how rude!) och för att vara behjälplig så får du en sammanfattning av de mest gillade och … Continued
Mer från Paris med balett, lyx och solsken
Vår andra dag i Paris var riktigt härlig. Solen sken och vi startade dagen med frukost och snörde sedan på oss spatserskorna. Sen gick vi. Och som vi gick! Gata upp och gata ner men mot en mycket målmedveten riktning. Det man inte har på fötterna får man ha på huvudet som fashionordspråket säger. För att … Continued
10 bloggar jag ÄLSKAR
Det var länge sedan ni fick en lista med mina favoritbloggar för tillfället. Här kommer 10 fantastiska bloggar som jag går in på flera gånger i veckan och alltid, alltid blir inspirerad av. 1. Rowan Tree Rania har en underbar blogg. Jag blir liksom lugn i själen när jag läser den. Hon flyttade från storstad … Continued
En mysig fredagkväll
Ljusen är tända, vi har ätit middag och avslutat den med nybakade lussebullar i sängen, framför Bolibompa. När Estrid kom hem från föris har vi bara haft det härligt. Jag försökte läsa min nya Damernas värld men Estrid tog snabbt över. Nu nattar David Estrid och jag ligger på sängen och lyssnar på sändningen från … Continued
En mycket lyxig och flärdfull AW
Nu ska jag äntligen sätta mig ner och visa bilder från i fredags. Caroline hämtade upp mig och vi åkte till Savoy grill. Vi fick in vars en fördrink och inväntade de andra tjejerna. Inne på Savoy var det varmt, mjukt ljus och härligt sorl från folket och restaurangkök inifrån det öppna köket. Eftersom temat … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida