
Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.

Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.

När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.

Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
Nu börjar en helg utan måsten
God morgon! Idag vaknar jag upp till ett nystädat hem. Det tog sin beskärda del av kvällen igår, men nu är här skinande rent till helgen. Det känns verkligen skönt. Jag tänkte inleda min jobb med blogg-dag med ett träningspass för att få igång huvudet lite. Sedan väntar en kreativ och härlig dag för min … Continued
Min söndag i bilder, kultur, mat och en stor krona
I söndags åkte vi på en liten söndagsutflykt. Vi styrde bilen till Helsingborg och ett av våra favvisställen, Dunkers kulturhus. Vi skulle titta på två utställningar ”italia”, som var ok, och ”bending reality” som var något av de mest fantastiska någonsin. Wow wow wow! Är besatt av fotografen Erik Johansson nu! Hela lilla familjen var … Continued
Julbord på Grand hotell i Lund
Förra lördagen var ju jag och David på Grand Hotel i Lund för egentid, julbord och lugna timmar att bara samtala. Jag älskar julbord på Grand Hotel! Det är så flärdfullt med sina kristallkronor, stora blomsterarrangemang och guldiga detaljer. Det var vackert och julpyntat. Spana in dessa fönster! Vi hängde av oss våra jackor och … Continued
Lära känna-listan
Insipirerad av Linda har jag också gjort en lära-känna-mig-lista. Enjoy! Hur gammal är du? 29 2. Hur gammal känner du dig? Oj mycket äldre! Känner mig som en tant på insidan för jag älskar kultur, brodera, läsa och skrota hemma. Längtar, lite sorgligt kanske, men efter att få vara pensionär. Vilket sagolikt liv! 3. Var … Continued
Matlagningsglädje
I somras var jag på en typ invigning till det som ska bli Malmös saluhall. Jag och Estrid traskade dit och gud vilken pepp! När jag jobbade i Lund var det alltid så härligt att sluta jobbet lite tidigare på fredagar, och gå till saluhallen. strosa runt och köpa allt som såg gott ut. Ostar, … Continued
Igår var en väldigt drömmig lördag
Igår hade vi en så himla fin lördag! Efter frukosten åkte jag och Estrid, tillsammans med Paula och Fredrik, till plantagen. Jag köpte fröer, odlingspallar, blommor, jord och gödsel. Sen hade vi den där första trädgårdsdagen i vårt hus. Eftersom vi flyttade in i huset i september var det inte så mycket att göra i … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida