
Vi har testat att göra dumplings. Alltså wow vad gott och faktiskt inte alls komplicerat att göra. Vår fyllning bestod av kycklingfärs, chili, persilja, vitlök och färsk ingefära.

Sen lägger man ut de små dumplingsdegarna på en plåt och klickar på lite fyllning. Sen penslas kanterna på varje deg med lite vatten och så nyper man bara ihop paketet. Det var lite tidskrävande och pilligt, men har man gott om tid och lugn och ro i köket var det mest bara rofyllt.

När du nypt ihop alla paket har du så här många små dumplings. Sen skulle dessa stekas och kokas och här stötte jag på patrull. Jag stekte på rent för hög värme så det brände fast lite och mina färdiga dumplings blev inte så vackra. Men GODA! De blev hur goda som helst. Vi doppade dem bara i lite japansk soja och njöt.

Happy Belly! <3 Det får man när man ätit sina goda premiärdumplings.
En skaplig dumplingsmästare inom mig
Du kanske också gillar...
Vi firade riktigt sommarkalas i helgen
I lördags fyllde David hela 37 år och vi firade honom med ett litet kalas för oss, Paula med familj och mina föräldrar. För att vara precis i början av maj var det en riktig sommardag. Vi gjorde altanen kalasredo och det var OTROLIGT drömmigt att gå ut i den egna trädgården och plocka in … Continued
Inte ens tändstickor hjälper
Helt plötsligt var det radio silence här inne men mitt liv just nu! The struggle is real! I onsdags flyttade vi delar av vårt kontor till nya lokaler i Malmö och då har jag balanserat flytt med att hålla igång ärenden, skriva saker och förbereda rättegång. Och sen så flyttar vi ju privat på måndag … Continued
Veckonytt #20
Nu vecka och nya tag! Här kommer veckans veckonytt och I LOVE IT! Så mycket snyggt! Jag älskar Engelbert och min förlovningsring kommer därifrån. Deras senare smyckekollektion New York 66 är AMAZING. Örhängena på bilden är rena rama drömmen men jag vågar inte ens föreställa mig prislappen. Emma har gjort ett fantastiskt blogginlägg med de … Continued
Med lite fjärilar i magen
Fredag! Så himla härligt och kanske extra härligt för jag har så mycket att se fram emot idag. Vid lunch ska jag till frisören som ska fixa mitt hår inför ikväll. Då är vi ett gäng bloggtjejer, uppklädda till tänderna, som ska ut och hålla fredags-AW på Savoy här i Malmö. Jag ser så mycket … Continued
Jag älskar att njuta
Jag har skrivit om det förr, men jag är livsnjutarn. Jag vill njuta av mitt liv minst en gång varje dag. Det kan vara allt ifrån ett flärdfullt plagg och en genomtänkt outfit till en kväll framför en serie fast att lägenheten behöver städas. Det här med att vara livsnjutare kan dessvärre reta gallfeber på … Continued
Vardag med guldkant
Idag ”vobbar” jag, alltså jag är hemma med sjukt barn och kombinerar det med att jobba hemifrån. Det var en besvärlig natt för Estrid med feber och framförallt väldigt mycket hosta. Stackars lilla pyret. Själv sitter jag här med ruffsig ananastofs på huvudet och sörplar kaffe i rask takt. (Kan man inte få koffein intravenöst!?). … Continued
Kul! Det måste jag testa, när jag bodde i London så kunde man köpa färdiga dumplings på asiatiska butiker ca 70 st för en 20 lapp. Så då åt vi mycket dumplings (vågade mig bara på de vegetariska). Men det här ser ju lagom avancerat ut och mycket fräschare.
Vad hittar du gyoza skinsen? Är det i vanlig matbutik eller finns det någon bra asiatisk som jag bör känna till som nyinflyttad Malmöbo?`
Tack för en jättefin blogg! Tittar alltid in det första jag gör när jag kommer till jobbet, ger en så härlig start på dagen! 🙂
Hej! Vilken fin kommentar! Tack så jättemycket! Dessa dumplings blev supergoda! Skinsen köpte vi en asiatisk butik på Möllan. Där hittar du verkligen allt du behöver för att göra asiatisk mat. Vad skoj att du är nyinflyttad Malmöbo! Säg bara till om du behöver lite tips på ja typ allt! Har ju alltid bott i Malmö! =) Ha en fin dag! Kram Frida