Ekomorsan svarar på mina skönhetsfrågor

ekomorsan1
Det här är Angelica och hon bloggar på Ekomorsan. En superambitiös blogg som jag blir så imponerad av! Bloggen har blivit utsedd till Sveriges bästa gröna blogg och i denna får man följa Angelicas liv som tvåbarnsmamma och med en ambition att leva så hållbart och plastbantat som möjligt. Hon har även blivit utsedd till Borås miljöhjälte 2012 och förutom bloggen så driver hon även den nyöppnade webshopen MINImera.nu som har ett fokus på giftfria produkter  Det är en ära att ha med dig i min lilla skönhetsserie.
ekomorsan2

1) Dina dessa kan jag inte leva utan-produkter.
Mascara, trots att jag ännu inte hittat den allra bästa för mig.
Ögonbrynspenna/skugga
Läppglans

2) När känner du dig vacker?
Det kan vara i helt olika situationer men en välkomponerad outfit som är avsedd för ändamålet. Jag kan känna mig minst lika vacker när jag har hunnit göra en full sminkning, lockat håret och klätt mig i den lilla svarta som jag kan köra med ridkläder, håret i en fläta och ansiktet nästan helt bart från smink

3) Vad är skönhet för dig?
Skönhet för mig är när en är bekväm med sig själv. Är du inte bekväm utan känner dig utspökad så lyser det igenom. Finns inget vackrare än någon som hittat sin stil som de är bekväma i.

4) Du har 5 minuter att göra dig i ordning, hur gör du?
Borstar igenom håret, har i arganolja i topparna och sätter med stor sannolikhet sedan upp det. Sedan är det dags för ansiktet och jag målar fransarna, ögonbrynen och avslutar med lite läppglans.

5) Du har timmar att göra dig i ordning, hur gör du då?
Först och främst ska jag nog erkänna att många av dem timmarna nog skulle slösas bort på instagram och fb.. Inget är dock bättre än att börja med en varmdusch, skrubb, inpackning och att lägga en ansiktsmask när en kommit ut från duschen. Sen är det bara att börja leka med sminket. Har en många timmar så finns ju utrymme att experimentera och jag tar gärna hjälp av både tutorials jag pinnat på Pinterest eller kollar på youtube. Finns så mycket bra inspiration och hjälp på båda dessa plattformarna! Har jag lång tid brukar jag passa på att platta eller locka håret! Mitt hår är oftast nästan spikrakt framtill men vågigt bak så jag har det i princip aldrig utsläppt utan att jag gjort någonting med det.

6) Du känner dig trött, trist och tråkig, hur glammar du till dig?
Kör min 5 minuters grej. Borstar igenom håret, har i arganolja och målar sedan fransar, bryn och läppar.

7) Vad skulle du råda den som är en nybörjare när det kommer till smink?
Det behövs egentligen inte så mycket smink till en början. Få koll på att måla ögonfransarna, hur du målar ögonbrynen (hej hej tutorials på youtube) och få lite färg eller glans på läpparna till en början. Dessa 3 gör så stor skillnad! Därefter skulle jag säga att jakten på en bra (och framförallt rätt nyans av) foundation, puder och rouge kan börja. Här anser jag att så mycket mer gå fel med en nyans som inte stämmer och den blir kanter och onaturligt.. Kolla olika tutorials för inspiration! De är toppen!
ekomorsan3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x