Skarhult slott, gömd kvinnomakt och sex sex sex

skarhult slott-1
Igår hade Liberala kvinnor kulturutflykt och besökte Skarhult slott. På dagordningen stod lunch, en utställning om gömd kvinnomakt och en om älskare och älskarinnor.
skarhult slott-2
Vi fick följa fem av slottets fruar från 1500-tal till 1900-tal. I historieskrivningen helt bortglömda men i verkligheten oerhört betydelsefulla. Vi hade bokat privata visningar och det var verkligen toppen. Kvinnomakt är så inspirerande och det är svindlande vad vissa kvinnor förmådde göra trots den levnadssituation de var i.
skarhult slott-3
Det var berättelser om barn som dog, män som dog, om pesten, syfilis och koppor. Det var olycklig kärlek, sexuell frigörelse, kyskhetsbälten och liderliga kärleksbrev.
skarhult slott-4 skarhult slott-5 skarhult slott-6
Det var berättelser om vad som sker när du lever i synd, eller gifter dig nedan eller för den delen ovan din sociala status. Bevis fördes fram på hur sexualitet alltid har använts för att smutskasta en kvinnas heder och status.
skarhult slott-7 skarhult slott-8
”Mina” liberala kvinnor är en samling män och kvinnor med mod, humor och förändravilja. De är människor i alla olika former och åldrar, men det vi har gemensamt är feminismen och kampen för jämställdheten. Herregud, hur kan det ens finnas en så magnifik grupp!?
skarhult slott-9
På 20-talet och 25 år framåt inackorderades unga kvinnor för att formas till idealmamman. Hemmafruidealet var det senaste och på Skarhult slott blev de drillade i sömnad, kokkonst och matlagning.
skarhult slott-10 skarhult slott-11
Moderna kvinnor med makt! Spontant säger jag bara yes yes yes för Ellen Degeneres, Annie Lööf, Oprah, Isabella Löwengrip, Malala, Hillary, Kronprinsessan och Angela Merkel!
skarhult slott-12
Åh Selma, åh Selma!
skarhult slott-13
Det fanns ett hisnande kärleksbrevsrum…
skarhult slott-14
…och ett liknande hisnande porr-rum.
skarhult slott-15
Skarhults slott är väl värt ett besök för sina utställningar, men även miljön och utsikten gör besöket värt.
skarhult slott-16 skarhult slott-17
Min mamma och pappa var också med! <3
skarhult slott-18
Hej hej, här är jag lille ordföranden!
skarhult slott-19
Efter lunch och guidade visningar vinkade vi alla hej då. Varm om hjärtat (och svettig i bilen) styrde jag hem mot Malmö). Vilken bra söndagsgrej ändå!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x