Alla jobb jag haft i mitt trettioåriga liv

Alla jobb jag haft-1
(Blus – Filippa K, sjal – Hermés)

Jag har haft en massa jobb i mitt liv, lite precis som jag tycker att man ska ha haft. Det var så bra av mina föräldrar att alltid motivera oss barn att ha extrajobb. Det har blivit en hel del genom åren och vägen till advokatbyrån har inte varit spikrak ska jag be att få tala om!

Gåspiga – som liten tös vallade jag gässen i Skanör för turisterna. Japp, detta är sant! Pojken var klädd som Nils Holgersson och flickan som en liten piga.

Jultidningsförsäljare – flera jular i rad var jag the queen of jultidningsförsäljning.

Reklamutdelare – Detta bara kunde inte ske. Det enda jobb jag vägrat återgå till. Det blev två helger men sen fick det faktiskt räcka. Det var sinnessjukt mycket jobb för pluttlite pengar.

Sommarlovsskådis – jo men visst man har ju varit paid actress. I Skanör sattes en sommarteater upp och jag var med flera år i rad, i huvudrollen om jag får lov att skryta! ”Från sillatid till nutid” hette den och handlade om när Skanör var en stor sillstad under Hansatiden.

Vindmölleguide – I Skanör finns en mölla och den kunde turister gå in i och titta. Det kom typ ingen och jag satt mest där inne och hånglade med min kille.

Städerska – I fyra år extrajobbade jag i gymnasieåldern som städerska. Jag städade hotell, kontor och på Casino cosmopol i Malmö. Grymt bra jobb och riktigt bra på CV:et.

Kaffemaskinsservare och kaffeinköpare – innan universitet hade jag ett riktigt ”knegarjobb”. Jag jobbade på ett företag som hyrde ut kaffemaskiner till företag. Jag ansvarade för att köpa in kaffe och tillbehör, leverera det till kunder och serva kaffemaskinerna. Sen blev jag uppsagd på grund av arbetsbrist men två veckor senare hade jag ett nytt jobb.

Assistent på Eriksson – genom Manpower fick jag en anställning som assistent på Eriksson på personalavdelning. Men där var jag bara typ ett halv år och sedan gick flyttlasset till Stockholm och universitetet.

Butikspersonal på Ordning & Reda – Jämte juristutbildningen jobbade jag extra i butiken Ordning & reda. Ett UNDERBART extrajobb för någon som jag som älskar skrivböcker, kontorsmaterial och allt sådant härligt.

Biträdande jurist på advokatbyrå – efter min examen landade jag direkt jobb som biträdande jurist på en advokatbyrå, och det är samma byrå jag fortfarande är kvar på. Nu återstår bara att få min advokattitel och sen är jag i hamn.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Angelica
Angelica
7 år sedan

Wow, så många roliga jobb! Jag är sjukt stolt över alla mina sk skitjobb i ung ålder. Alla jobb utvecklar på något sätt!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
7 år sedan

Men gud ja, man ska ALDRIG skämmas för ett arbete. Ett arbete är alltid bättre än inget arbete. Man ska vara stolt över sina arbeten.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x