En ring från Drakenberg Sjölin som ger power och prål

ring drakenberg sjolin-1
Här en en bättre bild på min nya powerring från Drakenberg Sjölin (klick). Varför är detta då en powerring undrar du? Det ska jag berätta. Att bli advokat är en lång och snårig resa. Man ska arbeta som biträdande jurist i tre år och under denna tid göra tre obligatoriska kurser. Den sista delkursen innebär dessutom att man måste göra ett obligatoriskt prov. Därefter gör man sin muntliga examen och skickar sedan in sin formella ansökan. När allt det är klart och förhoppningsvis godkänt blir man antagen som ledamot i Advokatsamfundet. Då är man klar. Då får man äntligen kalla sig advokat.

Jag gjorde min tredje delkurs förra veckan och klarade det där hiskeliga provet. Jag bestämde mig tidigt för att efter varje delkurs skulle jag få gå och köpa ett smycke. En liten hyllning till mig själv att jag har tagit ytterligare ett kliv på min resa till att bli advokat. Nu har det blivit som en ritual. Efter kursen avslut, och innan mitt tåg börjar rulla mot Malmö, har jag alltid gett mig själv två timmar att strosa på NK. Åh, detta NK, min bästa plats på jorden tror jag. Där finns allt som är vackert. Och det är där jag alltid hittat mina smycken. Denna gång föll jag som en fura för denna tunna sirliga ring med en pärla. Så vacker! Så elegant! Så mycket power! För den symboliserar att jag klarade det, jag gjorde det, jag tog ett steg på min resa.

Nu ska jag snart till Stockholm igen. Självklart ska jag gå till NK igen. Har jag tid så älskar jag att gå dit. Titta på smink från Tom Ford, känna på de mjuka väskorna på Mulberry och de sylvassa klackarna från Jimmy Choo. Gå till klädavdelningen och bläddra bland wrapklänningar från DvF, sidenblusar och kashmirplagg. Barnavdelningens magi, bokavdelningens tunga lyxiga coffeetableböcker och herravdelningens tunga parfymer. Detta varuhus, en dröm!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

….och medan du är på advokatdagarna är jag hela dagen på NK 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

åh din lyxapa!!!

Linda
7 år sedan

Åh låter härligt och vad roligt att du klarat det grattis.
Här hemma är det inte så mycket lyx och flärd för tillfället alls, men när lillan blir lite äldre så kanske vi kan ta tag i den biten igen, för nu blir man mest bara ner spydd mest hela tiden, men jag försöker i alla fall att piffa mig lite då och då. Det roliga var att när jag var yngre så bestämde jag mig för att den dagen jag blir mamma så ska jag inte bli en sådan där mamma som inte bryr sig om sig själv utan jag skulle vara ”piffig” ha ha ja och nu är man här och ja vad säger man hur skönt är det inte då man går hemma att gå i de där myskläderna och inte ha en bh och bara loda runt?! Fast det är klart jag går ju ALDRIG ut så, så på något vis så har jag väl gjort lite av vad jag tänkte när jag vara yngre.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

När man är hemma med barn är det ju totalt onödigt att klä upp sig för det är så mycket spill och kladd. För mig handlar det inte om att man inte bryr sig. Det handlar om att det ska vara skönt och praktiskt. Stundtals var jag glad om jag ens hann duscha. jag går ofta ut i mjukiskläder och handlar osv. Jag bryr mig inte så mycket om sånt. Jag klär upp mig när jag känner för det men skiter i det om jag inte känner för det. Kram på dig

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x