Baka med barn

baka med barn-1
Igår och idag lajvar jag mitt perfekta liv när jag har premiär för ”baka med barn”. Igår var jag hemma med Estrid och vi gjorde något som jag längtat efter sen dagen hon föddes. Att baka ihop! Hon stod på en stol bredvid mig och hjälpte mig att hälla mjöl och kryddor ner i Kitchen aiden. Vi gjorde smördegspinnar till min fest på lördag. Sen kryddade vi dem med salt, vallmofrö och rosmarin. Vi gjorde också kex, med parmesan och rosmarin. Jag njöt så av att baka med Estrid. Visst, det går mycket långsammare än om man gör det själv, och det blir mycket mer stökigt och man måste hela tiden hålla koll på att inga små fingrar fastnar i vispar eller bränner sig på ugnen. Men fördelen var att jag, som inte är så bra lekmamma, äntligen kunde sysselsätta Estrid i nästan två timmar på ett sätt som vi båda gillade. Inte en enda gång tog jag upp mobilen, slöbläddrade i en tidning eller hade tv:n igång. Istället var jag närvarande i leken/bakningen.
baka med barn-2
Del två i min lajv av det perfekta livet är att jag idag är ensam i min syrras hus hela långa dagen. Bara jag, ett STORT kök och en planlist sprängfull med fantastiska poddprogram. Jag gör focaccia, olika röror, bakar tårta och macarons. Små desserter, chevréfyllda dadlar med bacon och en massa mer. Vi har förvisso beställt maten, men det lilla plocket fixar jag själv. Och som jag njuter. Ett hus! Jag går runt och låtsas att det är mitt och längtar ihjäl mig efter ett eget. Min lilla lunchpaus är nu över och jag ska fortsätta stöka i köket.

Ha en fin dag mina vänner!
baka med barn-4 baka med barn-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x