Startskottet för mitt blomsterår

Äntligen har jag börjat med mina blommor. Det är fortfarande tidigt på året och jag ska inte göra misstaget att börja med mina fröer för tidigt. Men jag valde några sorter som ska börja odlas tidigt och så satte jag krukorna i mitt miniväxthus för att ge dem bästa möjligheterna.

Det är fortfarande för tidigt för att börja jobba i trädgården och tro mig, det kliar i fingrarna. Jag vill plocka ogräs, beskära rosor och buskar, sätta luktärter i jorden och tvätta trädäcket. Men det är fortfarande lite tidigt för det kan ju komma en köldknäpp eller två.

En vissnad klematis och förre årets bambupinnar vittnar om en sommar som var och som kommer komma igen.

Min odlingsbänk ska rengöras och scrubbas och den döda hortensian i den beiga krukan hoppas jag få nytt liv i. Innan jag kommer dit kan jag iallafall njuta av min lilla premiär av försådd. Det som jag började odla är:

  • aklejruta
  • löjtnantshjärta
  • sommarbegonia ”super olympia bicolor”
  • salvia

Här har ni den förväntansfulla glada trädgårdsmästaren, amatör förvisso, men med fingrar som faktiskt blir mer gröna för varje år.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x