Dirty thirty, en kväll med mängder av mat, vänner och quiz

Dirty thirty-1
Igår firade jag min 30-års dag, min Dirty Thirty, med pompa och ståt. Syrrans hus stod öppen för familj och vänner. Min veckas slit i köket resulterade i en dignande buffé.
Dirty thirty-2
Jag beställde en del mat från Yallatrappan och en del gjorde jag själv. Det var minipizzor, filodegsrullar, kyckling, lax och olika piroger. Så gott.
Dirty thirty-3
Jag hade bakat kex och smördegspinnar, vi hade tömt Möllans ost på ostar och korvar och David hade gjorde egna oliver. Lätt de godaste jag ätit någonsin.
Dirty thirty-4
Jag bakade focaccia, gjorde tabbouleh, hommus och en bönröra med saffran och ajvar relish.
Dirty thirty-7
Vi pyntade borden med blommor, ballonger, ljushållare och dukar. Sen inväntade vi gästerna.
Dirty thirty-10
Alla gäster fick lägga ett livsråd i min lilla burk.
Dirty thirty-8
Någon annan stal dock showen och blev kvällens huvudperson <3 Här är David och Fredrik.
Dirty thirty-11
Min syster hade gjort en tipsrunda och jag skrattade högt åt varenda fråga.
Dirty thirty-5
Prick allt i deras hus är magnifikt. Kolla in det här kaklet som matchas med handduken. Och blandaren som matchar tvålen. Åååååå snyggt. Dör lite avundsjukedöden.
Dirty thirty-9
Vi hade köpt massa ballonger och en heliumtub. Alla ballonger fästes i sådana här nipplar (tack pappas jobb) och de var spot on, trendiga och väldigt Tom Dixon-iga.
Dirty thirty-12
Jag hade på mig den här ljuvliga klänningen som är så chic med sin lilla cape (här). Och Estrid var ljuvlig i ärvd volangklänning från Livly och rosa strumpbyxor med glitterprickar. Och ja, hon anlände i lackskor också! <3 <3 <3
Dirty thirty-6
Älskar det här vackra stillebenet i Paula och Fredriks sovrum.
Dirty thirty-13
Hej hej!
Dirty thirty-14
My sis! Gästerna anlände lite pö om pö och jag sprang runt och fyllde på glasen, pappa tog jackorna och så styrde vi dem alla bestämt mot buffén. ÄT, sa jag. Det finns hur mycket som helst. Så vi åt, drack och umgicks. Jag hade dåligt med batteri i kameran så tyvärr fastnade inte så många gäster på bild denna gång. Men alla de finaste i mitt liv var där. De skämde bort mig med presenter och sång och herregud vad jag kände mig älskad. Och min mamma, som inte är sorten som tar plats (ja, jag brås på min far) höll tal. Hon hann veckla upp pappret innan vi alla grät. Emotionell family någon?
Dirty thirty-17
Jag gjorde en så fin pastellig godistårta och isphans, en macaron med vit choklad/jordgubb/rosenvatten-fyllning och hallon. Pssst, scrolla det kommer mer!
Dirty thirty-15
Vackra Elin var där!
Dirty thirty-18
Vit choklad-koppar med lingonmousse och nejlikor.
Dirty thirty-16
Och Christina kom med hela sin familj. <3 Barnen lekte med ballonger och med varandra och jag hann tänka att ja, det vore nog inte dumt med ett syskon till Estrid. För gud vad de underhöll varandra bra, alla barnen.
Dirty thirty-19
David hade också gjort lakritsmacarons! Är han den perfekta mannen? Svar ja!

Vilken fin lördag! Sen kom söndagen och den gick i ett! David blev sjuk, jag behövde fixa mina naglar och sen var jag iväg någon timme och besökte min farmor. Så dagen bara swischade förbi. Nu är det söndagkväll och jag sitter i köket. David och Estrid har gått och lagt sig och här är tyst. Det enda som låter är poddcasten jag lyssnar på, knattret från tangentbordet och min sked som snurrar i koppen för att lösa upp honungen. Jag har svept in mig i min morgonrock, städat upp i köket och tänt ljus. Avkoppling! Imorgon är det måndag och en ny vecka som sätter igång. Men jag känner mig pepp! Jag har ju bara så himla mycket fint att se fram emot kommande vecka, veckan därpå, och därpå och den efter den.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Christin
7 år sedan

Ser otroligt lyckat ut! Och klänningen, urtjusig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin
7 år sedan

tack! ja, det var toppen! och klänningen, åh klänningen! divine!

Linda
7 år sedan

Grattis i efterskott så fin du var gillade färgen på klänningen.
Det såg väldigt trevligt och mysigt ut och vad mycket gott att tugga på.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

jag vet, klänningens färg är sååå himla härlig. man blir på glatt humör!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x