Lördagmorgon, sovmorgon och 6,5 kg kalkon

lördag-1
God morgon!
Jag är i CHOCK! Vårt barn sov denna morgon till kvart över nio! 09.15!! Unheard of! Vi äter frukost nu kl 10 som vore vi ungdomar igen. Men inte mig emot, eftersom vi ska vara barnfria ikväll, låta vinet flöda och vara 10 vuxna som äter gott, behövde vi lite sovmorgon för att orka med.

Igår gjorde jag cranberry sauce och pecanpie och idag är liksom D-day. Kalkongen ska in i ugnen i en faslig massa timmar, bordet ska dukas och pyntas, grönsaker ska kokas, stekas och glaseras, potatismosen ska vispas riktigt fluffig och mjuk, det röda ska luftas och det vita ska kylas. På spisen ska en hemmagjord tranbärscider sakta kokas i 4 timmar med nejlika och kanelstång. Det är så roligt att få göra en sådan här rejäl middag. Imorgon skriver jag ner exakt vad som serverades men jag vill inte avslöja i förväg om gästerna läser bloggen.

Jag har gjort en thanksgivingplaylist, köpt ljusslingor, laddat med värmeljus och långa vackra ljus i hållarna. Estrid Ericsson sa ju alltid att man skulle ha höga ljusstakar på bordet för ljuset föll mer smickrande på gästerna då. Älskar henne! Jag har förberett lekar och ska göra blomsterarrangemang på bordet.

Och nu blir du kanske helt stirrig och tänker ”men frida, va inte en sådan högpresterande kvinna som måste göra allt perfekt”. Men då ska jag berätta hur jag gjorde. Jag handlade allt igår på ICA Maxi, även blommorna. Dukningen kommer bestå av sådant vi har hemma, där ingår omaka bestick och omaka tygservetter. Min nya duk kommer inte vara strykt och vinet är i boxar. Igårkväll plockade vi lite snabbt här hemma och idag tar vi bara en snabb vända med dammsugaren. Det enda som vi gjorde ordentligt är rengöring på toaletten. Men resten får liksom vara som det är. Maten vi serverar är egentligen väldigt enkel och inte så komplicerad. Jag har satt ribban på en väldigt ok nivå och sen tänker jag att man kan alltid kan köpa pizza om det blir kaos av det hela.

Ha nu en trevlig lördag mina vänner!
lördag-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
7 år sedan

Hej
Låter som en härlig Lördag för eran del.
Här hemma blir det att fixa och rensa lite.
Ha en fin kväll
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

det var verkligen en riktigt riktigt fin kväll!

Anette
Anette
7 år sedan

I vårt kompisgäng har vi en överenskommelse om att inte städa före en fest. Man måste ju ändå städa efter… Skapade denna deal när vi kom på hur extremt dumt det var att städa innan ett barnkalas….
Ha en underbar fest.❤

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

det är helt rätt. plocka innan festen och dammsuga efter! =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x