Julbord på Grand hotell i Lund

julbord grand hotel-1
Förra lördagen var ju jag och David på Grand Hotel i Lund för egentid, julbord och lugna timmar att bara samtala. Jag älskar julbord på Grand Hotel! Det är så flärdfullt med sina kristallkronor, stora blomsterarrangemang och guldiga detaljer.
julbord grand hotel-2
Det var vackert och julpyntat.
julbord grand hotell
Spana in dessa fönster! Vi hängde av oss våra jackor och fick vårt bord. Men ler’s keep it real! Det finns en grej med Grand hotel i Lund som retar ihjäl mig. Det är dyrt där, man lägger en ordentlig slant på deras julbord och så kostar garderoben pengar! Man måste alltså betala 20 kr för att få hänga in sin jacka. Åh herregud vad det stör mig. Och det är allt annat är classy! Men jag ska inte låta det dra ner upplevelsen, men visst är det bara så fjantigt!?
julbord grand hotell
Här inne satt vi! Det var lugnt och skönt i och med att vi åt under lunchserveringen. Vi beställde in dryck och gick sedan för att spana in julbordet. Där finns verkligen allt, mycket är närodlat och lokalt producerat, allt smakar så gott, är fräscht upplagt och jag bara älskar det! Det blev tredje gången gillt som jag åt Grands julbord.
julbord grand hotell
Take one!
julbord grand hotell
Take two!
julbord grand hotel-7
Gröt, mandelmusslor och klenetter.
julbord grand hotel-8
Det enorma gottebordet
julbord grand hotel-9
Och kaffe! Jag var mycket mer uppspelt än vad den något strama uppsyn ger sken av. Vi hade det verkligen jättefint. Ostörda timmar att prata om vad vi vill göra för vår familj 2017, hur vi ser på våra karriärer, vad vi drömmer om och så vidare. Det är så viktigt att man får den där tiden tycker jag. Att bara connecta och drömma ihop, planera gemensamt och lyssna, tala och bara vara.
julbord grand hotel-10
David var stilig i kostym! <3
julbord grand hotel-12
Inne var ljuset varmt och gult och ute började skymningen falla. Sakta strosade vi genom Lund tillbaka till bilen och så körde vi för att hämta vår lilla tös.

På alla sätt en mycket flärdfull och härlig lördag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ebba
Ebba
7 år sedan

Roligt att du oxå stör dig på garderobsavgiften! Vi har som tradition att käka julbord där och gräla på dem om avgiften och därefter följer vi upp det med mail till chefen om att systemet suger. En rolig lek som räcker ända in i februari året efter.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ebba
7 år sedan

men eller hur är det bara helt himla för to the färligt! Det är bara så satans sniket av dem! blir lack bara jag tänker på det.

Ulla wolter
Ulla wolter
7 år sedan

Hej, Frida! Ser att ni hade en härlig dag skönt att äta i lugn och ro utan att torka utspilld mjölk eller avbryta för pottsittning osv. Dessutom, tusen tack för senast! Du har en så fin familj, gullige David och söta lilla Estrid. Och jag brukar kommentera dina inlägg men kom på häromdagen att jag flera ggr glömt att klicka på ” commentrutan”. Tekniken och jag är inte bästisar om man säger så. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla wolter
7 år sedan

vi hade det så himla fint! tack själv för senast, kul att du tog dig tiden! jag fick din kommentar om julafton, så nu tycks tekniken va på din sida! =) <3

Irene
7 år sedan

Jag har nog ätit julbord på Grand 25 gånger eller så – och jag retar mig också på garderobsavgiften varenda gång. Det känns så fjuttigt och småaktigt. Varför inte lägga in avgiften i matkostnaden, om man nu prompt måste sno åt sig de kronorna också?
I år blir det dock inte Grand (inte pga garderobsavgiften dock), utan Hypoteket, vilket ska bli spännande.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

haha jag älskar att du också stör dig på garderobsavgiften! Uppdatera mig gärna om vad du tyckte om hypotekets julbord. God jul min fina vän!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x