Försommarinspiration på Sofiero

Förra helgen besökte vi Sofiero för att få lite frisk luft och trädgårdsinspiration. Och OM jag fick inspiration. Herregud, jag gick runt och fotade och drog David i armen och sa OMG vi måste göra exakt sådär. OMG vi måste göra det där med. OMG, vi måste ha det exakt så! Ja, du fattar. Helt magiskt vackert med andra ord. Jag vet redan nu att jag vill åka tillbaka för den stora trädgårdsfesten och dahliafesten.

Vi tittade på den helt fantastiska utställningen av Claus Dalby. Detta var helt otroligt magiskt. Och den som kan berätta för mig vad som är i krukorna är mig evigt tacksam.

Jag matchade grönskan med både byxa, väska och mina älskade örhängen från clara fina. Som influencer letar jag alltid efter inspirerande ställen att fotografera på och denna plats var en ren guldgruva.

Återigen, en magisk tulpanrabatt. Vita narcisser, rosa tulpaner och sen småblommor i rosa och vitt. Här och där var det också nedstoppat en orange blomma. Och runt blommorna slingrade sig någon slags buxbomslabyrint (?). Vi hade faktiskt två mål med utflykten. Det första var då trädgårdarna men det andra var Josef Frank-utställningen. Jag älskar ju svenskt tenn och det var en inspirerande utflykt.

Min prinsessa! Men helt ärligt, ser det inte ut som en liten prinsessa på väg in i sin enkla boning med en åh så diskret säpoman i hasorna? Jag älskar att göra utflykter med Estrid. Även om hon inte tycker alla ”vuxensakerna” är roliga så är det ändå mysigt att få visa, berätta, upptäcka och framförallt fika!

Vi åkte inte ensamma till Sofiero! Mammi och pappi följde också med. Det var ju faktiskt deras idé från början. Det är mysigt att göra utflykter alla tillsammans tycker jag. Det uppskattar jag med min familj att de alltid är nyfikna, intresserade och vill uppleva konst, kultur, musik, trädgård, inredning och museum. Ja, verkligen allt som får kreativiteten att flöda.

Estrid tyckte det var häftigt att gå runt i ett RIKTIGT slott och titta på bilder av RIKTIGA kungar och drottningar, prinsar och prinsessor. <3

SLUTA! Kolla denna sassy lady! Det finns så mycket liv, styrka och charm i denna människa. Livet var helt otroligt innan hon föddes. Trodde jag. Nu inser jag att jag levde i grått och att hon gjorde livet till en regnbåge.

Vi gick runt överallt och tittade, tog en tur både i slottsbutiken och trädgårdsbutiken. Jag fingrade lite på både en kruka och några plantor men det blev inget köp. Blev lite velig och osäker på vad jag egentligen ska ha i rabatterna. Jag är ju inte jätteduktig på trädgård än så jag fokuserar på typ en rabatt i taget.

Om du vill åka på en trevlig utflykt i Skåne så vill jag verkligen rekommendera Sofiero.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x