Hitta glädjen i vardagen, inte bara i helgen

Det finns så otroligt mycket att vara tacksam för och ändå är det många som lever med en känsla av nedstämdhet. Det eviga flödet av glittriga bilder i sociala medier skapar en känsla av att alla har allt och att man själv har ingenting. Likaså är det många som lever för helgen och jag tror det är farligt. Helgen kommer så sällan och om man kan njuta mer av sin vardag tror jag livet känns härligare. Det viktigaste är att ta sig en funderare på vad det är som skaver. Vad är det det som gör att du går runt med en känsla av skav och olust. Känns livet stressigt eller tvärtom innehållslöst. Känns det som att alla dagar är likadana och du vill få en förändring? Är det tankarna om dig själv som skaver? Ni alla som läser här är så fina och bra och jag unnar er att verkligen känna glädje i vardagen.
gladje vardagen
Sov ordentligt
Den största boven när det kommer till mående är sömnbrist. Jag blir direkt kaputt och så himla himla nedstämd. Skapa ett mysigt sovrum. Se till att där är städat och undanplockat, gå och lägg dig klockan nio, tänd några ljus, gör en kopp te med honung och ligg och läs i en timme. Ta fram en bra bok eller din favorittidning, men strunta i mobilen. Med fördel ska man ha en nybäddar säng och vara varm och mjuk efter en het dusch. Då är det som allra skönast att kliva ner i sängen.

Ät ordentligt
Det här är en annan bov. En hungrig människa är aldrig en glad människa. Var noga med att prioritera att få i dig frukost, lunch och middag och gärna två till tre mellanmål där utöver. Ett blodsocker som dippar gör allt annat än skapar glädje i vardagen. Strunta inte i frukosten och om du som jag har det väldigt jäktigt på morgonen, ät ordentligt när du kommer fram till jobbet. Men jag gillar inte riktigt att äta först då, det blir lite väl sent. Jag går hellre upp lite tidigare för att verkligen hinna med frukosten hemma.

Köpkaffe
Börja dagen med en härlig latte från ett café nära jobbet och ge din jobbdag lite extra flärd. Det här kan även appliceras på köplunch eller köpmiddag.

Måndag extra allt
Innan vi fick barn försökte vi mota söndagsångesten genom att alltid ha något extra kul inplanerat på måndagar. Biobesök, restaurang eller lite extra fin middag hemma.

Summera dagen
Det här är lite av en personlig favorit, nämligen att varje kväll göra en summering av minst tre saker som man gjort bra. Det ger en skön känsla när man går och lägger sig. Förr skrev jag alltid ner det, men nu tänker jag igenom det vid tandborstning eller när jag lagt mig.

Sätt upp ett litet mål
Kanske du känner att du aldrig gör något. Eller du oroas över att du inte har några sparpengar eller vad du nu må vara. Sätt upp ett litet mål, men med betoning på litet. Har man fastnat i livet är det svårt att ge sig på de stora målen. Oroar du dig över din ekonomi, ring din bank och sätt upp något sparande. Och sen spar du en liten slant varje månad. Om det så är 100 kronor är det en början. Vill du röra på dig mer? Börja med en dag i veckan. Kanske bara 30 minuter. Har du ingen fritidsaktivitet eller önskar du att du läste fler böcker. Testa en kurs eller ha som mål att läsa en enda bok. Och när du gjort detta en antal månader, veckor osv så firar du att du lyckats! Inget mål är för litet för att fira!

Gör det du själv vill
Om du längtar efter lite jäkla lugn och ro så ser du till att få det. Det är ok att stänga av telefonen, tacka nej till en utekväll och bara stanna inne. Det är ok att strunta i städningen en vecka och unna dig 3 helkvällar på soffan efter att ungarna somnat. Man måste inte va så himla duktig hela tiden. Det är faktiskt tillåtet att njuta av sitt liv.

Egentid
En annan personlig favorit. Jag får energi i ensamheten och tystnaden. Därför måste jag försöka få egentid. Det räcker ibland med att David tar Estrid till lekparken någon timme, men allra bäst är när han åker iväg över dagen. Då får jag en hel dag för återhämtning. Det är så jag fungerar och det finns ingen anledning att kämpa emot det. Man är den man är och det måste man helt enkelt acceptera.

Förenkla ditt liv
Det här är endast för dem som vill och har råd. Men har du möjlighet så se till att du förenklar ditt liv på alla sätt möjligt. Städhjälp, matkasse som beställs online och någon som kommer och tvättar dina fönster. Man måste inte göra allt själv. Att förenkla livet behöver inte alltid handla om att det ska kosta. Exempelvis är det helt ok att äta frukost till middag då och då. Det dör inga barn av. Man kan beställa hem en pizza på onsdag och färdig pytt i panna är ett stående inslag på vår veckomatsedel.

 

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
7 år sedan

Alltså, hurra för dig! Du får mig alltid att känna mig så jädra bra! Jag lever ett mycket enkelt liv som ensamstående mamma, långt ifrån instagrams och bloggarnas lyx och flärd. Men jag är oftast nöjd med det. Jag har fantastiska vänner och en underbar unge och tusen serier jag vill se på netflix. Jag handlar mat på nätet och städar sällan. Vi har det bra ändå. Men visst kan det kännas fattigt och lite jaha. Och då kommer du med sånna här inlägg. Och jag känner mig nöjd och glad igen. Tack!!! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
7 år sedan

Tack! Din kommentar gör mig otroligt glad! Att jag får dig att känna dig bra är nog den finaste komplimang jag någonsin fått. Blir riktigt rörd! Om man lever efter sina tillgångar blir man aldrig fattig och om man är älskad och älskar är man alltid rik! <3

Linda
7 år sedan

Detta inlägg är så bra, jag tror att man över lag är bra på att hitta glädjen i vardagen.
Jag tror att allt för många sätter pressen på sig att allt ska vara tipp topp för ” alla ” andra har det så, men som du säger om man inte städar varje vecka jämt så fine det är ok. Jag är tyvärr en person som försöker ha det tipp topp runt mig som jag kunde ha innan vi fick barn, men nu får man tänka som så att barnet behöver din uppmärksamhet och att ha det tipp topp, men jag har svårt för detta jag tycker att jag som går hemma hela dagarna med bebis ska hinna städa, tvätta och piffa, men inser mer och mer att det hinner jag faktiskt inte alla gånger, tro nu inte att min sambo sätter ett sådant krav på mig det är jag själv som gör. Han är mera som sådan att vi hinner det vi hinner.
Ha en fin kväll
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

tack vad fin sagt! och vad bra du beskriver din situation. Jag förstår precis vad du menar, och jag tror det är bra att du har insikt i att du lätt faller in i att du måste vara duktig! Låt 2017 bli året då du är lite mindre duktig! =) Kram på dig och tack för all stöttan detta år!

Linda
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

Jag får nog göra 2017 till året där jag ställer mindre krav på mig, om jag lyckas återstår att se.
Klart jag stöttar dig jag gillar ju din blogg
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

och jag stöttar dig i att släppa kontrollen lite!

Caroline
Caroline
7 år sedan

Det här inlägget ska jag spara och gå tillbaka och läsa flera gånger. Så enkla saker egentligen, men ganska svåra att komma ihåg.
Din blogg känns så lyxig och mysig att läsa på något sätt, kan inte riktigt förklara,men jag mår så bra av att läsa den! Lite som att läsa en riktigt bra tidningen 😉
Tack för du är så fin och delar av dig av ditt liv! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
7 år sedan

Åh så HIMLA fin kommentar! Den ska jag spara och gå tillbaka och läsa flera gånger! 😉 <3 Jag ska försöka få dig och andra att känna lyx och mys hela hela tiden! Gott nytt år och tack för all support och uppbackning under året! Som jag uppskattat dig och dina kommentarer! KRAM!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x