Därför ska du dela mig på sociala medier!

dela på sociala medier-1
Det finns en poäng i varför du ska dela bloggares inlägg i dina sociala medier. Och idag kommer ett långt inlägg om varför. Vi ska snacka allvar, prata ut lite faktiskt. För så här ligger det till:

Dela på sociala medier
Om du gillar min blogg eller ett inlägg så är det absolut snällaste du kan göra att dela inlägget på dina sociala medier. Det kanske kan verka som en baggis men för bloggen innebär det hur mycket som helst. I nuläget har jag cirka 2.000 unika besökare i månaden och det är inte tillräckligt för att göra bloggen till mitt heltidsjobb. Jag behöver komma upp till minst 10.000 unika besökare i månaden. Det enda sättet för mig att nå dit är att bloggen varje varje dag sprids i sociala medier. För alla gånger som någon kommer in på min blogg medför att chansen att läsare återkommer hela tiden ökar. För mig är det nästan beroendeframkallande att se att mitt inlägg har delats på sociala medier. Jag kan inte se vem som delar, för FB gör det hemligt för mig, jag kan bara se att det har delats. För varje gång ett inlägg delas på FB, min sida får en ny like eller någon tipsar om min blogg i sina sociala mediekanaler har jag möjligheten att öka statistiken lite till. 

Det är en business
Bloggare lägger ner otroligt mycket tid på sina bloggar. Jag lägger nästan varje kväll på bloggen, en hel fredag varje vecka och all tid möjlig på helgen. Det är som ett arbete, ett företag. Den stora belöningen är i att se sin statistik öka månad för månad. Det är i läsarna och kontakten med dem som all motivation sitter. För varje kommentar, like på min FB-sida, nya följare på instagram och så vidare så ökar motivationen. Och motivationen är livsviktig för bloggens överlevnad. Det är svårt att motivera sig själv att kämpa på med inlägg efter inlägg när det känns som man skriver rätt ut i rymden med noll respons tillbaka.

Det är gratis
Tänk på allt ni tar del av på nätet, det är gratis. Så även min och andras bloggar. Du betalar inte en krona för den inspiration du får här. Om du skulle köpa en tidning hade du fått betala, men inte på bloggarna. Vi gör allt utan att du betalar en krona. Du behöver inte prenumerera eller köpa till någon extra tjänst utan du får gratis tillgång till allt. Och tänk då på punkten ovan, det enorma arbete som bloggare lägger ner på sina bloggar. Det innebär att du även måste acceptera att bloggare blandar upp sitt material med annonser och sponsrade inlägg. Ju mer tid min blogg tar, desto mindre tid kan jag lägga på betalt arbete. Den inkomstskillnaden måste ju hanteras. Och den hanteras genom att företag betalar en bloggare för att visa upp en produkt, betalar för en banner eller annons eller något liknande. Om du vill ha bloggar utan annonser finns det en risk att bloggare börjar ta betalt. Att bloggen blir en låst tjänst som man måste betala för. Och det vore otroligt synd tycker jag.

Utveckling
Jag kan heller inte veta om jag gör rätt eller fel om ni inte berättar det för mig. Era kommentarer och feedback är ett måste för att jag ska kunna utvecklas. På en arbetsplats har man en chef som ger feedback, men i bloggvärlden är jag ensam och då blir läsarna mitt viktigaste verktyg. Är texten för liten? Är inläggen tråkiga? Vad var toppen och saknas det något? Sådan information är guld värt för mig för även om jag såklart till syvende och sist bara publiceras material jag själv gillar så finns det ju ingen poäng att göra något om ingen gillar att läsa om det.

Givande och tagande
Jag uppskattar er så otroligt mycket. Det är inte klokt vad snälla bloggläsare jag har. Många där ute får stygga kommentarer men inte här. Ni är så varma, kloka och omtänksamma. Jag känner att jag har en fantastisk tur och är väldigt tacksam för att stämningen är så härlig på bloggen. Och ni är faktiskt många som kommenterar och det ska ni veta att jag älskar. Varenda gång jag ser att jag fått en ny kommentar spritter det till av förväntan i kroppen. Och ju mer ni interagerar desto mer fylls jag av motivation och inspiration. Just nu har jag en sådan glöd ska ni veta. Jag hittar oavbrutet nya saker att blogga om och det kliar i fingrarna att få ut mina idéer. Och det är ni som skapar den här glöden i mig. Ni gör mig så OTROLIGT motiverad.

Så sammanfattningsvis, varje gång du delar mitt inlägg på Facebook, twitter eller instagram ger du mig en gåva. Om du pinnar mina bilder på Pinterest eller bloggar om mina inlägg skänker du mig otrolig glädje. Ju större jag blir, desto mer tid kan jag lägga på bloggen, desto roligare inlägg kan jag skapa och jag kan få fram fler tävlingar, utlottningar, rabattkoder, inspiration .Och på sikt, även en inkomst som går att leva på.

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
7 år sedan

Bra skrivet! Känner att många bara läser och sen drar vidare och det vore så himla grymt om fler läsare ville kommentera nåt kort bara:-)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Camilla
7 år sedan

jag tror att även vi bloggare ska bli mycket duktigare på länkkärlek, dela varandras inlägg och föra fram varandra!

Emmi - explorista.se
7 år sedan

Bra skrivet, det är ju inte helt enkelt att förstå som icke-bloggare. Och även om jag bloggar är jag ibland för dålig på att dela själv så det blir det bättring på. Gott nytt år!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emmi - explorista.se
7 år sedan

Men eller hur! vi är så inne i bloggvärlden och det är lätt att glömma bort att vi kanske då vet saker om andra inte vet. Jag tror på länkkärlek och massa uppbackning! Kram och gott nytt år!

Annika
7 år sedan

Så bra skrivet. Delar på min Fb!! Du är grym!!! Ha ett gott slut!!! Kram Annika

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annika
7 år sedan

tack så jättemycket! ha nu en fin nyår min vän!

Annika
7 år sedan

Vi kanske borde starta en länkgrupp! Gå ihop några och länka varandra någon gång i veckan eller så?! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annika
7 år sedan

Ja det är en idé!

Emschen
7 år sedan

Vilket bra inlägg! Bra på så många olika plan för mig som bloggare och bloggläsare!
Jag står mitt i en jättetung uppförsbacke just nu, risken är att jag faller och rullar allra längst ner till backens början men chansen är också att jag tar mig upp och får njuta av utsikten och sedan får en härlig väg framför mig. Jag vet inte var jag hamnar just nu, kanske slår jag läger här mitt i backen? Jag delar ditt inlägg för att skänka dig glädje men också för att ge andra förståelse för oss bloggare.
Ett riktigt gott nytt år vill jag önska dig!
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emschen
7 år sedan

Är det själva bloggen som är uppförsbacken eller är det något annat i livet? Jag hoppas du hittar den rätta vägen och att 2017 verkligen blir ditt år! Kram på dig

Anna, New York - My Bite of the Big Apple/Travel on a Cloud
7 år sedan

Så otroligt bra skrivet och sammanfattat! Jag delar detta på min Twittersida. 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson

tack så jättemycket! det betyder ju verkligen massor när man blir delad. Ha en riktigt fin dag! Stor kram på dig!

Lina
7 år sedan

Mycket bra skrivet.. Jag känner exakt samma.. Vi i bloggvärlden (men framför allt läsarna) måste bli bättre på att ge cred till skaparen genom att dela, gilla och kommentera.. Heja dig!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lina
7 år sedan

Tack Lina! Det är ju enbart genom att vi delar varandra och sådant material man gillar som en blogg kan växa! Stor tack för din kommentar! Kram på dig

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
7 år sedan

Så bra inlägg! Bra att berätta om det och sen känner jag igen mig i det du skriver väldigt mycket 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson

tack! jag tänker att läsare inte alltid vet hur det funkar och hur viktigt det är med delningar, sponsrade inlägg osv. Stort tack för din kommentar! Kram på dig

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x