Första föreläsningen utanför Skåne

L Kalmar
Här har ni mig i full action! Igår var jag i Kalmar och föreläste för liberaler där. Jag var inbjuden att hålla min feministiska föreläsning på ett årsmöte och jag vet knappt hur jag ska beskriva hur underbart det är just nu! För det första spenderade jag sammanlagt 7 timmar i bilen vilket gav mig oceaner av tid att lyssna på podcasts. Jag lyssnade bara på sådana som handlar om kvinnliga entreprenörer och fylldes av en otrolig motivation och pepp.

Sen fick jag göra det jag älskar. Alltså ÄLSKAR och det är att prata om feminism och jämställdhet. Utmaningar, politiska förslag, motivera mina åhörare och försöka skapa en movement. Jag känner mig fri när jag får, utan krusiduller, säga vad jag tycker. När mina åhörare stundtals håller med eller får en ny tanke av något jag sagt känns det som den största gåvan någonsin. Sen älskar jag att träffa liberala feminister och framförallt dem som är äldre än mig. Få saker gör mig så ödmjuk som att träffa en powerkvinna i 60-års åldern som varit en del av den feministiska rörelsen sen långt innan jag ens fanns. De kvinnorna har en alldeles särskild plats i mitt hjärta.

Jag känner att vi har en movement på G nu. Att vi liberala feminister är de enda som är feminister för alla flickor och inte bara svenskfödda medelklass flickor. Jag är fullkomligt övertygad om att det enda sättet att komma till bukt med hederskulturen är obligatorisk samhällsundervisning för nyanlända, krav för medborgarskap, slöjförbud på barn, information till ungdomar och en nolltolerans med förtryck. Flickor ska gå på all undervisning. Punkt. Jag är fylld av motivation inför den kommande valrörelsen. Jag känner mig stark och modig och det ska bli roligt att fortsätta göra min röst hörd!

Nästa föreläsning blir i Lund och ni var några som ville komma! KUL! Släng mig ett mail så får ni all info om tid och plats!
L kalmar2 L kalmar3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
Josefine
7 år sedan

Tror att du är på helt rätt väg: det som jag ser som den just nu viktigaste feministiska frågan i Sverige är just att få med och integrera kvinnorna! Det är av största vikt att invandrade kvinnor inte blir fast i lägenheten i segregerade områden med män som bestämmer. Om vi kan få med dessa kvinnor kommer på sikt även resten av familjerna att sakta integreras. Jobbar själv med invandrade ungdomar men skulle vilja involvera även kvinnor… Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Josefine
7 år sedan

Josefine, du har helt rätt i det du säger. Invandrarkvinnor i arbete kommer gynna hela vårt samhälle! Kram på dig hjärtat!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x