Inga nazister i Almedalen

inga nazister på almedalen
Almedalen, en demokratisk oas där alla ska få vara med och yttrandefriheten ska visas upp från sin bästa sida. Det var iallafall så förr. I år har det enkelt uttryckt ballat ur. För i år kommer Nordiska motståndsrörelsen vara plats. De är nazister. Jag säger det igen. De är nazister. De är förintelseförnekare. De hatar judar. De hatar feminister. De vill rasbedöma alla svenskar som fått svenskt medborgarskap de senaste 40 åren och de som inte anses vara svenska ska utvisas. De tror inte på demokrati. De vill inte ha yttrandefrihet utan vill inför lagar mot folkfientlig propaganda. De hatar homosexuella. De vill att alla ska vara beväpnade. De vill införa dödsstraffet. De beundrar Hitler. De är militanta och SÄPO anger att de är den nazistgrupp utgör det största hotet mot den svenska säkerheten. Majoriteten av medlemmarna är dömda för våldsbrott. I september 2016 misshandlades en man till döds av nazister i samband med att dessa nazister höll en demonstration i Helsingborg. Den 19 september 2016 utsattes ett socialdemokratiskt kommunalråd i Skurup för mordbrand och nazisternas logotyp sprejades på hans garagevägg. Han blev så rädd att han valde att helt sluta med politiken. En demokratisk röst blev tystad. Våren 2017 greps medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsen för inblandning i två bombningar och ett bombförsök i Göteborg, nära två flyktingboenden och Syndikalitstiskt forum i Göteborg.

Den här Hitlersekten har fått tillstånd att komma till Almedalen och det är ett enda stort haveri. Det här visar exakt hur sjukt det har blivit i Sverige. Vi har varit så måna om att vara toleranta och vi har blivit toleranta mot det intoleranta. Ska IS få komma nästa år? Ställa sig vid ett bokbord och berätta om sharialagar, hur man bäst bestraffar sin kvinna och dela ut listor med 10 saker att tänka på när du ska stena en otrogen. Inte samma sak? Det är EXAKT samma sak. Denna Hitlersekt är terrorister. De är inte rasister med otrevliga åsikter. De är våldsverkande terrorister som inte drar sig för att hota, misshandla och till och med döda.

Att de ska få gå runt på Almedalen och sprida sin dynga är ett hån mot alla människor som kämpar för demokrati. Varför kämpar jag för kvinnors rättigheter när den svenska staten tillåter kvinnohatande nazister fritt spelrum? Varför kämpar vi för människors lika värde när kvinnor med slöja inte kommer känna sig säkra i Almedalen för att svenska staten tillåter våldsamma terrorister att skrika ut sitt hat.

Det finns en gräns för allt. Att vara nazist och sprida sin dynga är inte yttrandefrihet. Det är ren och skär förföljelse, uppvigling och hets mot folkgrupp. De ska inte få en sekunds möjlighet att sprida sitt hat. Och nu låter den svenska polisen dem göra det. Det borde vara förbjudet att vara nazist. Det är liksom inte besvärlig åsikt som man får räkna med i ett tolerant samhälle.

Jag såg en gång NMR på stan och jag fylldes av vrede. Jag gick raka vägen fram och konfronterade. Jag var så arg att jag tänkte, slå mig din jävel, det gör mig inget. Du ska inte tysta mig. Din Hitlersekt ska inte få stå här på stan och förnedra mig. Jag frågade om han var förintelseförnekare och han sa att det inte gick att förneka något som aldrig hänt. Han hade studerat saken i många år och inte hittat något bevis för att förintelsen ägt rum.

De hatar dig! De tycker att din roll som kvinna är att föda renrasiga barn. Och det är din enda roll. De anser, likt Hitler, att en kvinna i politiken är en styggelse. De anser, likt Hitler, att kvinnan inte ska göra så mycket väsen av sig. Hon ska vara en god maka och mor, serva sin man, inte ha makt, inte vara fri, bara vara en kvinna. Inte en människa. De hatar dig. De hatar dig för din bakgrund och din religion. Ditt utseende och dina åsikter. Din familj och din livsstil. De drar sig inte för att hota, slå eller döda dig. Tycker du inte som dem är du smuts.

Vårt demokratiska epicentrum Almedalen ska i år ta emot Hitlersekten. Vi blev toleranta mot det intoleranta. I år kan IS känna sig välkomna. Alla ska ju få yttra sig. Struntsamma vad det tycker, hur de beter sig och hur farliga de är. Alla ska få va med.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra Olsson
Sandra Olsson
6 år sedan

Så överjävligt vidriga. Tyvärr tycker jag att alla som avstår från att åka dit gör rätt. Och då har dessa terrorister vunnit. Fy fan.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Olsson
6 år sedan

Jag håller inte alls med dig, beroende på vad du menar. Om man inte åker dit för att man är rädd så förstår jag det. Det måste man vara ödmjuk inför. Men dem som inte åker i form av någon protest, de gör fel. Tänk om alla goda krafter stannade hemma i protest, då skulle nazisterna få fritt utrymme.

Sandra
Sandra
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Nej, jag menar de som stanna hemma för att de är rädda. Vi har starka människor på jobbet som är på väg dit nu för att föreläsa om antisemitism och sanningsresistens och jag beundrar dem för deras mod och ständiga kamp emot nazisterna och är stolt över att vi arbetar tillsammans.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

där är vi HELT eniga!

Lillan
6 år sedan

Så himla vidrigt, och jag förstår inte hur politikerna resonerar när de inte sätter stopp för de här terroristerna. Nazism är ett brott, inte en åsikt!

Som beslöjad är jag väldigt orolig för vart samhället är påväg. Flera av mina vänner har slutat med slöja och går alltså emot sina egna principer/tro av ren och skär rädsla. Man kunde ju tänka att ”då vinner ju hatarna” men samtidigt förstår man dem, ensamma kvinnor ute är enkla mål att ge sig på… 🙁

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lillan
6 år sedan

Det var inte politikerna utan polisen som gav tillstånd. Men oavsett, väldigt konstigt. Jag tycker inte det är ett brott av vara nazist. Det får man lov att vara, hur avskyvärt det än är. MEN denna grupp är terrorister. Och de brott de begår är tillräckligt för att de inte borde ha varit välkomna på Almedalen.

Jag tycker det är toppen om kvinnor väljer att ta bort slöjan, om det är av egen vilja. men att göra det av skräck är ett sådant dåligt betyg på en demokrati. helt förfärligt.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x