Silverputs, datormöte och en stor kopp te

silverputs-2
Jag fick ett ryck häromdagen. Mina fantastiska silverljusstakar från Svenskt tenn var i bedrövligt skick. De hade oxiderat till oigenkännlighet och det var verkligen på tiden att ta fram silverputsen. Jag älskar att putsa silver för effekten är omedelbar och belöningen detsamma. Nu står de skimrande och fina och kommer åter igen till sin fulla prakt.

Jag har suttit i sängen och deltagit i Liberalernas länsförbunds styrelsemöte. Alltså teknikens under! Här kunde vi sitta över hela Skåne, ja till och med med en inringare från Stockholm, och hålla möte. Det är så skönt och tidseffektivt att kunna hålla vissa möten över nätet. Om inte för att man kan sitta i pyjamas och med en stor tekopp bredvid sig.

David nattar Estrid och jag sitter här och grämer mig en aning. På sistone har jag hört av mig till flera företag för bloggsamarbeten och det har inte blivit något napp. Jag har även gjort samarbeten tidigare men där företaget inte vill fortsätta för deras exponering i bloggen ledde inte till förväntad merförsäljning hos dem. Och jag förstår verkligen företagen, men samtidigt grämer det mig och jag blir besviken. Och frustrerad. I stunder som dessa, när man möter hinder och ”misslyckanden” är det lätt att känna att man lika gärna kan klappa igen butiken och göra något annat. Varför ska man slita och ha sig när förväntat resultat bara uteblir? Så känner jag ikväll. Jag älskar denna bloggen, men varför hålla på när jag inte når dit jag vill? Men så lyfter jag blicken och ruskar om mig själv. Det är inte alltid enkelt, om det var det skulle alla vara framgångsrika inom sitt område. Det är också i stunder som dessa som man sätts på prov och då är det bara att bita ihop och kämpa på. Och jag ger mig inte. Just ikväll unnar jag mig en kväll där jag tycker synd om mig själv, men imorgon är en ny dag och då är det upp på hästen igen. Och det är detta som är framgång för mig. Att man kämpar på trots att det stundtals känns motigt.

Och ta mig rätt, jag vill egentligen inte klaga här i bloggen för ni som läser är VERKLIGEN helt fantastiska! Jag avgudar er och all kärlek ni ger här i bloggen! Men eftersom jag i bloggen oftast skriver om framgångar och positiva grejor är det enkelt att det målas upp en bild av att hela mitt liv går som räls. Men så är det ju inte. Jag möter också motgångar och frustration. Och just nu är de känslorna extra påtagliga.

Därför gör jag det som får mig att må bättre och det är mer te, några goda kvällsmackor, raggsocker och pyjamas och en god bok. Allt i sängen såklart, där kuddarna fluffas för extra stuns och där de tända ljusen lyser hemtrevligt. Och så är det ny dag imorgon!
silverputs-1

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla wolter
Ulla wolter
7 år sedan

Visst måste det vara skönt att vara proffsig och ha möte men sitta i sängenoch ha det skönt samtidigt! Det måste vara det ultimata jobbet! Jag är ett av dina, förmodligen jättemånga, fans, Frida! Jag tycker du är skitduktig! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla wolter
7 år sedan

tack Ulla! Fint sagt! Haha, ja det var skönt att ha möte i sängen. Som en äkta primadonna! =)

Irene
7 år sedan

Jag tycker man absolut får lov att gräma sig ett tag och deppa ihop – det är ju ett bevis på att man verkligen VILL något. Sen har du ju just varit sjuk också och då är i alla fall jag mycket mer mottaglig för ”jamen-jävla-skit-varför-vill-det-inte-bara-gå-bra-vad-gör-jag-för-fel”-känslor.

Ge det tid, du kanske ska sätta någon form av decision point där du utvärderar om bloggen tar dig dit du vill, och innan dess kör du på som vanligt? Sen kan ju en blogg vara himla rolig även om den inte blir en inkomstkälla, men då ska man ju vara ok med att det räcker så.

Jag gillar din blogg! Och du har lyckats påverka mig så till den milda grad att jag även överväger att använda mig av lite mer hudvårdsprodukter, bara en sån sak!

Och som slutkläm; har man inget silverputs hemma funkar det även med tandkräm i ett nödläge. Man får gnida lite mer, men det blir hyfsat resultat. Som ett litet tips från en dotter till en silversmed 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

tack fina Irene! Men din kommentar gjorde mig också lite aggresiv-taggad. ”decision point!?” nej fy för bövelen, här ska jag kämpa. Så du satte lite eld i baken på mig.
Ohc tack för bra silverputs tips! funkar det även på nysilver?

Anette
Anette
7 år sedan

❤💪❤👊❤

Amanda Jona [SPONTAN]
7 år sedan

Åh så härligt med nyputsat silver! Har själv ett par grejer jag borde putsa här hemma, tack för inspirationen till att ta tag i det! 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda Jona [SPONTAN]
7 år sedan

men visst är det härligt när det är nyputsat! omedelbar tillfredsställelse!

Cissi
7 år sedan

Klart man måste få gräma sig för att kunna ladda om. 😉

ett tips på när man ska putsa silver men inte riktigt orkar är att lägga dem i ett vattenbad tillsammans med aluminumfolie, salt och hett vatten. det yttre valenselektronerna från folien flyttar sig till silvrets yttre skal och som trolleri är det blankt igen. 😉 Absolut skonsammast silverputsningen

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cissi
7 år sedan

åh vilket bra tips! tack!

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom
7 år sedan

Skrattade för mig själv och så hur ni alla satt i sängen och hade mötet 😉

Tack för att du så ärligt och modigt visar din sårbarhet och frustration över att inte få till samarbeten. TACK! Önskar dig lycka till och är säker på att det kommer bli något som väntar på dig runt hörnet.

Frida G Svensson
Frida G Svensson

vilken fin kommentar! tack! jag är så glad att du tar dig tid och kommenterar! <3

Jenny
7 år sedan

Ge inte upp! Om du vill satsa på bloggen så gör det. Jag tror det är en bra idé att införa mer videoinnehåll, trenden för digital content går ju åt det hållet ganska starkt nu. Är själv i startgroparna och bloggar mest för att jag vill skapa text och bilder så jag känner inte att jag är någon stor auktoritet på området som kan komma med en massa tips. Tycker i alla fall att det är intressant att följa dina funderingar och att du skriver så öppet om dina mål.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jenny
7 år sedan

Du har helt rätt, jag har också fått den känslan att video och digital content är det som kommer nu. Vad vill du med din blogg? Också ha det som ett jobb eller? Vi får peppa varandra! <3

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x