Nu är våra save the date kort klara

save date kort
”Share each day with me, each night, each morning”. Så står det på våra save the date kort. Det är ett citat från Fantomen på Operan och mycket passande eftersom vårt bröllop ska ha ett musikaltema. Vi hittade mallar på internet som David la in i Photoshop. Sen kunde vi själva skriva dit egen text och välja eget typsnitt. Sen gjorde vi även en baksida. Superenkelt och sen skickade vi det på tryck hos Crimson. Nu är är våra save the date kort här och utskickade till våra gäster. Jag tycker save the date kort är så himla smart för folk är så himla busy. Men det blir konstigt att bjuda in till ett bröllop 8 månader i förväg. Vem vet vad man gör om 8 månader liksom? Så då är save the date perfekt och så skickar man en riktigt inbjudan när det börjar närma sig.

Efter att vi fått barn prioriterar vi annorlunda. Det märks inte minst på hur vi vill ha vårt bröllop. Drömmarna om ett storslaget bröllop med alla man känner är nu utbytt mot ett bröllop med ett fåtal gäster. Det känns inte roligt att på samma sätt lägga stora pengar på ett bröllop när man nu vet vad bilbarnstolar kostar, när vi sparar till ett hus och man fått känna på den ekonomiska sidan av föräldraledighet. Jag kan inte längre motivera ett stort och påkostat bröllop. För egen del alltså. Om någon annan vill ha ett bröllop extra allt så är det ju också trevligt.

Vår bröllopsplanering fortskrider med andra ord stadigt framåt. Vi har tagit in offerter från olika lokaler, preliminärbokat två och spikat en gästlista. Det är alltid svårt med gästlista, men plånboken har fått styra och vi har landat på ett 30-tal gäster. Nästa steg blir att besöka våra lokaler, känna in dem och prata meny, för att sedan bestämma oss för en lokal. Den lokalen! Annars är väl inte jättemycket bestämt mer än färgtema, frisören är bokad och toastmastern är bestämd. Ja, det blir Paula. Såklart! Det finns ingen vars kontrollbehov jag i detta läge avgudar så mycket som min systers. Plus att hon är trevlig och rolig. En perfekt toastmaster med andra ord.

Ska du på några bröllop i år? Vi har ett riktigt bröllopsår. Dels vårt eget bröllop och dels så gifter sig tre vänner. Alla tre paren gifter sig innan oss så det blir perfekt att få lite inspiration från de andra tre.
save date kort

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Carin H Brander
7 år sedan

Vi har också fått inbjudan till tre bröllop i år. Skulle inte förvåna mig om det kommer fler dock. Helt plötsligt är alla våra vänner så vuxna och det är barn och bröllop överallt. Så fort det gick, det var ju bara några år sedan vi helst träffades på krogen. Jag ska väl inte säga något dock, vi gifte oss förra året och väntar andra barnet nu.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carin H Brander
7 år sedan

Haha ja jag vet! Det är bröllops- och babyboom nu!

Sara
Sara
7 år sedan

Åh vilka fina inbjudningar!😍

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
7 år sedan

tack, vi gjorde dem själv! =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x