Frihet måste försvaras

frihet måste försvaras
Igår styrde jag bilen mot Hässleholm och Liberalerna Skånes årsmöte. Vår fina, smarta och inspirerande partisekreterare Maria Arnholm talade för oss på temat Frihet måste försvaras. Dagen inleddes med ett jag fick värvat några medlemmar till Liberala kvinnor och fick fyra föreläsningsförfrågningar. Mycket skoj!
liberalerna årsmöte-2
Ingen shopping är tråkig shopping och i brist på annat tog jag mig an vår ”kollektion”. Det får bli en väst tror jag.
liberalerna årsmöte-3
Min outfit jag bar var dock betydligt roligare. Ny lavendelfärgade klänning, som nu är på REA (klick) och Louboutins (klick). I smyckesväg bar jag samma örhängen som alltid och min fina halskedja från Syster P.
liberalerna årsmöte-4
100 glada Liberaler samlades för att hålla årsmöte, rösta om motioner och lyssna på Maria.
liberalerna årsmöte-5
Christer Nylander sitter i riksdagen och är ordförande för Liberalernas Skåneförbund. Du kanske känner igen Christer för han är vår gruppledare och pratar ofta skola i tv och på radio.
liberalerna årsmöte-6
Här finns delar av gänget! <3
liberalerna årsmöte-7
Sen pratade Maria! Fina Maria som är vår partisekreterare och en av vårt partis viktigaste personer. Hon är också en av den smartaste, snällaste och coola kvinnor jag vet. När Alliansen styrde var hon jämställdhetsminister så hon och jag har det brinnande engagemanget för jämställdhet gemensamt.

Maria talade som sagt om temat Frihet måste försvaras. Det är så sant. Jag tror att många människor idag inte tycker att politik i Sverige är särskilt viktigt. Majoriteten av människor, egentligen oavsett vad de röstar på, har mer eller mindre liberala värderingar. Människors lika rättigheter, att individen ska få bestämma över sitt eget liv, egenmakt i form av en god utbildning och ett eget arbete, en polisorganisation och ett försvar som kan försvara oss och att kvinnor har rättigheter. Vi har det så bra i Sverige att flera av dessa rättigheter tar vi för givet. På ett sätt är det fint och skönt, men vi ser hur vissa av dessa friheter hotas och då måste vi politiker, och alla medborgare, stå upp och försvara dessa friheter. Vi har Sverigedemokraterna som vill återinföra sambeskattning och sänka gränsen för när man ska kunna utföra en abort. Direkt kvinnofientlig poltik som hotar kvinnors frihet. Därför är det viktigt att vi liberaler kämpar för friheten, för vår allas frihet. Om du är nyfiken på Liberalerna så kan du alltid läsa mer här, och bli medlem här. Med tanke på det ickeliberala krafter som finns i vår nära omvärld är det oklart hur länge till rätten att tala, tycka och agera finns kvar, om vi andra inte är notkraften som kämpar för vår frihet.
liberalerna årsmöte-8 liberalerna årsmöte-9
Efter ett långt årsmöte var vi ystra över att få komma hem och hålla helg med våra nära och kära. Karl Philip och Malin symboliserade detta väldigt väl. Vem sa att politiker är tråkiga!?
liberalerna årsmöte-10 liberalerna årsmöte-11
Nu håller vi Valborg här hemma. Jag blev otroligt sugen på att gå en långpromenad i solen och kanske koka en marmelad. Ikväll åker vi hem till Sara och Andreas för Valborgsgrillning och fint sällskap med de bästa av vännerna.

Ha en fin Valborg mina vänner så hörs vi imorgon på 1 maj.

Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x