Min nya korthållare från Chloé

korthållare chloé
Jag lovade att visa min nya korthållare från Chloé, och här är den i all sin prakt. Har du någonsin sett en finare korthållare? På baksidan har jag alla kort instoppade och dragkedjan döljer ett litet utrymme får några sedlar, mynt och extrakort.

Jag hade en svart korthållare i läder tidigare och jag använde den tills hela ena långsidan gick upp. När man har använt något så väl är man värd en ny fin plånbok/korthållare. Jag hittade min korthållare på den beroendeframkallande hemsidan net-a-porter. Länk direkt till korthållaren hittar du här.

Nu går jag över till en mycket ytlig diskussion. Men så här. Jag älskar att shoppa och har därför olika väskor i olika storlekar. Då bara måste jag ha en liten smidig plånbok som funkar i alla väskorna, från de mindre till de större. Det finns liksom ingen mening med att köpa fina saker om du bara kan använda väskan med en särskild plånbok, eller tvärtom, om en ny plånbok omöjliggör användandet av en annan väska. För ingen orkar ju flytta fram sina kort fram och tillbaka mellan olika plånböcker. Därför behövde jag en korthållare som var lika delar vacker och lika delar praktisk. Och i denna blev det en fullträff!

För full transparens så kostade korthållaren 195 euro, så drygt 2.000 kr. Det är ju ingen hemlighet utan det kommer ni ju alla få veta om ni klickar på länken ovan. Anledningen till att jag ändå vill ta upp priset är för att det är en underlig diskussion som finns kring att köpa designerprylar. ”Vem lägger 2.000 spänn på en korthållare!?!?!?!?!”. Vem gör det inte vill jag då säga. Skämt å sido, jag är den första som förespråkar att du inte ska leva över dina tillgångar. Men om pengarna finns, oavsett om det är småpengar för dig eller allt du lyckats spara på ett halvår, så har du rätt att göra vad du vill med dina pengar. För egen del blir jag lycklig av vackra saker. Jag glädjer mig över den vackra boxen och de uttänkta detaljerna, kvalitén är viktig för mig och äkta läder är långt bättre än plast. Det är inte heller en säsongstrand, utan en produkt jag kommer använda dagligen. PPU-priset blir i längden därmed minimal. PPU-pris står för ”price per use”. Det betyder att man tittar på kostnaden för produkten per gång du använt den. 4 klänningar från H&M för 2.000 kr kanske används mycket mindre än en lyxigare klänning för samma pris. I längden blir PPU-priset för den dyra klänningen bättre än H&M-klänningarna. Köp långsiktigt och av god kvalité och i längden blir det bättre för miljön och för din plånbok.

Ha en fin fredag mina fina vänner!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Håller helt med dig där klart man ska unna sig vackra saker om man har det intresset. Som du säger köper man en dyrare vara så kommer man kunna använda den längre ( kvalitet ) och man vill använda den ofta.
Ha en fin dag SUPER SNYGG KRTHÅLLARE
Kram Linda.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

ja för håller det inte länge så är det ju en katastrof. Smakar det så kostar det som det så bekant heter.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x