Bloggforum med Mio, den första dagen

knistad1-1
I torsdags och fredags hade jag två underbara dagar på den bloggmässa som Mio ordnade åt några bloggare och inredningsstylister. Jag reste dit med Emma och Annika och vår dag började tiiiiidigt på morgonen, men det var det värt. För i Knistad, utanför Skövde, anlände vi till vår destination som var Herrgården Knistad. Alltså, hur fint!? Och ni som följer mig på instagram har ju redan fått en sneakpeak på vad vi gjorde dessa dagar.
1
Vi, Skåne- och Göteborgsgänget, började med kaffe på en solig terass och inväntade Stockholmsgänget. Emma var divine i en fluffig kappa från Malene Birger. Hennes nya (ny-ish) hår är så stylish! Fler kvinnor borde våga kort. Ascoolt!
knistad3-1
Vi fick checka in på våra rum och jag bodde i Annexet.
2
Eva Riddarström, presschef på Mio, välkomnade oss alla till herrgården och berättade om dagarna vi hade framför oss. Det var väldigt inspirerande att lyssna på henne och få en känsla för vad som komma skulle. Jag fick ett underbart gavelrum med flera fönster och milsvid utsikt. Allt var blått, krispigt och lantligt och jag kan verkligen förstå att folk väljer att bo på Knistad Herrgård.
knistad5-1
Golfbanor och vidsträckta ängar, det var min utsikt det. Det var så tyst, stillsamt och harmoniskt att få vara där. Även om vårt schema var fullspäckat så gick ändå takten i bröstet ner bara av att titta på utsikten.
knistad6-1
Vårt första stopp var hos Lundbergs möbler. En svensk möbeltillverkare som bland annat har producerat Mios bästsäljande serie Wilma, och det enda sedan 1998. Och jag vann en pall där! Som jag såklart kommer visa!
3
Vi fick följa hela produktionsgången från råa träbitar till ett färdigt bord eller stol. Det var otroligt inspirerande att få se det gedigna hantverk som går in i ett enda bord eller en enda stol. Mycket görs fortfarande för hand och högteknologi används när den ger bättre precision än människan åstadkommer. Vi fick följa hur träbitar matchas och passas ihop, hur träet slipas och formas, hur behandlingen av produkten går till och vilka tillval man kan göra.
knistad8-1
Här ser du delar av sortimentet och det var snyggt snyggt snyggt.
knistad8-2
Lundberg är helt enkelt bäst på bord! =) För inte tala om att de alla var himla trevliga.
4
Med på dessa dagar var två älsklingar som blev omedelbara BFF:s! Martin som bloggar om tapet på Tapetmartin och inredningsbloggar här. Han är liksom superpro och skriver krönikor i Residence och är gift med Hanna Wendel som bland annat gör fantastiska tapeter. Total BFF! Och den sköna bönan till höger är lundatösen Sofie, inredningsstylist och instagrammare/bloggare, och driver Style by Sofie.
knistad10-1
Med på resan var också Anette, från Anettes skimmer, Helena Lyth, och Drömhus Helena. Anette är inredningsstylist och har privat inredningsstilen ”internationellt lyxigt”. Förstår ni då att jag vill leva hos henne alltid. Och sen ser hon ut som Lena Ohlin så det var omedelbar fangirling. Och Helena och Helena är ju proffsbloggare som var på Sköna hem innan och nu är sina egna. De är superproffs och har bloggen som arbete. Jag sög i mig vartenda tips de kunde ge mig.
knistad12-1
Annika, min bästa Helsingborgare, bloggar som ni vet på Sriwanna och i love her. Karolin Wikström, Sara och Anna-Karin var också där. Vi lyssnade på Knistads VD Dan som var amazing! Roligt, charmig och väldigt inspirerande. Utöver att driva Herrgården bygger han just nu äppelbyn. En riktig by, med hus och område designat av konstnären Jonas Bohlin.
knistad12-2
Sen fick vi träffa BORIS! Idag styrelseordförande för Mio, men för alla känd som Ullared-Boris. Han berättade om Ullared och den resa Ullared har gjort. Helt galet! Nu måste jag gå på bloggevent på Ullared, har ju aldrig varit där!

I morgondagens inlägg får du se allt om vår kväll och vad vi egentligen gjorde på Mio under fredagen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x