Hur mycket kan Estrid figurera i bloggen?

bilder på barn på nätet-1
Jag ska vara helt ärlig nu. De som inte vill visa sin barn på nätet, de är rätt bakåtsträvande. Sen behöver man för den delen inte ha en blogg och visa upp sitt barn så mycket som jag gör med mitt. Men hur mycket kan Estrid egentligen exponeras i min blogg? Mitt svar är, hur mycket som helst så länge bilderna är lämpliga, informationen anpassad efter hennes bästa och hennes egen vilja respekteras.

Vi lever i tiden av internet. Det går inte riktigt att motarbeta det. Då tycker jag det är bättre att själv vara kunnig på internet och mycket medveten om hur nätet funkar, vem som finns där ute och vilken information jag styr över. I varenda inlägg där Estrid figurerar tänker jag aktivt på att den dagen hon läser det ska hon känna sig älskad och stolt över mig. Hon ska känna att jag skapat vackra minnen åt henne. Enda från tiden innan hon fanns.

Det är ingen fara att ens barn finns på bild på nätet. Det kan inte hända så mycket så länge bilderna är lämpliga. Medveten om de hemska män som finns på nätet är jag medveten om vad för typ av bilder jag lägger upp. Jag hade gärna lagt upp bilder på henne, naken på en sommaräng, glad och obekymrad över livet, men det gör jag inte. För jag är medveten.

Istället för att bekymra mig över hur bilder på Estrid kommer påverka henne, lägger jag istället all min energi på att påverka hur hon själv kommer påverkas av sin egen framtida närvaro på nätet. Att vara förälder idag och vara okunnig om nätet, appar och trender är rent av oansvarigt. Vi är så duktiga på att fråga var barn om hur dagen var, men vi glömmer fråga hur dagen på nätet var. Det är där de stora farorna finns. Vi måste hålla koll på vilka appar våra barn använder och vem som kan skapa kontakt.

Varenda ord om Estrid och varenda bild på henne är en hyllning till min kärlek för henne. Den här bloggen ska vara hennes historia, och jag hoppas hon alltid kommer känna sig stolt över det jag skapade.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

43 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
6 år sedan

Mycket klokt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

tack min kära!

Finurliga fröken
6 år sedan

Så rätt! Det är viktigt att vara medveten. Jag har en son som är 11 år snart. Han är så stor så han hänger på internet. Jag försöker hålla koll på vad han gör. Vad han skriver och delar med sig av. Och jag skriver inte så mycket av honom eftersom han är så stor.

Nej om en bullet journal stressar dig så ska du absolut inte hålla på med det. Det ska vara roligt och avslappnande. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

ja det är sjukt viktigt att i den ålder prata om kropp, integritet och hur man beter sig mot tjejer. vi uppfostrar våra döttrar att undvika en våldtäkt, men vi måste också uppfostra våra söner till att inte bli våldtäktsmän.

Katarina
6 år sedan

Kan bara instämma. Så trött på folk som nästan behandlad en som en begått ett brott bara för att man fotar ett barn. Herrrgud. Så överdrivet alltihop.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Katarina
6 år sedan

ja verkligen överdrivet.

Jeanette Karlsson Koplik
6 år sedan

Så bra inlägg! 🙂 Nu har jag inga barn men jag håller helt med dig i det du skriver

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jeanette Karlsson Koplik
6 år sedan

tack! då är jag inte helt ute och cyklar med andra ord! =)

Elin
6 år sedan

Intressant inlägg!<3

Bella
6 år sedan

Jag håller med dig! Jag själv, som aldrig levt i det ”icke-tekniska” samhället, ser internet som en självklarhet. Det är liksom.. det nya vykortet, den moderna papperstidningen? Internet är ett sätt att kommunicera och en stor del utav våra liv, jag ser inget konstigt i att dela saker där.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bella
6 år sedan

ja, jag tror att våra föräldrar är mer rädda för internet än man måste vara.

Junitjej
6 år sedan

Verkligen bra skrivet!
Vilken söt tjej!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Junitjej
6 år sedan

tack! och tack! =) Ja hon är en riktig goding!

Jennifer
6 år sedan

När Casper var mindre så la jag upp bilder i tid och otid på honom. Idag är han 11 år och jag frågar honom varje gång jag vill lägga upp något på honom 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jennifer
6 år sedan

men det är väl toppen att han får välja nu. det är ju samtidigt viktigt att man som förälder respekterar sitt barns gränser och integritet.

Carro
6 år sedan

Bra inlägg och så söt bild! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

tack fina du! <3

Linda Olsson Asp
6 år sedan

Håller helt & håller med dig!
Svar: Ja! Sån frihet att slippa portal,hehe.Känns bra, ett roligt steg att ta faktiskt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda Olsson Asp
6 år sedan

great minds think alike! 😉

MALIN
6 år sedan

Otroligt intressant inlägg! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  MALIN
6 år sedan

tack, vad roligt att du gillade det! Kram!

Sofia
6 år sedan

Vad fint tänkt och skrivet! 🙂 sv: tusen tack fina du 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sofia
6 år sedan

tack kära du! <3

Days by Johanna
6 år sedan

Jätte bra inlägg. Håller med dig, att inte lägga ut bilder på barnen är lite bakåtsträvande. tänker också på vilka bilder jag lägger upp på Hugo på bloggen.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Days by Johanna
6 år sedan

vi är eniga här med andra ord.

Gabriella
6 år sedan

Såå bra skrivet!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

tack fina du!

Angelica
6 år sedan

Sååå bra skrivet!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

<3 <3 <3

Ida Johansson
6 år sedan

SÅ himla rätt, bra skrivet! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida Johansson
6 år sedan

tack fina du!

Emilia
6 år sedan

Jättebra skrivet. Stolt kommer hon verkligen vara. Kram <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emilia
6 år sedan

tack, jag hoppas det! =) <3

Asylmamma
6 år sedan

Så tänkvärt! Vet inte riktigt hur jag ställer mig i frågan om barn på bild, men håller verkligen med om att man måste ha koll på vad barnen gör på nätet och att man måste veta hur det går till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asylmamma
6 år sedan

internet är här för att stanna. bättre att skapa spelreglerna än att låtsas om som att inte allt vi gör redan finns på nätet, vare sig vi vill eller inte.

mickandialog
6 år sedan

Tänker lite såhär. Skulle inte vilja ha hela min barndom dokumenterad över internet. Fint eller inte. Det skulle jag vilja behålla för mig själv.
Man kan aldrig styra över hur bilder hanteras. Oavsett om det är naket eller ej, så finns ingen kontroll var bilderna figurerar. Inte över tid, inte vem som hanteraar bilderna
Att välja själv gör man när man är myndig.
Det är min åsikt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
6 år sedan

nu tycker jag du är rent för bakåsträvande. hela våra kommer, oavsett om vi vill eller inte, finnas på nätet och digitalt. Det är en utveckling omöjlig att stoppa. Då är jag hellre med och skriver spelreglerna. Sen finns det ingen som säger att man ska dokumentera en hel barndom. En blogg är ju inte reality, det är en ögonblicksbild och knappast representativa för ett helt liv.

mickandialog
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Bakåtsträvande? Det är bara en skild åsikt. Hela våran , oavsett. Vet inte riktigt vad som menas. Men men.
Skojar med dig.
Bli inte sur för att jag har en annan åsikt. hahah.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
6 år sedan

jag är inte sur, ifrågasatte bara din kommentar. Det gör mig inte sur, bara undrande.

mickandialog
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Jag tycker att ämnet är intressant. Men nu känner jag att jag valde fel forum, för ämnet. Borde vara i en mer allmän debatt. Känns som jag överskridit min egen syn på gränsen mellan ärlig åsikt och integritetskränkning. Dels för att du har en fin bild på din underbara dotter, dels att det rör din privata sfär.
Detta har jag diskuterat mycket med familj och vänner. Vissa tycker som du, vissa som jag.
Min systers barn, som jag avgudar får bara exploateras utan att ansikte syns, samt att man inte får avslöja bostadsort.Vet att Blondinbella inte vill att ansikten syns heller. Men där vet ju folk var de finns. Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig där.
Jag är nog lite paradoxal i frågan egentligen. Jag läser ju bloggar där barn figurerar. Det som kan irretera mig när föräldrar använder en raljant underton mot barnen, i sina inlägg. Speciellt tonåringar, som klart och tydligt inte vill ställa upp.
Det har ju du knappast gjort, utan inläggen präglas mer av rara anektoter, som får en att le. det är få som lyckas med det. Emma är väl oxå en sådan, som får en att le åt vackra barnbilder.

Sedan så lämnar jag själv ut mig mycket, och då fått kritik av nära. Men då brukar jag säga att det som jag skriver är sådant som jag är öppen med till alla irl. Så kan man ju då tänka med barnen. Man finns ju, och syns, och rör sig fritt.
Så jag präglas lita av paradoxer.
Sedan läser jag lite för mycket kriminalkrönikor.

Sist men inte minst. (ej smicker, för sådant pysslar jag inte med) hihih.
Du har en blogg, som väcker tankar. Tankar som rullat igång, efter att man lämnat den. Det finns ett innehåll, samt behållning av det man läst.
Är en bloggtok. Gillar att läsa, samt hitta nya spännande bloggar. Tyvärr är jag inte på hugget att skriva själv för tillfället, utan frossar i andras bloggar, för tillfället.
Men kramis Frida, och tur att du inte är sur. Det är bara att säga till mig. Jag tål kritik

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
6 år sedan

tack för en bra och konstruktiv kommentar! <3

BYSOFIA
6 år sedan

Tycker det låter helt rätt, självklart ska du dela fina bilder på henne.
Hoppas ni har en fantastisk sommar! KRAM BYSOFIA.SE

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  BYSOFIA
6 år sedan

tack detsamma fina du!

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x