18 saker du bör kunna göra helt själv

18 saker du bör kunna göra helt själv
18 SAKER DU BÖR KUNNA GÖRA HELT SJÄLV
Det finns en hel del varje kvinna bör kunna göra själv, eller ha upplevt själv. Jag har inte tagit mig igenom alla dessa 18 punkter, men jag hoppas att jag kommer göra det. Det finns något kittlande i att tveklöst lita på sin egen förmåga och vara sin egen bästa vän. Det gäller i stort och smått. Berätta gärna om du kan checka av några av dessa 18 punkter.

1. Resa själv. Tänk att få åka på sin drömsemester och bara behöva tillgodose exakt bara en själv, varenda sekund. Så läskigt, så spännande och det måste vara  otroligt utvecklande.

2. Skruva ihop en IKEA-möbel. This is a must! Check på den!

3. Borra hål i väggen och sätta dit en matchande plugg. Check!

4. Gå på bio/teater. Det här är något jag personligen ÄLSKAR. Jag tycker det är ljuvligt att få sjunka ner i mörkret alldeles själv och njuta av föreställningen. Att få ge mig hän till de känslor som väcks i mig och inte behöva genomlida den andres prassel, viskande eller efterkommande egna analys. Check!

5. Rensa avloppet under vasken. Det här har jag aldrig gjort. Jag vägrar. Den pinsamma sanningen är att jag är 99,9 % feminist. Den återstående 0,1% består av ”det är mannens roll att rensa avloppet”. Förfärligt, jag vet!

6. Sy i en knapp. Det här kan jag faktiskt men latmasken i mig ringer min kära mor istället för att göra det själv. Men jag kan!

7. Fickparkera en bil! Check!

8. Veta hur man fyller på bensin och spolarvätska på bilen. Check!

9. Göra upp eld! NEJ JAG SKOJAR! Men se till att det finns tändstickor, ficklampa och värmeljus hemma in case of strömavbrott.

10. Betala räkningar i tid. Nja, halv check på denna för det är David som ansvarar för att räkningarna blir betalda.

11. Söka jobb. Really frågar du? Ja, really! Folk får sina föräldrar att fråga åt dem. Katastrof!

12. Löneförhandla! Japp, inte heller hit får du ta med mor och far, eller partner.

13. Köra släp på bilen. Den här kan jag inte. Det får bli på min lista att checka av.

14. Spendera ett helt dygn enbart med dig själv. Inte för att du behöver vara en sådan hemmakatt som jag, men jag tror ändå att det kan vara bra för alla att klara av en dygn i enbart sitt eget sällskap. För egen del trivs jag som bäst enbart i mitt eget sällskap.

15. Grilla! My god, här är jag en sådan kliché! Jag har aldrig grillat. Det är alltid pappa eller David som gör det. Här får jag verkligen rycka upp mig.

16. Bestämma över din kroppsbehåring. Här är det ingen annan än du själv som ska vara delaktig. Ledsamt nog är det i vårt samhälle precis tvärt om. Samhället och människor i omgivningen har så otroligt många synpunkter. Stå emot!

17. Tala framför en grupp. Grupparbete i all ära, va nej, nu ljög jag. Jag hatar grupparbete! Men i alfafall, grupparbete kan ju vara skönt för den som inte gillar att tala inför grupp, men det är något du ska klara av att göra själv. Du behöver inte älska det, som någon bloggerska ni känner, men du ska veta i hjärtat att du kan om du måste.

18. Sköta din ekonomi. Det är helt ok att ta hjälp från andra, men du ska alltid kunna falla tillbaka på att du har koll på var dina pengar finns, hur de sparas och hur de växer. Eget konto, eget kort och egen kontakt på banken.

Har jag missat något?

 

No Responses

 1. Sara skriver:

  Kunde checka av det mesta, dock inte borra, är så dålig på det! Får väl öva :p Jag tycker att man ska ha koll på sin teknik också, kunna sätta upp router och kunna koppla ihop sina enheter! (själv tycker jag detta är roligt så kanske därför jag tycker det ska vara med :p)

  • Frida G Svensson skriver:

   men åh ja! Jag kan basic basic men det gör ändå att jag kan ringa typ bredbandsbolaget och trycka på knappar osv =)

 2. Linda skriver:

  Bra lista men jag är nog dålig på att kunna allt det där själv, var nog bättre på att fixa saker då jag var singel och bodde själv då blev man liksom tvungen ibland, men sen jag träffade min sambo så får han göra mycket av dessa saker.
  Ha en fin dag
  Kram Linda

 3. Ulla Wolter skriver:

  Klarade nästan hela listan, 11och 12 behöver jag inte med ålderns rätt bekymra mig över, 13 får jag väl träna på eller räcker det att ha bogserat en bil?

  • Frida G Svensson skriver:

   En bra kvinna reder sig själv, och du tycks onekligen reda dig själv mycket väl! Bogsera en bil!? Wow, det tycker jag verkar läskigt!

 4. Lisa skriver:

  Byta däck på bilen.

  Veta vad man gör vid fel på bilen och man plötsligt står vid vägkanten (vart ringer jag nu? Har jag ett reservdäck? Var i hela friden är min varnungstriangel…)

  Pruta på lite dyrare varor.

  Reklamera/klaga när en vara/tjänst inte är helt som förväntat.

  Tror jag fixar typ 17 av 18 på din lista. Det är ett dygn helt ensam som jag nog har lite svårt för…. men behöver!!!!

  • Frida G Svensson skriver:

   Men gud ja, vilka bra grejor! Byta däck liksom, jag har inte en aning! Vet inte heller vad jag skulle göra vid fel på bilen. Min spontana tanke är ”ringa David” och ja, det säger ju allt! Men reklamera, ja det är jag mycket bra på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *