Min inspiration just nu

min inspiration
Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu och främst tänker jag såklart på vårt nya hus. Jag surfar genom hela himla internet för att hitta inspirationsbilder och jag har svåra övervägande om väggarna i sovrummet ska vara rosa eller grå. Eller kanske midnattsblått? Och ska det vara parkett med stor matta eller heltäckningsmatta? Jag gjorde det här lilla kollaget för att försöka visa er hur mina tankar går just nu.

Jag ser mig själv i husets trädgård, sittandes under en parasoll sippande på iskaffe. En husägare blir lite annorlunda än en lägenhetsbo. Nu blir jag lite mer kvinna. Det visar sig på mina modebilder. Jag vill vara dekadent i solhatt och glamorös bikini. Jag vill välkomna mina gäster på sommarmiddag iklädd svala skjort- och omlottklänningar. Och maffiga smycken! Jag är alltid inspirerad av maffigt bling.

Tillbaka till sovrummet. Jag vet att jag vill ha en hotellkänsla i sovrummet. Tjock matta, dubbla gardiner, en kontinentalsäng med sänggavel och sängkappa. Två sänglampor samt två läslampor, taklampa och en till i fönstret.

Och blommor! Nu ser jag fram emot att plantera MASSA blommor i trädgården så att jag kan gå ut och hämta in min egna maffiga bukett. Vilken lyx! När det kommer till möbler i trädgården är jag sugen på fransk riviera. Järnmöbler och stilrena trämöbler. Randiga markiser och enkla parasoller. Det saknas förvisso en pool men det kanske man kan fixa på sikt?

Det jag tänker mest på är nog ändå biblioteket. Det har varit min dröm sen typ alltid att ha ett bibliotek. Det är också den enda rum jag får inreda 100% efter eget tycke. Ja dessvärre, vill David ha ett finger med i spelet i resten av inredningen. Sjukt onödigt tycker jag. Biblioteket ska vara en inspirerande plats för skapande. Sammetssoffa, massa böcker och vackra stilleben i bokhyllorna.

Vi kommer ha ett extra rum över som vi i nuläget inte direkt behöver på en gång. Vi kan göra ett gäst rum. Vi kan spara det en liten stund och ge Estrid ett större rum. Eller så kan vi göra en walk in motherfucking closet! Pardon my french! Men ser ni inspobilden? Hur sagolikt hade det inte varit med en riktigt WIC? Sååå drömmigt!

Detta är vad som rör sig i mitt huvud just nu. Vad tyckte du? Gillade du det eller var detta inte alls din stil?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
6 år sedan

Som vanligt skriver du underbart, härlig inspiration. Jag är dock mer inne på att ett sovrum INTE skall vara med hotellkänsla, den vill jag uppleva när jag någon gång bor på hotell. Svårt att veta vad man skall välja, det är ju fint med grå sobra väggar men också fint med en romantisk rostapet, vilka i-landsproblem. Lycka till, skall bli kul att hänga med och själv bli inspirerad.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

hahaha du ser det så! I see! =) Romantisk rostapet älskar jag också, men det passar inte i detta hur. Men om vi någon flyttar till ett hus på landet, då är en sådan tapet given! =)

Asylmamma
6 år sedan

Åh! Jag vill också flytta till hus😍 Tycker det här biblioteket låter helt fantastiskt! Vilken typ av sittmöbler tänker du dig där? I mitt framtida hus vill jag ha stora och härliga öronlappsfåtöljer och mysiga filtar som man kan mysa ner sig i tillsammans med en bra bok!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asylmamma
6 år sedan

jag tänker mig att jag ska ha dels min kreativa plats där med skrivbord och sånt. Sen vill jag ha en öronlappsfåtölj med fotpall. Fotpall är livsviktigt! Bra belysning, mjuk filt och en litet bord för min tekopp. Sen vill jag gärna ha en dagbädd också.

ljuva julia
6 år sedan

så roooooligt huvudbry! Vi har svarta tapeter i sovrummet, ett rätt kul infall då jag levt i vita sovrum så länge jag kan minnas. Men nu så: tack och hej, tapetsera helt svart. Jag sover som en gud där inne 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ljuva julia
6 år sedan

wow vilken grej med svarta tapeter. har du bilder på det i din blogg?

hanna
6 år sedan

ja och ja tycker är hemskt att de ska behöva vara så 🙁

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  hanna
6 år sedan

ja det är helt förfärligt!

Netti Starby
6 år sedan

Vad roligt med inredningsplaner och det är bra att tänka igenom ordentligt innan man bestämmer sig! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

jag har så många idéer att jag måste börja samla ihop det hela lite nu! =)

Natalie Midestad
6 år sedan

Det är alltid roligt att kolla på inspiration, särskilt inredning tycker jag personligen! <3 Älskar det stilrena

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Natalie Midestad
6 år sedan

just nu är det bara inredning för mig. tänker på inget annat än huset just nu! =)

Bella
6 år sedan

Blommor är så fint och dekorativt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bella
6 år sedan

ja det gör SÅ mycket för ett hem!

Linda
6 år sedan

Låter underbart att få sitta och planera och drömma om sitt hus.
När är det ni flyttar in i huset?
Jag bor ju i hus men huset är inte mitt utan min sambos som han hade innan vi träffades så blir inte riktigt samma sak för mig som om jag skulle äga halva huset. Men det ä underbart att bo i hus och sambon han låter mig bestämma ganska mycket när det kommer till inredning och vad man kan tänkas göra med huset
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

vi flyttar i slutet av augusti. Det ska bli så sjukt spännande! Jag lägger skamligt mycket tid på pinterest just nu! =) klart du ska vara med och bestämma, nu bor ni ju där tillsammans!

Irene
6 år sedan

Beträffande det extrarummet – är det något jag saknar så är det ett gästrum nu när vi flyttat till vår lägenhet (som jag älskar). Så jag röstar på det. Bra att ha också om/när någon är sjuk och behöver lite private space.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

ja men vi kommer ha ett gästrum i Davids studio så rummet är fortfarande över. Vill man ändå inte ha en WIC då???????????????????????????????????????????????

Irene
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Jo såklart! Har man löst det med gästrum på det viset så skulle jag absolut vilja ha en WIC. Med massor av hyllor med plats för handväskor. Även de som jag ännu inte köpt, men som det då fanns plats för. Risken finns ju att man uppehåller sig därinne hela tiden förstås… så en bra fåtölj måste man nog ha då också.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x