Afternoon tea på grand hotel i Lund

I söndags bjöd jag min familj på afternoon tea på Grand hotel i Lund. Detta är en av mina favoritplatser i Skåne. Deras julbord är mitt bästa ever. Och som advokat är det extra roligt att äta lunch där för förr i tiden gick ALLA advokatgubbarna dit och drack whiskey och rökte cigarr med domarna när det var lunchpaus i rättegångarna. Helt andra tider med andra ord.

Det är en så vacker plats. Jag hittar alltid nya detaljer att förälska mig i när jag är där. I söndags när vi var där mötte vi en nybliven brud som kom ut från hotellet med sin klänning under armen. Bröllopsnatten hade spenderats där och det såg sååå romantiskt ut. Jag drömmer om att bo över där med David i en riktigt lyxig svit. Slå på stort och verkligen få the hollywood-experience!

Årets varmaste dag typ, puh!, så det blev en sval enkel klänning, öppna flats men för att få den där glammiga känslan man vill ha på afternoon tea la jag till min pärlväska. Svetten lackade så uppsatt hår var det enda som var möjligt.

Vi fick sitta i pianobaren. En trivsam plats med enorma glasfönster.

Här brukar vi advokater vara när Lunds domarakademi håller kurs för oss. ÄLSKAR som sagt denna plats.

Vi började med att beställa te. För dig som ska testa denna afternoon tea är tipset att smaka Yunnan-teet. Helt klart det godaste av dem alla.

De här två gulliga var också med. Harry hängde runt som en nöjd storbonde och var världens gulligaste i hängslebyxor.

Rebecka Molander, pianisten, sjöng och spelade och var hur duktig som helst.

Sen kom maten in. Två slags scones, tre slags snittar och 4 slags desserter. Allt mycket vackert upplagt och dekorerat. Av allt gillade jag sconesen bäst. Kombinerade med rabarbermarmeladen var det heaven in a bite!

Här satt vi allihop (i korta stunder). Med små barn fick vi turas om att rasta de små.

Jag älskar att umgås med min familj, jag älskar lyx, jag älskar mat. Afternoon tea är med andra ord PERFEKTION för mig. Jag vill också slå ett slag för att jag tycker det här var en mycket prisvärd upplevelse. 275 kronor kostar det per person och det tycker jag är ett väldigt bra pris för kvalitén på maten.

Som självutnämnd lyxapa åt jag afternoon tea med ett lika delar njutningsfullt öga som med ett kritiskt. Det fanns inget att vara kritisk mot. Om jag bara får ha ett önskemål så är det att göra upplevelsen lite mer anpassad för barn. När vi skulle beställa dryck fanns ingen dryck till Estrid. Som svar fick vi att vi kunde gå till en annan bar och köpa en juice. Menyn kunde inte heller barnanpassas och då menar jag inte i smak, utan mer i storlek. Det är inte så mycket för barnets skull som för matsvinnets skull. Nu var vi många hungriga vuxna som kunde ”offra” oss 😉 så i vårt fall blev det inget problem.

Efter några härliga och glada timmar delade vi på oss. Fredrik åkte för att titta på MFF och vi andra åkte hem.

David och pappa fortsatte måla huset och jag och Estrid åkte och doppade oss på Jollebryggan.

Underbara liv. Från extra finklädd på lyxiga grand till svalkande eftermiddagsdopp i Skanör och sen ett icabesök i morgonrock. Det är de här delarna av livet som gör livet så härligt.

Jag kan verkligen varmt rekommendera att testa denna afternoon tea. Lund är generellt en underskattad stad. Där finns ljuvliga platser att besöka, butiker att shoppa i och väldigt mycket trevliga restauranger och caféer. Det kommer inte bli sista gången du ser mig på detta magiska hotell.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Clara, Bossbloggen
4 år sedan

Grand är verkligen fantastiskt! Älskar att gå dit, dricka något gott och njuta av miljön. Var där vi förlovade oss och det var verkligen ett minne för livet 🖤

Frida
Frida
Reply to  Clara, Bossbloggen
4 år sedan

åh vad fint att ni förlovade er där! <3

Irene
4 år sedan

Jag älskar afternoon tea och har varit på Grand två gånger – men blivit lite besviken varje gång. För litet utbud av tesorter, inte tillräcklig finess med snittarna – och ingen clotted cream som likom är pricken över i på ett afternoon tea. Men miljön är fin, det håller jag med om!

Har provat Alice och katten här i Lund, och det var väldigt mysigt. Kanske inte lika mycket lyx, men med William morris-tapeter, delikata scones och goda snittar så går det inte av för hackor. Prova det nästa gång!

Absolut bäst afternoon tea har jag fått på the Royal Crescent hotel i Bath – DET gick inte av för hackor.

P.S. Det är väldigt svårt att hitta var man kommenterar på din blogg nu efter omdaningen.

Frida
Frida
Reply to  Irene
4 år sedan

jag har aldrig hört talas om alice och katten, men det lät ljuvligt! det vill jag verkligen spana in!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x