Bröllopstårtsprovning

bröllopstårtsprovning
Mitt i denna husflytt planeras det ju också ett bröllop. Vi har nog det mesta under kontroll och ytterligare en sak vi nu kan checka av vår lista är bröllopstårtan. Vi har valt konditorn David, som har Patisserie David, att göra vår bröllopstårta. Vi kom in för en provsmakning där vi testade olika mousser, fyllningar och macarons. Stackars David (konditorn alltså) hade ingen aning om att Frida Svensson aka Martha Stewart-wannabe var kunden. Ett 30-minuters möte sträckte sig till två timmar och jag tog bort prick alla hans förslag och ersatte dem med nya.

Men slutet gott allting gott och desserten vi valt ser ingenting ut som på bilden ovan, men det blir något väldigt mycket mer spännande. Inget fel på traditionell vitchokladmousse med hallon, men det är lite safe. Lite ordinary. Och eftersom jag själv älskar att baka så behövde jag något med lite mer oompf i. Lite mer wowkänsla.
tårtprovning patisserie david-2
Men bara titta på honom! Så himla fransk konditor! Vill bo med honom, eller åtminstone praoa i hans kök! Lagom sträng var han också och tur var väl det för helt plötsligt hörde jag mig själv fråga om ätbart bladguld och kolsyrefrysta bär.

I veckan är det möte med kocken som ska stå för middagen och då kan vi checka av ytterligare en sak. Efter tre klädbyten verkar mina tärnor möjligen ha bestämt sig. Jag har överlåtit deras kläder helt till dem själva. Mina instruktioner har nu landat i ”så länge ni är påklädda den 11 november är jag nöjd”. Gästboken är inköpt och klar. Nästa grej på min todo list är att kryssa för OSA-listan så att alla har svarat. Lugnt och metodiskt, och så sänkta krav, då blir det inte allt för övermäktigt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette Karlsson Koplik
6 år sedan

Men vad roligt det låter med tårtprovning 🙂 Och det där låter som en jättebra konditor, som lyssnar på dina åsikter och vad du vill ha 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jeanette Karlsson Koplik
6 år sedan

han är verkligen the best! riktigt fransk, sträng och härlig!

Christin - Midis
6 år sedan

Men hallå – hur lyxigt!!???! Vi körde på passionsfrukt-tårtan från Hollandia. För det är min favorit. Sen dess har vi varit på TRE bröllop som körde samma efter det. SÅ GOD!! Men kanske inte så bröllop-ig 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin - Midis
6 år sedan

men alltså hur god är inte den från hollandia? Me love!

Christine's Stories
6 år sedan

Åh vad kul! Är han fransman också?? Älskar det kaféet.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

fransman indeed! mycket fransman skulle jag säga.

Sanna
6 år sedan

Guuud vad roligt! Det var faktiskt en av de grejerna jag var lite missnöjd med på vårt bröllop – tårtan. Jag hade ätit samma tårta på ett annat bröllop och var totalt förälskad i kombon; blåbärsmousse och en mousse med smak av Williamspäron, fläderpenslade sockerkaksbottnar och vit sugarpaste ovanpå. Men tjejen som gjorde vår tårta gjorde den alldeles för söt 🙁 Men vad gör det om hundra år? Gästerna gillade den i alla fall!

Jag hoppas att er tårta kommer vara magisk, för få godsaker slår ett riktigt gott bakverk tycker jag 🙂 vitchokladmousse med hallon – kan det bli fel tänker jag? Alltså vit choklad över huvud taget… nästan så jag börjar dregla, haha. Kram till dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
6 år sedan

Tråkigt, men det är som du säger bara en tårta. Och det är ju inte den som gör bröllopet. Det är ju allt det där andra. Vännerna, minnena och framförallt firandet av kärleken. Det ska bli sjukt spännande att se vad denna konditor kommer på för nått kul. Annars lät er ju väldigt god med blåbär, päron och fläder.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x