Något så njutningsfullt som trädgårdsarbete

trädgårdsarbete-1
Vem är jag? Helt plötsligt fick jag feeling och bara ”nu ska jag beskära äppelträd”. Så kaxig! Hur svårt kan det va liksom!? Jag har googlat igenom halva internet och blev väl inte riktigt helt klok på exakt när man ska beskära ett äppelträd, men höst lät bra för mig.
trädgårdsarbete-2
Jag var uppe på stegen och gud vet allt. OTROLIGT huslig om du frågar mig. David och Estrid hjälpte till att plocka grenar och slänga i soptunnan. Nu har min morfar och mormor (med ytterst gröna fingrar) inspekterat trädet. Fint, men för mesigt blev betyget. Jag måste in och beskära än mer tydligen. Tipset från dem var att vänta tills löven börjat trilla av så att jag ser var jag ska glesa ut. Jag plockade av de sista äpplena och klippte av mängder med lavendel.
trädgårdsarbete-3
Estrid rensade några egna lavendelkvistar.
trädgårdsarbete-4
Och här är våra äpplen! <3 <3 <3 Alltså tusen emojis med hjärtögon!
trädgårdsarbete-5
Jag band upp lavendeln i massa knippen som nu får torka. Jag tänkte ha torkad lavendel i en burk som jag kan använda till bakning. Jag önskar jag var så pass huslig att jag gjorde egna lavendelpåsar, men jag och en symaskin är ett enda stort skämt.
trädgårdsarbete-6
I äkta Kajsa Warg-anda praktiserade jag man tager vad man haver och band upp lavendeln i silvriga paketsnören. Inte alls dumt som kontrast till det dova lila.

Nu funderar jag som mest på vad som ska planteras nu på hösten. Lite lökar får det allt bli. Jaja, jag vet att jag ska invänta våren och se vad vi faktiskt har MEN jag är ju så himla sugen ju!

Idag är jag hemma med Estrid, men på måndag börjar vi äntligen inskolningen på nya förskolan. Det är en något understimulerad människa jag har här hemma och hon behöver ut och socialisera. Jag har iallafall lovat att vi ska bjuda alla nallarna på barnkalas idag. Så får det bli.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Julia HellgreenWikström
6 år sedan

Åh så härligt att pyssla på i trädgården!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia HellgreenWikström
6 år sedan

ja det är så underbart! jag är helt over the moon över att äntligen ha ett eget hus med egen trädgård.

Sandra
Sandra
6 år sedan

Äppelträd inkluderas väl i JAS-perioden så det var förmodligen helt rätt att beskära nu! Hälsningar lägenhetsinnehavare 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

jo jag läste också det. Men sen på något annat ställe pratade dem om att det berodde på äppelsort och trädets ålder!? ja du fattar, jag bara klippte och hoppas nu på det bästa!

Sandra Olsson
Sandra Olsson
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Haha, blunda och skär bara! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Olsson
6 år sedan

<3 typ exakt så jag jobbar!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x