Den tredje dagen i Paris – ett rejält bildregn

paris dag 3-1
Sådär, äntligen! Nu kan jag visa de sista bilderna från Paris. Jag ska säga att det var lite av ett helskotta att välja vilka bilder jag skulle visa för ni vet ju, Paris. Allt är bara så himla fint. Det räcker liksom inte att knäppa av en bild på blommor, jag knäpper ju av 50-talet. Vart man än vänder blicken så är allt SÅ Paris. Men nu har jag iallafall valt ut och tänkte att vi skulle ta en titt. Vår tredje dag började med att solen lös och vi började dagen med frukost, och sedan begick vi oss raskt ut mot en marknad.
1
Dessa marknader är i sig bara så Paris. Människorna är så franska. Spana bara in denna dam med nyfönade lockar och en ljuvlig bukett under armen, redo att ta sig an grönsaksutbudet. Bredvid henne kollade en munk in grönsaker. Ja, även de behöver få sin beskärda del av vitaminer.
paris dag 3-3
Jag bara älskar dessa marknader när utbudet ligger uppdukat i vackra lådor, högar och var sak har sin plats.
paris dag 3-4
Ostron, hummer, fiskar och musslor, utbudet var underbart.
paris dag 3-7
Och ostar såklart! Vilken dröm att kunna springa ner på sin lokala marknad och bara köpa på sig mängder av ostar. Det är livsnjutning på hög nivå.
2
Vi spatserade vidare genom Paris gator, mot Palais Royale. Där finns denna svart/vita betonginstallation som mången riktigt fierce modebloggare innan mig har rockat rejält.
paris dag 3-12
Ja, vad ska man säga. Det blev ett svenskt lagom resultat. =)
paris dag 3-13
Jag har tack och lov en familj med tålamod som hjälper mig med dagens outfit, men att deras parisresa skulle innebära högklackade skor, taxi och ljussättning vet jag inte direkt om de är så himlans pepp på. Så vi möts lite klassiskt på mitten.
3
Klart syrran ska ha en dagens outfit hon med! Vi promenerade vidare, i områden vi aldrig tidigare varit i. Bland annat hittade jag jordens två finaste leksaksaffärer. De var som små drömland.
paris dag 3-16
Si Tu Veux drivs av en liten gråhårig farmor vars lille barnbarn sprang runt och hjälpte till. Visst låter det som den ljuvligaste boktiteln ”Farmorn med den lilla leksaksaffären”. Åh, åter igen SÅ Paris. Här köpte vi massa fina småsaker till Estrids julkalender.
paris dag 3-17
Leka kök är hennes bästa så vi hittade små ostar, marmelader, yoghurtår osv som hon kan ha i sitt kök. <3
paris dag 3-18
Alla leksakerna var i mjuka pasteller och så vackra för ögat.
4
Vi gick igenom gränder och spanade in i restaurangerna och affärerna. Jag hittade två bilder i en antikaffär som fick hänga med mig hem till David.
paris dag 3-22
Och hur fiffig är inte denna meny? Här har du caféets utbud, bara att välja ut en godsak.
paris dag 3-21
5
Vi hamnade vid en annan leksaksbutik och detta var min favorit. Det är den finaste affär jag någonsin varit i. De hade allt, och det kändes som att gå in i en affär från förr i tiden.
6
Pain Dépice är som en dröm. Sirliga bokmärken, flygplan i metall, takhängda solsystem och massa mer. Jag hade kunnat ruinera mig där!
paris dag 3-24
Bara titta! Men allt för vacker för att låta ett barn leka med den. Och för dyr! =)
7
Två våningars drömland!
8
Vi gick in i små pappersaffärer som hade så oerhört intrikata och ljuvliga papperskort. Kolla bara in fåglarna! Hur kan det ens finnas så här mycket fint?
paris dag 3-31
Vi blev hungriga och spanade lustfyllt efter dessa bakelser men med 10.000 steg på förmiddagen behövdes det något mer substantiellt. Vi gick på den mest crazy restaurang jag någonsin varit på.
9
Victoria station! Ett gammalt tåg som blivit en restaurang. Det var en tudelad upplevelse. Dekoren och musiken i högtalarna var fantastiska och det kändes exakt som svunna tider. Sedan var maten inte den bästa på resan, men helt klart godkänd. Och gamla tågkupéer luktar inte doftljus. Dock en upplevelse jag inte velat vara utan!
paris dag 3-34
Vi åt och pratade och fortsatte sen promenera, ända tills vi blev kaffe- och kanske lite sötsugna.
paris dag 3-35
Cappuccino, fransk riddare och crème brulée dukades fram och vi njöt. Vi satt på en uteservering, vid värmelamporna och bara njöt av att titta på människor. En lördag var det parisbor som var ute, och inte bara vi turister.
paris dag 3-37
10paris dag 3-39 paris dag 3-40

På söndagen åt vi en lång härlig frukost, promenerade lite i staden och tog sedan en taxi till flygplatsen. Där köpte jag några franska modetidningar, bl. a. Vogue of course, och sen tog vi flyget hem.

Tillbaka till verkligheten, arbetet och vardagslunken. Kl 17-kaos, svårväckt sömntuta, stressig bilfärd till jobbet och allt det där andra som tillhör livspusslet. Och det är precis så jag vill ha det. Delar av båda världarna. Då känner jag att jag lever!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Moa
Moa
6 år sedan

Gud så fina bilder! Man vill ju bara åka till Paris direkt! :’)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Moa
6 år sedan

jag vet, Paris är verkligen så otroligt vackert!

Susan
6 år sedan

Underbara bilder på ljuva Paris. Apropå bröllop… jag gifte mig i Paris. Alldeles alldeles underbart. Paris i mitt hjärta.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

åh men wow så romantiskt! älskar det!

Christine's Stories
6 år sedan

Jag har gått förbi den där restaurangen femtioelva gånger (jobbade där i närheten i 1,5 år) men aldrig ens sett att den legat där. Och ja, lördagsmarknaderna är underbara. En STOR anledning till att jag saknar Paris.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

vi visste inte heller att den låg där. Gick bara förbi av en slump. Och jag förstår att du saknar marknaderna!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x