En pangig möhippa!

min möhippa-1
Förra helgen välsignades jag med en möhippa! Det började helt sinnessjukt. Tidigt på morgonen börjar David spela Sex and the city-låten svinhögt. Kan du sänka!?!?!?!?!?! vrålade jag. För att vadå, det är helt normalt att David spelar den låten på morgonen? Men det var så tidigt att jag inte riktigt kopplade det. Helt plötsligt hör jag tre röster i trappan. Och in stormade Paula, Sara och Madde. Jag är usel på oväntade händelser, blir som paralyserad. Stod där i badrummet och försökte borsta håret med tandborsten och tänderna med hårborsten. Men vi kom tillslut iväg.
1
Första anhalten var frukost på the Lodge. En av mina favoritplatser i Skåne. Jag har varit där flera gånger tidigare.
2
Där var min mamma, Sara H, Emelie och Christina. Med andra ord alla jag älskar så. Vi fick ett eget rum och åt frukost, gjorde några lekar och mest umgicks. Hela dagen var strikt hemlig så jag fick snällt luta mig tillbaka och öva mindfulness. Efter frukost fick jag instruktioner att byta om. Då stod vi i skogen och tog av finkläder och på med stövlar och andra ”skogståliga kläder”. Till saken hör att jag hatar friluftsliv och var något förfasad inför vad vi skulle göra.
3
Men det blev SÅ bra. Bättre än bra. Det blev ett minne för livet för vi åkte nämligen till en sportskytteklubb och sköt hagelgevär. OMG! Jag tog på mig mina mentala pungkulor och förvandlades till Frida GW Persson.
min möhippa-8
Sara H och Paula imponerade stort med sina gevärskills. Särskilt syrran imponerade på jaktgubbarna när hon satte fem lerduvor på raken. Jag satte tre på raken och anser det vara högst godkänt för en nybörjare.
min möhippa-9
Vår instruktör var världens finaste. Man ville inte göra honom besviken och när man missade lerduvan tittade han på en med ledsna ögon. Och när vi blev frustrerade la han en varm hand på axeln och sa ”oroa dig inte, far är här”. När syrran satte fem i rad strålade hans ögon mot henne och hon blev därmed accepterad som skytt. Vi andra blev semiaccepterade.
min möhippa-10
Ni ser ju! Det ser ut som Paula inte gjort något annat i livet.
4
Madde, Emelie och Christina älskade och hela skyttegrejen. Framförallt jag, Madde och Paula fick blodad tand och vill åka och skjuta igen. Det hela var väldigt macho och läskigt och alldeles underbart.
min möhippa-13
Din mamma kanske är cool, men min mamma är STENHÅRD!
5
En väldigt instagramvänlig aktivitet för övrigt. Efter att vi skjutit klart åt vi medhavd lunch och sen packade vi in oss i bilarna. Nästa etapp var något lite mer avslappnande.
min möhippa-16
Manikyr och pedikyr. Som vi njöt av att stoppa ner de kalla fötterna i de varma badet och bli skrubbade, knådade och bortskämda. Jag somnade nästan i massagestolen.
min möhippa-17
Hej hej här är Emelie och Sara C.
6
Jag valde att mörkt lila lack på mina tår. Jag älskar att ha mörkt lack på tårna. Efter några timmars pampering åkte vi hem till Emelie.
min möhippa-20
Hon hade gjort så fint i sin lägenhet. Och istället för att gå ut och äta hade tjejerna gjort så att vi hämtade hem mat från en av mina favoritrestauranger, Occo. Libanesiskt när det är som bäst.
7
Det var verkligen perfekt att äta hemma. Då kunde vi i lugn och ro snacka, skratta och ha ingen tid att passa. Efter middagen lyssnade vi på musik och sminkade oss.
8
Miss to Mrs! Det är jag det!
min möhippa-25
Christina överraskade med den finaste tårta ever. Choklad och viol! Hon är verkligen helt magiskt duktig på det här med tårtor, och jag hade inte en aning om det! Vi hoppade in i bilarna och körde till Renaissance där det dukades fram drinkar och tilltugg och kvällens sista överraskning delades ut. Övernattning på hotellet. Alltså <3 <3 <3. Jag sov SÅ gott.
9
På morgonen samlades vi för frukost och vad ska man säga? Hotellfrukost är ALLTID en bra idé! Jag hade på mig mitt nya armband jag fick i födelsedagspresent av David och kände mig älskad i varenda cell. Jag har vänner som jag drömt om alltid. Och under så lång tid inte haft. Jag kan verkligen inte nog berätta om hur tacksam jag är över att ha landat hos dessa personer.
min möhippa-28
Lite tröttmössa men väldigt glad och överväldigad blivande brud.
min möhippa-29
Sen packade vi in oss i bilarna och åkte hem till våra familjer igen. Raka vägen hem till att dammsuga, planera veckomatsedel och sätta på en tvättmaskin. Vardagen finns där alltid, och det är helt ok, så länge den bryts av lite magi då och då.

Nu är det 13 dagar kvar tills vi gifter oss och jag är verkligen verkligen redo att bli Davids fru.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriella
6 år sedan

Åh såååå roligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

<3

Linda
6 år sedan

Vilken underbar dag du verkade ha. Hur är det nu är du nervös inför bröllopet? Härligt med så många goa vänner, alla mina vänner är typ utspridda över hela landet numera, de har lämnat Katrineholm de flesta av dem, några få bor kvar som bildat familj där, de som varit singlar har dragit vidare mot nya städer och äventyr.
Här väntas det på att åka och jobba och dra av det sista passet för denna helg sen är jag ledig imorgon.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Inte nervös, mest bara stressad. Det är så jäkla mycket detaljer hela tiden. Men snart är säcken ihopknuten och jag ska bara njuta. Hoppas din vecka varit fin. SNart är det helg! ska du jobba eller vara hemma?

Linda
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Förstår om du är lite stressad över allt som hör till din stora dag.
Ja snart är det helg och jag är bara ledig Lördag jobbar söndag 8-20 så det suger lite om man får uttrycka det så. Vi får se vad vi hittar på på Lördag, de är en kvinna som har loppis här i stan hemma hos sig som verkade ha mycket fint då man kollade på hennes fb sida får se om man tar en tur dit eller om man hittar på något annat eller om man bara blir hemma och umgås med familjen eller så kanske i bjuder in våra grannar på en bit mat.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Hoppas din helg blev skön och bra, och att du hittade några grymma loppisfynd! <3

Biggeros
6 år sedan

Det är livet att ha sådana fina vänner som ordnar en härlig möhippa weekend med olika aktiviteter🤗

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Biggeros
6 år sedan

verkligen! <3

Ulrika
6 år sedan

wow, vilken dag! möhippade mig aldrig när jag gifte mig, passade mig inte då och skulle kanske inte passa just mig nu heller, men det där såg väldigt härligt ut. och tårtan…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika
6 år sedan

jag är nog också rätt svår med möhippa egentligen. Men mina vänner gjorde det prick så det skulle passa mig. Annars tycker jag mycket med möhippa kan bli tramsigt eller till och med lite förnedrande ibland.

Finurliga fröken
6 år sedan

Åh vilken underbar dag! Vilka fina människor du har i ditt liv som fixat så fint för dig. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

visst är de fina! jag blir rörd bara jag tänker på det!

FILIPPA
6 år sedan

Åh kul det ser ut!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  FILIPPA
6 år sedan

Det var verkligen toppen!

Christina
6 år sedan

Vilken underbar dag och fina aktiviteter dina vänner hittat på till din möhippa. Ett minne för livet.

Ska bli så spännande att få se din bröllopsklänning 🙂

Ha det fint!
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christina
6 år sedan

Ja det känner mig verkligen väl! =) Det ska bli skitskoj att visa upp min klänning inför er! =)

Christine's Stories
6 år sedan

Vilken perfekt dag de hade ordnat. Och vilken lyx att avsluta med staycation 🙂 Jag vill också gå på skjutbana när jag har möhippa! Fast jag vill också vara bartender, gå på spa, leka lasegame, spela in en låt och gå en matlagningskurs. Blir en hel helg nästan, haha!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

Staycation är bästa! =) Du får ha en möhippehelg helt enkelt!

Paulina Gunnardo
6 år sedan

Va roligt! Stort grattis i förskott! 🙂 <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

tack fina du! <3

Maria
6 år sedan

Vilken fin och mysig möhippa du fick av dina vänner!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
6 år sedan

verkligen! de känner mig så väl!

Irene
6 år sedan

Vilken rolig möhippa! Bara kul aktiviteter (och lite lyx som aldrig är fel). Inget skämmigt vilket jag personligen tycker känns fel på en sådan dag.

Nu är det snart dags!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

exakt! jag tycker möhippegrejor ofta kan bli pinsamma, skämmiga eller rent ut sagt lite förnedrande ibland. För att inte prata om omoderna svensexor som innehåller strippklubbar. Katastrof!

Marlene
Marlene
6 år sedan

Älskar hur Sara ser ut som om det enda hon gör om dagarna är att sippa champagne och få pedikyr…:) Glam through and through liksom!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marlene
6 år sedan

jag vet! har aldrig funnits en större diva!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x