Föreläsning och nytt i garderoben

årsmötestalade i göteborg-2
I torsdags fick jag på nytt möjligheten att föreläsa. Det är fortfarande lika roligt och jag får vara med om de mest fantastiska mötena. Nu senast föreläste jag i Lerum för en grupp engagerade, smarta och ljuvliga kvinnor. Jag föreläste om hedersrelaterat våld och förtryck och vi hade många intressanta samtal. För egen del är jag så glad och lättad över att vi äntligen börjat prata mer och mer om den här problematiken. Jag menar att det är den största jämställdhetsutmaningen vi har i Sverige just nu. Alla dessa unga barn, ungdomar, kvinnor och män som lever helt ofria liv. Där deras livsval är förutbestämda av en förälder, en släkting eller en klanledare. Det är förfärligt. Bland kvinnorna jag föreläste för var det några som var lite äldre, eller som vi i Liberalerna kallar dem, årsrika. Powertanter! Som jag älskar dem. De har gjort så mycket i sitt liv för att jag idag ska få leva med de förutsättningar jag har. Dessa paranta damer är samhällets ryggrad vill jag lova. Och när Kristina från Alingsås gav mig en stor kram och sa att jag var duktig kände jag mig som en liten skolflicka som fått högsta betyg och en guldstjärna i kanten. Powertanter är nog det bästa som finns i hela världen.
Jag föreläser lite runt om i landet nu, för politiska föreningar men även för andra. Om du är intresserad av att jag kommer och föreläser om feminism, hedersförtryck och våld i nära relationer är det bara att skicka mitt ett litet mail. Jag kommer SÅ gärna!
Untitled-1
Idag tänkte jag även att vi skulle kolla på shopping. För både stor och liten närmare bestämt. Setet ovan är från H&M och Estrids (och min) nya favoritoutfit. Den vita koftan (här) med liten pälskrage bar hon på vårt bröllop men är nu en solklar favvis i garderoben. Barnkläder får gärna vara rosa och gulliga men om det är för mycket glitter, spetsar och prinsessa över det hela tycker jag personligen att det blir lite tramsigt. Därför var den här marinblå veckade kjolen (här) helt perfekt. Kjol, men inte så förbaskat prinsessig. Tjocka strumpbyxor är ett måste nu när det börjar bli kallt och det 2-packet (här) klickades också hem.

För egen del har jag köpt den här grå kashmirtröjan från H&M (här). På bilden ser den inte mycket ut för världen men OMG den är ren och skär perfektion! Jag bär den i princip dagligen. Den är perfekt när jag är frusen hemma framför tv:n och riktigt snygg på jobbet med jeans, kjol eller kostymbyxor. Vad lär jag mig av detta? Jag dras till baströjor, jag är besatt av kashmir och jag borde ha en av varje färg (#lifegoal). Klänningen till höger, från Lindex, (här) har ni sett innan, det är den rosa klänning som Estrid bar på vårt bröllop. Det är nu den givna kalasklänningen för henne och när vi inte har kalas att gå på får vi göra en vanlig torsdag till kalas. Och med läderboots, vit undertröja och grovstickad kofta kan man faktiskt bära denna en helt vanlig dag, utan att det blir disneyprinsessa över det hela.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Årsrik var ett bra ord, det gillar jag. Och den rosa, såå snygg!

Petra
6 år sedan

Mina döttrar dras åt Disney om dom själv får välja 😂 utom Idun som gärna väljer byxor och skjorta eller retro klänning!

Amandahans - Skönhetsblogg
6 år sedan

Wow så häftigt att få föreläsa! Verkligen! Kram

Paulina Gunnardo
6 år sedan

Å så roligt att föreläsa! Jag älskar det! Har inte satt ihop någon föreläsning om våld i nära relation men ägnat mig rätt mycket åt det, och om barns som upplever våld i nära relation. För det sistnämnda föreläser jag om orosanmälan och barns rättigheter. Sjukt viktiga ämnen! Sjukt viktigt att det kommer ut. Och sjukt viktigt att folk blir fria!!! Heja dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

Tack! Jag föreläser mycket om våld i nära relationer. Jag är jurist specialiserad på det. Tycker förövrigt det är för jäkligt hur dåliga vi är på att uppmärksamma barn som bevittnar våld i hemmet som brottsoffer.

Johanna
6 år sedan

Förstår precis hur du menar med powertanter! Man blir liksom lite tagen när man träffar en sån!☺️🙌

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Johanna
6 år sedan

Jag kan sitta och fika med dem och lyssna på dem prata i timmar och timmar! <3

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x