Från skratt till gråt

från skratt till gråt-1
Usch för denna dagen. Jag hann inte titta in i bloggen igår och idag kände jag mig så himla taggad att skriva flera inlägg nu ikväll. Jag har en tavelvägg att visa, en gårdag att berätta om, ny hudvård att visa och massa annat skoj. Men skrattet har nu bytts ut mot tårar.

För några veckor sedan skrapade jag vår bil i det garage jag står i om dagarna. Det är ett otroligt trångt garage, alltså extremt trångt, och jag var så ledsen och arg på mig själv för att jag råkade skrapa bilen. En självrisk på 5.000 kronor sved riktigt rejält. Efter det har jag varit om möjligt än mer försiktig i garaget. Krypkör upp och ner trots att hetsiga medelålders män i fina bilar tutar och ligger provocerande nära. Jag har igång backsensor hela tiden och tar inga risker. Trots detta skrapade jag bilen idag igen. Och nä, nu bara gråter jag igen bara av att skriva det här.

Det kanske kan låta som en skitsak, men jag känner sådan skam. Det var hemskt att berätta för David att jag gjort det igen. Jag känner mig helt villrådig för nu vågar jag inte köra vår nya bil längre. Och om jag kör den gamla, som också är en stor bil, så har den ingen backsensor och då tänker jag att risken för skrap ökar än mer.

Jag är så jäkla arg och besviken på mig själv. Ytterligare 5.000 kronor rent åt helvete! Jag hade sett fram emot att köpa saker nu till julen och istället så måste vi budgetera med denna pissiga utgift.

Så när jag nu satte mig här framför datorn så har jag verkligen noll inspiration att va glättig och lustfylld. Jag vet inte om jag generellt har en dålig dag idag för jag känner mig oproportionerligt ledsen. För jag är verkligen så himla sorgsen. Och arg på mig själv för att jag är så klantig.

Därför tror jag att jag behöver dig lite extra nu. Kanske att du påminner mig om det som jag brukar säga till dig. Vikten av att vara snäll mot sig själv, inte ta saker så allvarligt, idka självacceptans och förlåtelse. Med andra ord, jag är mer än redo för varenda floskel som finns i boken denna afton. För just nu kan jag inte skaka av mig ledsamheten, besvikelsen, ilskan på mig själv och bitterheten.

Kram från en, just idag, lite extra skör bloggerska!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

28 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Fru Sederblad
6 år sedan

❤️❤️❤️. Om det kan vara till någon tröst så totaldemolerade jag hela kofångaren på vår gamla bil med backsensor när jag var chaufför åt för mig två okända män…

Tröstkramar i massor!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

haha ja dert är faktiskt lite tröst! <3

Susan
6 år sedan

Ingen tröst, men jag förstår känslan. Absolut. Det har hänt mig också några gånger. Alldeles för många gånger… Kram på dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

åh bara vetskapen om att jag inte är ensam om denna klumpighet är en tröst ska du veta! <3

Elin
Elin
6 år sedan

Förstår verkligen allt, från besvikelsen till irritationen över att det inte bara går att skaka av sig. Jag tänker att känslorna bara måste komma ut ibland, den starja reaktionen kanske egentligen är relaterad också till något annat. Betala så snabbt som möjligt och tänk att pengarna hade kunnat gå åt till vad som helst, hade det inte varit detta så kanske något annat på bilen som spontant gått sönder? Nu kanske ödet tycker att du lagt nog på bilen för ett tag så nästa service kommer inte alls bli lika dyr tex? Fånigt tankeexperiment men hjälper ibland tycker jag. Och såklart har jag också repat bilen i (ett tyvärr ganska rymligt) parkeringsgarage, så drygt men du är inte ensam!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

åh vad du är bra! tack för så himla trösterika och bra ord! <3 Jag ska öva mig på detta tankeexperiment må du tro!

Sara
Sara
6 år sedan

Förstår precis (har hänt mig också), o känner likadant som du. Sådana onödiga pengar. Men som du själv säger, va inte så hård mot dig själv. Man får försöka fokusera på det bra i livet, din man, er flicka och ert superhärliga hus:) som de säger i snövit: vad gör det om hundra år när allting kommer kring (kanske inte helt rätt citerat ;))

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

alltså preach på snövit säger jag! =) <3 Och tack, din omtanke värmer verkligen ska du veta! <3

Madde
Madde
6 år sedan

Hjärtat. Det gör inget. Det var ju inte meningen. Jag å min sida dänger igen dörren så hårt jag kan och hoppas att bilen ska gå sönder, ställer den lämpligt under grannens snea träd och hoppas på storm, blir lite glad i smyg när den inte startar eller som häromdagen när nyckeljävlen vägrade vika ut sig. Där satt jag, sen till förskolan med en skrikande bebis, genomsvettig och försökte bända ut nyckelhelvetet med en gammal napp jag hittade under sätet. Vad jag tänkte då, och som du behöver höra nu? #thestruggleisreal #livinglarge och #alwayskeepyourheadhigh

Du skrapade bilen, du körde inte på en kattunge. Skitstörigt men försök tänka på allt annat du har. ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Madde
6 år sedan

Du är underbar! vet du det?

Christine's Stories
6 år sedan

Trist med bilen, men det är bara materiella ting du vet, som går att ersätta och laga. Okej, det suger att betala det men det finns så mycket värre du hade kunnat råka ut för. Tänk de som förlorar alla sina saker i bränder, eller krig. Fotoalbum som aldrig kan ersättas, ärvda smycken som det inte finns tid till att rädda, ett familjehem som går upp i rök.
Försöker inte vara präktig men det är bara pengar. De kan man alltid tjäna igen och du får väl helt enkelt ha en shoppingfri månad efter jul så jämnar det ut sig på samvetskontot 🙂

Och var inte så hård mot dig själv. Ingen annan skulle klandra dig på samma vis.

Kram!

Ps, har också en dålig vecka. Känner mig ledsen, känslig, extremt trött och tvivlar på både det ena och det andra. Det är det satans mörkret. Vill gå i ide tills april typ, haha.
Så du är inte ensam <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

åh vi får peppa varandra gumman!

Bess
Bess
6 år sedan

Been there, done that – twice 😬 Noen ganger er det mer shit som happens enn andre ganger. Men. Som flere andre sier, det er penger. Det kommer mer penger. Ingen dør av litt mindre shopping en periode 😊 Jeg forsøker alltid å løfte blikket når shit happens og se alt jeg kan være takknemlig for. Lærte i dag om småjenter i Ghana som jobber som levende shoppingbags, kayakos, de er ingenting verdt og mange må prostituere seg for å få mat. Den yngste var åtte år….

Andre gangen jeg skrapte bilen ble jeg først utrolig arg på meg selv, men hey. Hva er vitsen? Det hendte, og det hjelper ikke å straffe seg selv. Gi deg selv en varm og god mental klem i stedet, for du er nemlig en fuckings fantastisk person! Move on fabolous Frida!! ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bess
6 år sedan

tack för att du tog ner mig på jorden! Du har SÅ rätt! Och att du tycker jag är en fucking fantastisk person är helt magiskt! <3 <3 <3

Lena
Lena
6 år sedan

Åh vad tråkigt, förstår din känsla. Nu är ju bilen ”bara” plåt men så klart onödiga pengar när man vill unna sig annat kul.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

japp du har rätt. det är bara plåt! hälsan i behåll är ju det viktigaste!

Sara Borg
6 år sedan

<3 <3 <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

right back at ya!

Louise Andersson
Louise Andersson
6 år sedan

usch så tråkigt för dig. Men ibland får man göra misstag, det är helt ok. Kram på dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Louise Andersson
6 år sedan

Tack min fina! Du har helt rätt!

Marie
Marie
6 år sedan

Jag förstår dig, idiotiskt att det ska vara så trångt i ett garage. Men egentligen är det inte så farligt. Det är sånt som går att fixa. Mycket värre om någon människa skadats.
Kram på dig ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

tack för att du gav mig lite distans! <3

Marlene
Marlene
6 år sedan

Du har lärt mig att vara snällare mot mig själv, så jag vill påminna dig om samma sak. Vad hade du sagt till en vän som råkar ut för samma sak? Du är så himla bra. Kram <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marlene
6 år sedan

att jag lärt dig att vara snällare mot dig själv är så fint, och sjukt, och stort, och hjärtknipande. Fatta vad fint det systerskapet är!? Blir alldeles gråtig bara av att tänka på det!

Irene
6 år sedan

Frida, vissa dagar är bara skit. Och ja, det är ”bara” pengar men det svider ju ändå, och allra värst svider känslan av att man klantat sig (ja, jag har också kört på i trånga garage), men man gör ju inte det med vilje och man SKA vara snäll mot sig själv; man har inte mobbat någon, inte misshandlat någon, inte gjort någon illa (mer än bilen och sin plånbok). This too shall pass. Hade du druckit vin hade jag rekommenderat ett glas, men nu tycker jag du ska skämma bort dig själv med lite hudvård och glamour – det är du värd! Men de som konstruerar så trånga garage, de borde få schavottera offentligt, faktiskt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

tack för att du ger mig lite distans! <3 Du har självklart helt rätt. Och jag övervägde en kort stund det där med vinet =)

Mathilda
Mathilda
6 år sedan

Nu när jag läser detta har ju flera dagar gått och jag gissar att du återfått din vanliga känsla. Men tyckte så synd om dig och kan bara säga: I know the feeling! När jag klantade mig rejält med bilen en gång (körde in i en stolpe på en parkering…) var det någon som sade att det får du sätta upp på klantskallekontot. Det kändes så befriande. Vi gör ju alla sånt ibland! Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mathilda
6 år sedan

klantskallekonto <3 så himla fint och bra. Det ska jag minnas!

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x