Fridas guide till din perfekta basgarderob – skor

basgarderob sko collage
Minns ni att ett av mina mål var att skapa den perfekta basgarderoben? En av er utbrast att det ville hon med och så började tanken gro i mig. Kanske man skulle göra det till en serie i bloggen. Allt om basgarderoben liksom, men min touch av det hela. Sagt och gjort började göra kategorier och först ut är detta inlägg om skor. Dessa sex stycken par skor bör varje kvinna ha i sin garderob. Ni känner ju mig, jag är all for att allt ska vara flärdfullt. Basgarderob för mig behöver inte innebära strikt och stramt. Utan för mig handlar det mer om plagg som kan användas många gånger, i olika kombinationer och som kan funka till vardags, till jobb och till fest. Så för egen del för min basgarderob gärna ha en tvist och inte alls vara tråkig.

När jag tänker basgarderob tänker jag kvalitet. Det behöver inte vara det absolut dyraste men med bra material och gott hantverk kan du använda din sko år in och år ut. Sköter du dina skor förlänger du hållbarheten än mer. Klacka om, tvätta, impregnera, ånga mockaskor, iläggssulor är saker du ska pränta in i huvudet. Jag tycker det är mest hållbart att köpa lite dyrare för oftast är skon skönare och håller längre. Men mode finns för alla plånböcker och därför slänger jag in lite tips på budgetvarianter. Vissa av dem är faktiskt också i läder och mocka och är därför ett superbra val. Här är mina val av de sex skorna man måste ha.

* Festsko extra allt (här). Budgetvariant (här). En lite blingig festsko är som en diamant i din garderob. Slänger du på den går du från jobb till fes på ett kick. Det är också ett bra sätt att få in lite mer färg i din garderob om du bär mycket svart.

* Dressad lågsko (här). Budgetvariant (här). Att vara jobbchic behöver inte innebära att man måste bära högklackat.Just nu finns det så otroligt mycket snygga dressade lågskor. Välj mellan ballerina eller loafers, personligen är jag helsåld på denna hybrid med spetsig tå. Snyggt till jeans, kjol och kostym. En riktig allrounder med andra ord.

* Basic svart läderpump (här). Budgetversion (här). Det här är utan tvekan en av mina mest använda typ av skor. En enkel svart läderpump med lagom hög klack, som kan ta mig genom hela dagen. Ett absolut måste i min perfekta basgarderob.

* Läderstövel (här). Budgetversion (här). Jag letar fortfarande efter den perfekta stöveln. Det är ofta som mina vader inte för plats i stövlar och det grämer mig för det är SÅ snyggt. Det passar så många tillfällen och om stöveln har en liten högre klack blir den samtidigt väldigt snygg till kjol och klänning.

* Svarta boots (här). Budgetversion (här). En riktigt snygg boot är ett bra komplement till stövlar, men jag har helst dem båda. Om stövlarna har lägre klack kan det vara kul med en boot med högre och vice versa. Boots är också lite mer förlåtande om man bär byxor som är vidare i benen. För de blir i ärlighetens namn inte så chica nerstoppade i en hög stövel. Jag bär boots varje dag, antingen platta eller med en klack. Det är utan tvekan min mest använda skotyp under de kalla månaderna. Och hur cool är inte denna boot med en guldklack! Så chic, bas men inte alls tråkig.

* Sköna sneakers (här) Budgetversion (här). Självklart! En riktigt skön sneaker! Så himla viktigt att ha i basgarderoben. Jag bär gärna höga klackar på jobbet, men till och från vill jag ha på mig gympaskor. Det är nämligen förenat med livsfara att gå på kullerstensgator med vingliga klackar. Nu finns det en uppsjö av supersnygga gympaskor och sen upplever jag att man går till fortare och får bra vardagsmotion med en skön sneaker på foten.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
6 år sedan

Jaha du….själv kallar jag ibland Emelda Marcus….😍

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

nu förstod jag inte. Vad menade du? haha sorry om jag är lite slö här. =)

Anette
Anette
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Imelda Marcos f.d presidenter i Filippinerna. Ägde 1060 par skor och om jag inte minns fel 15 minkpälsar, 1060 par skor och 900 handväskor….

Anette
Anette
Reply to  Anette
6 år sedan

Presidentfru ska det stå….

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

aha i get it! googlade henne! WOW, sååååå chic!

Anette
Anette
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Så in human…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

det med!

Sandra
Sandra
6 år sedan

Älskar!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

haha me too! *snart ruinerad*

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x