Klä dig vackert nu!

INLÄGG INNEHÅLLER ADLINKS

Allt för länge drog jag mig för att köpa vackra, dyra eller efterlängtade saker. Antingen så tänkte jag att det var slöseri med pengar att köpa den lite dyrare grejen nu. Jag skulle ju ändå gå ner i vikt snart. Eller så kände jag att jag inte var värdig. Drömplagget fick jag köpa först när jag gick ner i vikt. Kläder och mode blev en morot och piska, en konstant påminnelse om en misslyckad kropp och en så hett efterlängtad dröm som jag aldrig kunde komma nära. Jag sparade ner bild efter bild på vackra plagg och outfits som jag skulle bära då, sen, när jag gått ner i vikt. En mapp i datorn som konstant påminde mig om hur fel jag var.

Det finns ett före och ett efter i mitt liv när det kommer till mode. Och det är den dagen jag beslutade mig för att aldrig mer låta min kropp stå i vägen. Att aldrig mer undvika att köpa något utifrån argument om min kropp. Jag vågade köpa dyrare saker. Och ta mig rätt, denna text handlar inte om att börja spendera dyra pengar. Det handlar om att om du hett eftertraktar en viss sak så bara måste du köpa den. Det är en investering i din självaktning, din självkänsla och din livsglädje. Sidenblusar, kashmirtröjor, kostymbyxor i ull, tjocka varma kappor, läderskor, högklackade lyxskor, äkta pärlor. Allt detta är för mig och för dig.

Kanske du säger till mig att du inte har råd att köpa en garderob full med enbart dyra saker. Och jag är den första att hålla med. Återigen denna text handlar inte om värdet på vår garderob i pengar, den handlar om att våga investera i sig själv. Och om du är lik mig så har du råd med dessa dyrgripar. Inte alla på en gång men någon då och då. Och nu ska jag förklara varför.

För att stilla min längtan efter en viss outfit eller ett visst plagg så tröstshoppade jag sådant som inte påverkades av min vikt. Läppstift och nagellack. Latte och godispåsar. Och en massa billiga budgetplagg från kedjorna som jag gillade, men aldrig älskade. Som jag bar någon gång innan de försvann in i garderoben. För de var ju inte vad jag drömde om. De blev ett halvdant substitut som skänkte kortvarig förströelse men ett långvarigt gnagande av att jag längtade efter något som jag inte fick ha i mitt liv.

Men lyx finns inte i min storlek!?, utbrister då någon. Och till viss del kan detta stämma. Men bara till viss del. För lyx handlar inte bara om prislapp eller märke. Det handlar om kvalité, material och känsla. Om man shoppar på H&M online går i princip allt upp till storlek 50. Och där går det att hitta massa fina bra kvalitetsplagg i utsökta material. Om du drömmer om kashmir, köp det nu. Om en sidenblus hade fått din utsida att matcha din sofistikerade, världsvana och innerliga insida så köp den nu. Om ett par Manolo Blahniks hade gjort dig komplett så spara en slant då och då och köp dem till dig.

Våga ära den du är nu. Våga fira ditt liv som det är just nu. Det är först när vi vårdar oss själva, ser efter detaljerna i våra liv och vågar lägga pengar på de mindre nödvändiga, men likväl så otroligt viktiga, sakerna i våra liv som vi känner att vi lever. Jag har satt ihop ett litet collage med sådant jag förr drog mig för att köpa men som jag idag tillåter mig själv att njuta av. Jag önskar dig inget annat än att du välkomnar känslan av värdighet in i ditt liv.

// Kappa // Klänning // Tröja // Klänning // Kjol // Pumps // Tröja // Väska // Klänning

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x