Efter en intensiv tid under i princip hela året ville jag ha en lugn och skön hemmakväll på nyårsafton. Mina föräldrar kom över och vi fem åt middag, spelade spel och skålade in det nya året. Jag hade ingen lust att lägga mycket tid på mat och dukning utan vill höll det enkelt.
Men visst blev dukningen ändå fin? Det är det jag älskar med porslin, dukar och servetter. Om man samlar på sig lite olika varianter kan man med små medel skapa en jättefin dukning. Auberginefärgade tallrikar till huvudrätt och ljusrosa tallrikar till förrätten, båda från Matteus. Lila linneservetter och vackra glas. En ärvd vit duk, Daggvasen och flera varma ljus.
Jag bar en outfit som alltid är ett säkert kort. En svart spetskjol (liknande här) och en vit sidenblus (här). Inte så komplicerad makeup och så fönade jag ut håret. Sen var jag nyårsfin och redo att ta mig an kvällen.
Till förrätt gjorde vi en syrlig toastskagen och istället för majonäsröra gjorde jag en röra på créme fraîche, lime, sweetchilisås och mosad avokado. SÅ gott! Till huvudrätt åt vi klassikern oxfilé, potatisgratäng, rödvinsås och vitlöksfrästa sparrisar.
Vi spelade TP (de unga mot de gamla) och när klockan närmade sig tolv var det fortfarande oavgjort så vi avslutade spelet på detta braiga sätt.
När Estrid somnat plockade vi fram efterrätten och den var väldigt lyxig. Det var nämligen vår bröllopstårta! Vi gjorde portionsformade desserter som bröllopstårta och hade några överblivna efter bröllopet. De har fått bo i frysen till ett speciellt tillfälle. Det var SÅ himla fint att få äta bröllopstårtan igen. Jag gjorde den tillsammans med konditorn och hade väldigt mycket åsikter om dess utformning! =) Men David på Parisserie David var tålmodig, kunnig och väldigt talangfull. En underbar dessert.
Estrid snarkade sig sött igenom hela 12-slaget och vi andra stod i trädgården och tittade på alla fyrverkerier. Vi blev bortskämda med fyrverkerier i alla vädersträck. Vi skålade ut det gamla året med bubbel och in det nya med bubbel. Far min trollade fram cigarrer och jag smygrökte en cigarett. Därefter skjutsade jag hem min mor och far och kom hem, sminkade av mig och kröp ner i sängen. Varm i bröstet, tacksam för livet och väldigt väldigt förväntansfull inför det nya året.
Så gott det såg ut – och vilken mysig nyårsafton ni verkar ha haft!
Själv firade jag med att få ett nytt litet barnbarn på nyårsaftons morgon och därför bodde den nyblivna storasystern hos oss från kvällen före. Det blev inte mycket sovet den natten, så min ”nyårsmakeup” bestod i att jag äntligen kom ihåg och fick tid att borsta tänderna på kvällen. Sen somnade jag före 12-slaget men kände att det blev en fantastisk nyårsafton ändå!
Men wow så ljuvligt! Grattis grattis grattis! Vilken dröm med ett till barnbarn. Jag tycker din nyår slår alla oss andras nyår med hästlängder.
Ser jättehärligt ut och fantastiskt fin tårta alltså. God fortsättning vännen!
tack detsamma fina du! Nu ska vi slag 2018!
Låter som en skön nyårsafton. Jag tycker oftast att alla ska göra så stor grej av nyår, visst det är super nice att klä upp sig och känna sig fin, men man måste inte ha värsta festen.
Vi har de senaste åren bara firat i liten skala uppe i fjällstugan.
Jag önskar dig en fortsatt fin kväll, här har vi plockat fram lite ölkorv, Italienska skinkor och lite vindruvor.
Kram Linda
Jag håller helt med dig. Jag är för gammal för hetsiga nyårsfester där allt måste vara SÅ perfekt.
Sådan mysig nyår! Efterrätten såg helt galet god ut!<3
Sådan mysig nyår! Efterrätten såg helt galet god ut!!<3
ja vi hade en toppenbra nyår. Hur var din nyår?