Äntligen helg! Vi startar vår helg med en riktig lyxfrukost ska du veta! Jag har testat chiapudding innan och tyckt att det var sådär. Det var liksom lite stabbigt. Men detta recept, oj oj oj det var som att äta himmelriket. Du ska såklart få receptet på själva chiapuddingen. Utöver puddingen så kokade jag frysta jordgubbar med lite vaniljpulver och så varvade jag ”sylten” med chiapudding i ett glas. Sen toppade jag med lite hemma gjord granola.
På rågmackan har jag en fantastisk rostad morotshummus toppad med granatäpplekärnor och ärtskott. Det är sådana här frukostar som får mig att bli typ gråtfärdig av vetskapen om att man kunde äta såhär mån-sön men att man på veckodagarna på sin höjd hinner en snabb tallrik yoghurt.
Här kommer recepten på chiapuddingen och hummusen.
LIVETS KRÄMIGASTE CHIAPUDDING 4 personer
1 burk kokosmjölk
1 dl turkisk yoghurt
4 msk chiafrön
3/4 dl riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk honung
1 krm salt
Rör ihop alla ingredienser till en krämig röra. Ställ i kylen över natten. Japp, det är verkligen så enkelt!
UGNSROSTAD MOROTSHUMMUS
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Skala och skär 500 g morötter i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt och droppa över olivolja och salt. Rosta i mitten av ungen i ca 30 minuter.
– Häll av 1 burk förkokta kikärtor.
– Mixa kikärtor, morötter, 1/2 dl olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 1/2 msk färskpressad citronjuice, 1 msk tahini och 1/2 tsk malen gurkmeja slät. Om konsistensen känns för tjock kan du späda med lite vatten.
– Smaka av med salt och peppar.
Lova mig att du gör dessa recept till morgondagens frukost! Du kommer inte ångra dig!
Ha nu en fin dag mina vänner! Vi ska nog till badhuset idag. Jag behöver sträcka ut mig i några längder, basta med en rejäl hårinpackning och åka vattenrutschkana med min lilla tös.
Morotshummus låter ju riktigt smaskigt, det måste vi testa! 😃
JA testa!! återrapportera sedan om vad du tyckte! Kram!
Så gott
Det var det verkligen. Du bara måste testa!
Ser galet gott ut!
Men ja! Du bara måste testa!