Hyperfokusering och nedvarvning

http://gph.is/2p08r0O

För mig är det avgörande att jag får tid att varva ned. Ibland känns det som att jag skulle kunna sitta själv på en öde ö i en vecka och ändå inte varvat ned tillräckligt. Det är som att man som arbetande småbarnsförälder alltid är på ett konstant minus. Jag försöker få in så många varva-ned-stunder som möjligt under dagen. Allt ifrån tiden jag har på morgonen i badrummet när jag sminkar mig och lyssnar på morgonradion. När jag kör till jobbet och lyssnar på en peppig podd. Det kan vara när vi kommer hem från förishämtning och Estrid hellre vill titta på tv än hjälpa mig i köket. Då finns det något rogivande i att sätta på studio ett och metodiskt laga mig igenom ett vardagsrecept.

Mitt problem är att min hjärna är igång oavbrutet. Om jag vaknar mitt i natten så kommer jag direkt på idéer, tankar och saker jag måste skriva ned. Då kan jag med enkelhet gå upp mitt i natten och vara vaken några timmar. Jag tittar på tv och bloggar samtidigt, jag kan inte ens gå och kissa utan att lyssna på radio, kolla mail eller något annat.

För dig kanske det låter väldigt stressigt. Men för mig är det inte det. Jag har alltid haft koncentrationssvårigheter och behövt tekniker för precis allt. Det kan låta helt sjukt men om jag inte hade en duschningsrutin hade det blivit för överväldigande för mig att ens ta mig in i duschen. Och så kan jag hyperfokusera. När jag fokuserar på något som jag tycker är kul går jag helt in i den uppgiften. Då får jag ett fokus som är som en superhjältekraft.

Allt detta medför att jag är väldigt produktiv prick hela tiden, förutom när batterierna tar slut. Då är jag exakt som en batteridriven leksak som bara pang, bom stannar. Då måste jag varva ned, ladda batterierna och sen går jag på det igen.

På sistone har det varit extremt mycket för mig med mycket jobb, stress, press och sjuttioelva saker på min to-do list. Jag ska verkligen unna mig en rejäl nedvärvning när allt detta är över. Då tror jag att jag checkar in själv en hel-dag på Ystad saltsjöbad. Bara varma bad, en bok, en massage och timmar av inre frid.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
6 år sedan

Låter helt underbart, älskar YSB.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

så drömmig plats!

mYsTiC
6 år sedan

Det var lige hvad jeg havde brug for at læse nu. Jeg er usigelig dårlig til at trække stikket og når jeg prøver, så er det præcis som du skriver, så får jeg dårlig samvittighed fordi jeg ikke laver noget. Jeg snakkede med en veninde om det, som sagde at jeg skulle være bedre til at give mig selv blomster. At give blomster er mange ting, at give blomster til en selv er at ligge en ansigtsmaske, løbe en lang tur, lave lækker mad til dig selv, eller allerbedst giv dig selv blomster. Når skuldrene sidder for tæt på ørerne så tænker jeg på, om det måske ikke var på tide at give mig selv blomster 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mYsTiC
6 år sedan

vad fint! =)

Amaan
5 år sedan

Really amazing post dear.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x