Video: Feminismens ABC – B för bantning


Äntligen, fredagsvideon är här och jag är så taggad på vad ni ska tycka om denna. Det är dags för nästa del i ”Feminismens ABC” och idag är det bokstaven B som gäller. Och vi ska grotta ner oss i allt om bantning. Det utlovas ilska, frustration och en del tårar.

Bantning är vår tids största kvinnofälla och det är rent ut sagt djävulens påfund. Bantning har blivit som en kollektiv ätstörning i vårt samhälle. Det finns inget bra, normalt eller sunt kring bantning. Bantande kvinnor är idag normen och det är HELT sjukt.

Om du gillar mina videos får du inte glömma gå in på Youtube och gilla, kommentera och prenumerera! Och tummen upp såklart!

—————————–
REKOMMENDERADE LÄNKAR:
1. Kvinnans tio budord

2. Tankar om min brudklänning

3. 5 vanor hos kvinnor som påverkas av patriarkatet

4. Brev till mig som tonåring
—————————–

BOKTIPS OM KROPP, ÄTSTÖRNING OCH BANTNING:
1. Kroppspanik av Julia Skott

2. Mattillåtet av Gisela van der Geer

Ha en fin dag min vän! Jag ska strax smita iväg på möte med tjejerna på Excuviance och sedan ska jag hem och förbereda inför morgondagens pysseldag med Sara och Madde, och alla pojkarna. Det är väl inte bara jag som mentalt gått på påskledighet?

Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Det absolut viktigaste är att man trivs med sig själv. Då funkar hela kroppen på bästa sätt. Det viktigaste är insidan och att vi har ett stort hjärta! Kram och trevlig helg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

Du har så rätt så rätt fina du!

Linda
6 år sedan

Så himla bra inlägg. Denna kroppshets på kvinnor är hemsk. Som du säger det vi gör gör våra barn. Och att föra över ett sådant beteende på våra barn är ju fruktansvärt.
Jag själv borde sluta äta så mycket socker som jag gör för jag har ett beroende. Men anledningen till detta är inte att jag ska gå ner i vikt utan snarare för ett hälsosammare liv så jag kan finnas kvar länge för min familj.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Kanske du äter mycket socker för att du inte får i dig tillräckligt med mat?

Linda
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Jag tycker att jag äter helt ok näsan lite för stora portioner ibland.
Kram Linda

Maria
Maria
6 år sedan

Tack kära du för många viktiga bra ord som sägs alltför sällan.
Tar dig på orden och ska vara snällare mot mig själv.
Kram på dig modiga d.
M

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
6 år sedan

<3 <3 <3 Ja du måste vara mer snäll mot dig själv! <3

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x