En timme av tiotusen avklarad – jag målar om trappan

måla om trappa
Igår spenderade jag en timme med att skrapa färg för vi ska måla om trappan. Jag var HELT slut! Är det normalt att det är så ansträngande att skrapa färg? Vetskapen om att jag har cirka tiotusen hantverkstimmar kvar gör mig helt matt. Jag skulle tagit in professionella målare. (Jaja när allt är klart och jag inte har en fet räkning att betala kommer jag tycka tvärtom). Men just nu känner jag skräckblandad förtjusning.

En timmes skrap kändes ändå i armarna. Över det känner mig ändå nöjd. Jag kombinerade inredning och tricepsträning. Helt ok kombo om du frågar mig. Nu är inte trappan det första vi ska måla, men jag hade sådant oerhört sug på att börja fixa. Så jag tänkte att förbereda trappan för målning kan jag ju alltid göra. En timme senare är mitt fixsug stillar. Vojne vojne, hur ska detta sluta. Jag och David ska avlösa varandra och göra varannan timme så att vi inte får frispel.

Trappan ska få ny fin vit färg och träspalterna ska målas i samma ljusgrå färg som våra garderober i hallen ska få. Det kommer bli fab! Imorgon köper David färg för att täcka 200 kvm tak, väggar och snickerier! Good lord, vi kommer kunna starta färgaffär. Ni stackare får väl se resultatet si så där lagom tills vi går i pension.

Nej jag vet, jag ska inte vara neggo, men vi är SÅ ohändiga och långsamma så jag kan liksom inte ens se hur vi ska komma i hamn med detta. Thank god jag ska bästislunch med Christina idag så hon kan peppa min inre hantverkare.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
6 år sedan

Åh – den känslan när trappan är klar den glömmer jag inte i första taget. Jag målade en för 10 år sedan, 5 dagar sedan hade jag både ny trappa och hall.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

tack för peppiga ord! Det behövs ska du veta. Vi har precis börjat måla och jag är redan utmattad! =)

Sigrid
Sigrid
6 år sedan

Ett bra grundarbete är det viktigaste, då kan trappen klara sig i 15-20 år! Så det lönar sig att skrapa och slipa och sedan en bra grundfärg som gör att färgen fäster ordentligt! Det kommer att bli jättefint!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sigrid
6 år sedan

Jag hoppas det! Men David får måla trappan, får panik av hur pilligt det är!

Pia Widlund
6 år sedan

Va duktig du är. Jag gillar att måla, men bara större ytor!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

haha samma här. Därför får David göra det pilliga arbetet.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x