Vi njuter helg och ge mig odlingshjälp

en perfekt helg-1
Vilken helg vi haft! Så pass ljuvlig att jag inte haft en sekund att sätta mig ner och göra dagens inlägg. Ska vi ta en titt på min lördag och söndag? I lördags morse såg jag att mina små tomatplantor växt till några små spröda gröna strån. <3 <3 <3 MEN vad gör jag med dessa kartongburkar? Ska de planteras rätt ner i jorden som de är eller ska den lilla plantan tas ur dessa kartonger innan jag planterar om dem?
en perfekt helg-2
Jag har även planterat melonkärnor och det är lite av en chansning, men visst hade det varit coolt om jag lyckades odla dem?
en perfekt helg-3
Estrid har haft premiär för sina nya glittergympaskor. De fick betyget ”mycket snabba och mycket coola”. Love that!
en perfekt helg-4
Även jag har hittat lite glitter. Du hittar de gula örhängena här (jag tror jag måste ha en i varje färg) och de gröna är slutsålda men finns som rosa här. Hur snygga?
en perfekt helg-5
Vi har morgonmyst framför Ladybug och Babybossen.
en perfekt helg-6
Jag väntar på att de här ska börja gro så jag kan plantera dem i min pallkrage.
en perfekt helg-7
Av min fina bloggläsare Anette, som jobbar hos Fonus, fick jag denna underbara bok om döden.
en perfekt helg-8
Så användbart och fint att ha hemma om det hemska skulle hända. Jag tycker att man ska prata med barn om alla olika känslor och inte ha vissa ämnen hemliga. Man ska bara kunna prata om dem på ett sätt som är lämpligt för barnet.
en perfekt helg-9
På vår soliga altan har tvätt efter tvätt fått torka i solen och vinden. <3 <3 <3 goals på det!
en perfekt helg-10
Jag tog en lång dusch och torkade mig sedan i solen. Det har verkligen varit sommarvibbar denna helg.
helg-1
Vi har haft världens trädgårdsfix dessa dagar. Estrid har ansvarat för bevattning och jag och David för ja typ resten.
helg-2
Mina tulpaner har fullkomligen exploderat denna helg.
helg-3
Likaså rabatterna! Nu är det små färgklickar överallt.
helg-4
Jag har även beskurit vår bambu men tveksamt om jag gjorde rätt? Jag klippte bort två tredjedelar men nu är jag osäker på om jag klippte för mycket eller för lite. Någon där ute med tips om hur jag ska sköta bambun? Estrid har varit som en halv på grönbete och inte velat ha på sig några kläder. Och sekunden efter denna bild togs tog vi bort blöjan och nu testar vi första natten utan blöja.
helg-5
Jag har som sagt klippt ner vår häck och på sidohäcken visade det sig att små spröda träd (?) med rosa blommor gömde sig inne i den hiskliga häcken. Undrar så vad det är för växt. Någon som vet?
helg-6
På framsidan ser det nu ut såhär. Det är mycket ljusare och mysigare att kunna se ut på gatan. Och mer välkomnande för dem som ska hälsa på hos oss att slippa gå in bakom en anonym häck.
helg-7
Vi har varit ute på promenader hela tiden, gungat, sprungit och gjort små utflykter här i Skanör.
helg-8
På väg till Fredrik och Paula hittade vi en gunga i ett stort träd. Väldigt äventyrligt. Sen hämtade vi upp P och F.
helg-9
Och hade årets premiärbesök hos Aldo. Man vet att sommarsäsongen är kommen när Aldo slår upp dörrarna och folk vallfärdar för att köpa glass. Estrid gav melonglass tummen upp!
helg-10
Jag har skaffat mig en bonnabränna utan dess like och har ett rött bröst och röda underarmar. Resten är vitt. Därför går jag nu under benämningen dannebrogen av min familj… Denna helg har avslutats med söndagsmiddag bestående av grillad kyckling, mangosalsa och ris. Estrid sover, David duschar, diskmaskinen brummar, trädgården är i perfektion, husets insida är i fritt fall, jag ligger på soffan och tänker inte göra prick något mer idag. Det enda jag ska fokusera på är att krypa ner i min nybäddade säng, med lakan som fått torka i den första vårsolen. Jag har flera fräknar i ansiktet, en något ojämn solbränna och förhoppningsvis ett blöjfritt barn. Det får jag väl ändå kalla för en riktigt bra helg! Jag hoppas du hade en fin helg du med! Imorgon går vi till jobbet och jag tänkte nog våga mig på bara ben och knalligt läppstift. För nu är våren här och då är det det som gäller.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Borg
6 år sedan

Så härligt med utehelg! Vår altan har äntligen tinat fram under de snömassor denna rekordvinter bjöd på, så vi hade årets utelunchpremiär på den igår. Det är betydligt senare är både 2016 och 2017.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

Nu får vi hoppas på en bättre sommar än 2016 och 2017! =)

Anette
Anette
6 år sedan

Träden kan vara rosenmandel. Närbild på blomman, tack.
Njut av livet här har vi vårflod, vägar och åkrar står under vatten men i helgen kändes det som sommar 😎 Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

Åh vad jag hoppas att det är det för jag bildgooglade och de var ju magiska! Kämpa våren hos er, kämpa!

Lena
Lena
6 år sedan

Du kan sätta potatis utan att förgro!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

Kan man? Jag följer instruktionerna på påsen slaviskt! vågar inget annat! =)

Linda
6 år sedan

Hej
Vilken härlig helg ni haft jag själv spenderade den med att jobba fre-sön så har inte hunnit så mycket mera än att just jobba.
Idag vaknade jag till grått och trist väder och det blåser svin kallt ute.
Jag har varit till vårdcentralen för mitt tryck i huvudet jag vaknar med varje morgon, men hon hittade inget neurologiskt fel så det var väl bra.
Nu sover min lilla plutta och när hon vaknar ska jag dra igång och städa blä
Kram Linda ha det bra.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Men nej vad obehagligt med tryck i huvudet! Mina tankar är med dig! <3

Lovlilett
6 år sedan

Jag hade tagit ut plantan ur planteringskartongen – det tar längre tid för den att förmultna än vad det tar för rötterna att växa, och de behöver få ta plats 🙂 Stick ner pekfingret och pilla försiktigt upp plantan underifrån så går den späda grodden inte sönder 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lovlilett
6 år sedan

men åh tack för ett bra tips! Det ska jag verkligen ta till mig! Men när kan jag plantera dem ute?

Lovlilett
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Jag hade planterat om dem nu i en något större kruka var och låta dem växa till sig inomhus några veckor till för att sen sätta de lite större plantorna utomhus i det planteringskärl du vill ha 😀 det kan fortfarande vara lite kallt om nätterna kanske men ut med dem i mitten/slutet av maj 😀 lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lovlilett
6 år sedan

tack för bra tips! <3 Suger åt mig vartenda trädgårdstips!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x