Morsdag-ode till min mamma – över en regnbågsfika

över en regnbågsfika mors dag5 mors dag4 mors dag3 mors dag2
För några år sedan berättade min mamma att hon anmält sig till en skrivarkurs. Hela familjen tyckte det lät toppen men jag blev ändå lite förvånad. Min mamma har alltid läst massor men aldrig skrivit. Hon berättade att hon hade en författardröm inom sig och att nu skulle hon våga ta steget.

Mamma började på sin skrivarkurs. Hon gick en till. Och en till. Hon åkte ensam iväg en vecka för att skriva. Hon åkte till Paris där hon satt i en pampig enorm lägenhet med andra skribenter och i en vecka satt alla och skrev på sina alster. Hon skrev två bokmanus och mängder av noveller. Att novellformatet passade min mamma var kanske inte så förvånande eftersom Alice Monroe är min mammas favoritförfattare.

Min mammas skrivande har varit väldigt inspirerande för mig. Hon har ofta skickat sina utkast till mig och vi har bollat synpunkter och idéer. Det som verkligen imponerade på mig var min mammas förmåga att skriva så innerligt och skört. Min mamma är en väldigt snäll, men samtidigt no bullshit kind of gal, men i hennes texter lockar hon fram otrolig ömhet och humor.  Visst är det inspirerande att det aldrig blir för sent att följa sina drömmar.

Mamma fick sin första novell publicerad och vi firade med champagne. Hon publicerade ytterligare en och ytterligare en och ja till slut kunde vi inte fira med champagne varje gång då varken plånboken eller levern skulle uppskatta det. Min mamma startade ett företag, ”lilla bolaget”, och fortsatte skriva. Visst är det inspirerande att det aldrig blir för sent att följa sina drömmar?

Och nu publiceras min mamma i sin allra första bok, novellsamlingen ”över en regnbågsfika”. I denna novellantologi samlas olika berättelser som alla handlar om vardagsbetraktelser över en fika och där varje huvudperson är H, B, T eller Q (homo, bi, trans, queer). Boken går att förbeställa nu och kommer levereras i samband med prideveckan. Och nu skriver jag det igen. Visst är det inspirerande att det aldrig blir för sent att följa sina drömmar. Min mamma blir 60 år i år och hon är nu ett levande bevis på att man kan leva i drömmarnas år, följa sina drömmar och uppfylla sina drömmar när som helst under livets gång.

Denna mors dag hyllar jag min författarmamma. Och förbeställer ett exemplar av hennes bok. Gör det du med. Det är 27 noveller som alla berör det viktiga ämnet om HBTQ och det är faktiskt vår skyldighet att engagera oss i HBTQ-rörelsen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 år sedan

Förstår att du är stolt över din mamma ❤
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

ja hon är så bra min lilla mammi!

Emelie
Emelie
6 år sedan

Alla mina vänner är HBTQ och en av dem älskar dessutom poesi och noveller. Hon kommer bli så glad när hon får din mammas bok som nu ligger under bevakning. Vad roligt att din mamma och du vågar drömma! Sånt ska uppmuntras😊

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emelie
6 år sedan

sekunden efter att jag läst din kommentar ringde jag sent på kvällen till min mamma och väckte henne. EN BLOGGLÄSARE HAR LAGT DIN BOK UNDER BEVAKNING!!!!! gastade jag! Hon och jag blev mycket glada av att läsa din kommentar! <3 <3 <3 <3 Hoppas din vän blir riktigt nöjd.

Angelica
Angelica
6 år sedan

Så underbart! Jag blir helt rörd… vilken super MOM!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

jag vet! jag önskar inget hellre än att hon ska sälja så otroligt mycket böcker! glöm inte lägga en under bevakning du med! <3

Irene
6 år sedan

Jag tycker det är så vansinnigt inspirerande att höra om andra som tar tag i sina drömmar och gör något av dem! Jag hoppas det går jättebra för din mamma och att boken går åt som smör i solen! Vi är ju ungefär i samma ålder, din mamma och jag, och numera vet jag att man drömmer lika mycket nu – när jag var ung trodde jag att man liksom var färdigdrömd vid typ 35. Ha!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

visst är det!? och det är så fint precis som du säger att man faktiskt får lov att drömma genom hela livet. Jag hoppas du vill köpa en bok. Säg till om du vill beställa från mig så du får den signerad. Kram!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x