Samlat ihop tankarna

ledarskapsakademi-1
För en vecka sedan var jag i Stockholm. En allt för tidig lördagmorgon gick flyget mot vår huvudstad. Väskan var packad inför två dagar på Liberalernas ledarskapsakademi för kvinnor. Jag och 17 andra kvinnor var uttagna att träffas under ett års tid och formas till riktigt bra ledare. Det var inte utan att jag hade fjärilar i magen, och andan i halsen. Två minuter innan utsatt tid satte jag äntligen min fot inne på hotellets konferenslokal.
ledarskapsakademi-2
Stockholm var soligt men hösten skvallrade om att hon lurade runt hörnet. Inne i konferensrummet satt vi. Förväntansfulla, pirriga och jag var lite nervös. Jag fotade inte så mycket under helgen, det fanns helt enkelt ingen tid. Men några bilder blev det iallafall.
ledarskapsakademi-3
Stockholm, så bitterljuv den staden är för mig. Det är en av de vackraste platser jag vet men det är också en av de platser jag mått som sämst på. Det var känslosamt att tänka över var jag var och vart jag kommit. Jag var inte längre ensam och osäker. Istället kom jag som en kvinna som blivit mamma, jurist och nu politiker.
ledarskapsakademi-4
Ledarskapsakademin syftade denna första träff på att kartlägga våra egna utmaningar. För egen del handlade mycket om att lära mig säga nej, välja bort och att vara rak i min kommunikation på ett sätt som skapar förutsättningar istället för meningsskillnader.
ledarskapsakademi-5
Maria Arnholm var där. Fina Maria, som jag ser upp till så mycket. Hon är verkligen en mycket speciell och fantastisk politiker. Under lårtimmarna pratade vi ledarskap och kommunikation, i pauserna pratade vi politik och om våra respektive politiska liv. På kvällen gick vi i samlad trupp för att äta middag.
ledarskapsakademi-6
Vi åt på Scandic continentals restaurang och det var verkligen toppen. Ett bra tips för er som vill äta gott och nära centralstationen!
ledarskapsakademi-7
Efter middagen åkte jag hem till Agnes och Andy för att sova över. Jag kände mig som tusen år när jag stegade in på pressbyrån och artigt bad om att få köpa en remsa tack. ”Du tjejen, vi har inte sålt sådana på två år”… *ridå*
ledarskapsakademi-8
Dagen efter fortsatte dagens ledarskapsakademi och vid 15.00 vinkade vi hej då. Det var kram och tack för denna gång och vi ses snart igen. Sen tog jag flyget hem där en alldeles ljuvlig liten familj stod och väntade på Kastrup. Nu har vi alla kvinnor några veckor hemma att jobba vidare med våra övningar innan vi ses i oktober igen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x