Ta bort allt det som slukar energi!

Livet ska vara härligt och enkelt. Givetvis kan ett helt liv aldrig vara enkelt prick hela tiden men många människor gör sitt liv onödigt komplicerat. Jag tror att rent för många fokuserar på fel saker och tillåter sig att få sin energi slukad av en mängd saker. Om man lever ett liv där man konstant känner sig urlakad, trött, händig och ledsen har man uppenbarligen ett underskott av energi. Något drar energin ur dig i högre grad än du tillåter inflöde av ny energi.

För att kunna ta bort det som slukar energi måste man ju identifiera dessa energitjuvar. Och det kan vara precis allt möjligt. Negativa kroppstankar, för fullbokat kalender, en dålig relation, en energislukande vän eller för mycket mammatid och för lite egentid. För egen del är jag en introvert person. Jag får ingen energi av att träffa andra människor, det tar bara energi från mig. Jag tycker om att träffa andra men måste aktivt se till att få mycket tystnad och ro efteråt för att tanka upp energin igen. Negativa kroppstankar och kroppsångest tar oerhört mycket energi från mig och därför är det en prioritet från min sida att arbeta med att sådana tankemönster inte får fäste i mig. Davids stora energitjuv är om vi har det superstökigt hemma. Då blir han hängig och lättirriterad. En annan energitjuv för mig är gnälliga människor som alltid ältar sina problem. Jag klarar inte av det i det långa loppet.

För att bena ut sina energitjuvar kan man göra en lista. Man skriver ner allt som känns jobbigt i livet. Sen skriver man ner allt man längtar efter som får en att känna att om man bara gjorde det eller hade det i sitt liv skulle livet kännas enklare. Sen börjar arbetet med att successivt arbeta bort energitjuvarna och tillföra energiänglarna. Jag har försökt arbeta bort kroppsångesten helt och hållet och tillföra matshopping online. Jag har börjat träna för egentid och lite syre i hjärnan. Jag har sett till att ha en luftig kalender för mycket tid för återhämtning och jag har gått regelbundet på skönhetsbehandlingar. Smått och stort men som ser till att inflödet av energi är större än utflödet.

Man har bara ett liv. Man får bara en chans. Då är det faktiskt ens plikt att försöka göra detta enda liv till ett episkt liv. Inte varje dag, men på det stora hela. Ingens liv är perfekt. och för mig är jakten på perfektion en av de största enrgmtjuvarna som finns. Ett harmoniskt liv är för mig ett ultimat liv. Jag hoppas att jag i ålderdomen ska se tillbaka på mitt liv och känna att vad fint och mysigt vi hade det. Så rogivande och härligt det var. Det är ett episkt liv för mig.

Vad har du för energitjuvar och energiänglar?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x