Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Enkelt recept på kryddig granola med kokosolja
Minns du den här galet lyxiga frukosten vi hade för någon helg sedan? Jag toppade chiapuddingen med en riktigt fin och kryddig granola med smak av kokosolja. Alltså paus för tusen emojis med hjärtögon. Jag ÄLSKAR att göra egen granola. Har alltid en full burk på lager så att jag aldrig ska vara utan det. … Continued
Jag fyllde kylen med smaken av sommar
Få saker får mig att känna mig så vansinnigt nyttig för min omvärld som när jag lagar maten själv. När jag plockar bären och gör sylt eller får äpplen från mina morföräldrars kolonistuga och sen fyller min frys med mos. Det känns så hederligt och husmoderligt på något vis. På tomten av mina föräldrars sommarstuga … Continued
Recept på kokoskaka med apelsin, vit choklad och brynt smör.
När vi firade Paulas födelsedag så bakade jag en kaka som var helt MAGNIFIK! Så underbar att du bara måste testa den! Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting. INGREDIENSER* 100 g smör* 1 1/2 dl vetemjöl* 1/2 tsk bakpulver* 1 dl riven kokos* 2 dl strösocker * 100 g vit choklad* 2 ägg TOPPING* 200 g … Continued
Kvällsmys i köket med hemmagjord granola
Jag älskar flera saker, men två av dem är hemmagjord granola och att baka och laga mat tillsammans med Estrid. Vi spenderar massa tid i köket tillsammans och det är min bästa syssla med henne. Det är så roligt att få göra något tillsammans.Nu sitter jag här med en skål tjock grekisk yoghurt, hemmagjord granola … Continued
Smashed burgers och perfekta pommes.
Reklam för Cosori Sverige I vår familj älskar vi pommes frites men eftersom jag inte vill fritera hemma gör vi dem ofta i ugn. Det blir gott men man saknar crunchen. Dock är det ett problem i det förgångna för med min nya Cosori Dual Blaze Airfryer från Cosori får vi perfekta pommes varje gång … Continued
Recept på saftiga semlor
Just prick nu sitter jag på tåget påväg till Stockholm för en helg med Liberala kvinnors centralstyrelse. Eftersom jag ska vara borta helga helgen valde jag att spendera hela gårdagen med Estrid. Vi hade en riktigt fin dag med badhus och Burger King. Jag kan säga såhär att timmarna man fryser på badhuset och äcklas … Continued