
Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!

Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.

Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.

Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!

Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.

Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued
Två smoothierecept för hela familjen
För några helger sedan bjöd jag min familj på brunch och alla fick vars en smoothie. De vuxna fick en superfoodsmoothie och de små fick en smoothieglass. Jag älskar smoothie för det är så enkelt. Det går att svänga ihop med så många olika saker som man har i kyl och frys. Det är ett … Continued
Recept på enkelt bröd perfekt för en lördagsmorgon
Få saker skapar det ultimata helgmyset som att börja lördagsmorgonen med nybakt bröd. Varmt och fluffigt och smör, marmelad och en god ost. Det är vardagslyx för mig! Det är verkligen inte svårt att baka bröd. Och idag ska jag ge er ett recept på enkelt bröd perfekt för en helgmorgon, och det är så gott! … Continued
Jag fyllde kylen med smaken av sommar
Få saker får mig att känna mig så vansinnigt nyttig för min omvärld som när jag lagar maten själv. När jag plockar bären och gör sylt eller får äpplen från mina morföräldrars kolonistuga och sen fyller min frys med mos. Det känns så hederligt och husmoderligt på något vis. På tomten av mina föräldrars sommarstuga … Continued
Min bästa födelsedagstårta
SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN För några veckor sedan fotograferade jag ett samarbete med Bagaren och Kocken. Jag gjorde det för ovanlighetens skull tillsammans med David. Det är ju verkligen en dröm jag har att vi två kan arbeta tillsammans i framtiden. Att vi har gemensamma projekt och driver ett företag ihop. Så det var … Continued
Rawfoodglass för liten och stor
Estrid är väldigt nyfiken på allt som jag och David äter och det har gjort mig än mer medveten om vad vi äter. Ni vet ju min matinställning. Jag äter för kroppen såväl som för själen. Jag tror inte på dieter och bantning utan på kostcirkel, bra råvaror och att verkligen få äta allt. Denna … Continued