Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Lyxfrukost med chiapudding och rostad hummus.
Äntligen helg! Vi startar vår helg med en riktig lyxfrukost ska du veta! Jag har testat chiapudding innan och tyckt att det var sådär. Det var liksom lite stabbigt. Men detta recept, oj oj oj det var som att äta himmelriket. Du ska såklart få receptet på själva chiapuddingen. Utöver puddingen så kokade jag frysta … Continued
Recept på enkelt bröd perfekt för en lördagsmorgon
Få saker skapar det ultimata helgmyset som att börja lördagsmorgonen med nybakt bröd. Varmt och fluffigt och smör, marmelad och en god ost. Det är vardagslyx för mig! Det är verkligen inte svårt att baka bröd. Och idag ska jag ge er ett recept på enkelt bröd perfekt för en helgmorgon, och det är så gott! … Continued
Recept på Fridas episka morotskaka
När vi firade Estrids födelsedag valde jag att baka en morotskaka. Det är en av mina absoluta favoritkakor och jag vet att Estrid älskar den! Och mitt recept på morotskaka är EPISKT! I promise! Receptet kommer snart, men låt oss först titta på Estrids födelsedag. Vi väckte skrutten med ja må hon leva och frukost … Continued
Recept på magisk gurklemonad
Som du kanske redan vet så dricker jag inte alkohol men jag ÄLSKAR hela konceptet cocktail! Vackra glas, spännande smaker, is, sugrör, känslan av FEST! Åh, I just love it! Därför är jag alltid på jakt efter bra recept på alkoholfria drycker som är vackra och festliga. Jag kom över ett recept en gång på … Continued
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued
En afternoon tea som blev en liten brunch
I lördags skulle mina fina tjejer kommit på afternoon tea hos mig men Estrid har blivit sjuk så jag fick ställa in. Tanken var att Estrid och David skulle smita ut och låta oss tjejer ha lite lugn och ro. Men man kan inte gärna förvisa sitt lille barn när hon har feber och snorig … Continued