Tips på fenomenala barnböcker

tips på barnböcker-2
Igår rensade jag ut i Estrids boklåda på hennes rum. Det var en massa böcker hon vuxit ifrån. 20 stycken böcker plockades bort och får nu bo i mitt stora bibliotek i väntan på nya småbarn som vill läsa de böckerna. I det stora biblioteket finns mängder av barnböcker som är mina gamla. Estrid fick välja 20 nya böcker som vi gick upp med och stoppade in i hennes boklåda.

Vi läser för Estrid varje dag och jag tror att det har haft en positiv inverkan på hennes språk och ordförråd. Jag tänkte visa er lite tips på böcker som jag tycker mycket om. Vi kan flera Elsa Beskow böcker och jag tycker väldigt mycket om dem. När farbror Blå ger barnen smisk så brukar jag säga att Farbror Blå skickade upp barnen på sitt rum. Och könsrollerna är kanske inte toppmoderna i dessa. Men å andra sidan porträtteras modiga barn, som är nakna och fria, upptäckande och fantasifulla.
tips på barnböcker7
För att väga upp de stereotypa könsrollerna har vi dessa två böcker och Estrid älskar dem. Snipp och snopp (här) handlar om snipp och snopp som går runt till alla i klassen för att bjuda in till kalas. Och i varje familj möter man en ny familjekonstellation. Ett barn har två mammor, en annan två pappor, en tredje en mamma och en fjärde två pappor, en mamma och 7 syskon. En helt fantastisk bok. Då brukar vi prata om att familjer kan se ut på olika sätt. Att det inte finns något ”normalt” och att all kärlek i är lika fin.

Av min mamma har Estrid fått den helt ljuvliga boken Novali <3 Sara (här). Estrid är väldigt mallig över att författaren skrivit en personlig hälsning till Estrid. (Min mamma känner författaren). Det handlar om Novali som är så kär så kär i Sara. Kan en tjej vara kär i en tjej fast att man inte är vuxen? Och hur känns det för Novali när det visar sig att Sara är kär tillbaka. Den här boken tycker Estrid extra mycket om. Då pratar vi om kärlek igen och att alla är olika. Vi pratar om pojken i Estrids förskoleklass som har två mammor och att det är extra lyxigt med två mammor istället för bara en. Och att man får vara kär i vem man vill så länge den personen får en att må bra. Då säger Estrid att det ska kännas bra i hjärtat och att hjärtat då blir lila med extra mycket glitter på. Alltså!!!!! Dör när hon säger så! <3 <3 <3
tips på barnböcker6
Estrids lilla bokhylla består av en gammal äppellåda. Och det är lika fint varje kväll när vi väljer ut en bok att läsa.

Vad vore livet utan böcker? Så ofantligt platt tycker jag.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
5 år sedan

åh, så fint med barnbokstips! är sugen på att läsa mer men har haft svårt att få ro med mina vildingar senaste tiden. ganska intensiva dagar och kvällar som det är med tre syskon som ska samsas. men vet ju hur mycket mina föräldrar läsning gjorde för mitt eget språk och skrivande!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika
5 år sedan

jag tänker att det är viktigt att läsa, men ibland har man kanske barn som helt enkelt inte tycker om det. Det är ju också ok. Då kanske man kan testa ljudböcker eller barnvänliga dokumentärer eller så.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x