Vår midsommarafton

min midsommar-1
Första riktiga semesterdagen och vad passar bättre än att visa inlägget om vår midsommar? Jag skriver detta framför tv:n. Jag och Essie tog sovmorgon och åt sedan smoothiebowl och snart börjar sommarlovsmorgon. Vilka barndomsminnen man har från sommarlovsmorgon! men nu över till vår midsommar. Vi började med frukost framför tv:n.
min midsommar-2
Gröt med hemmagjord jordgubbssylt och färska bär.
min midsommar-3
Jag gjorde en krans till Estrid. Hon fick själv välj blommor i blomaffären och hon och David kom hem med ett fint fång blommor.
min midsommar-10
Dagens gå bort-present var en burk av min hemmagjorda jordgubbssylt. Jag kände mig väldigt Martha Stewart. Efter lunch cyklade vi ner till Skanörs centrum. Det är nämligen tradition sedan lång tid tillbaka att man medverkar i eller tittar på Gåsaloppet. Ett lopp på skidor helt enkelt. Lag, med namn och tillhörande utklädnad och olika grader av förfriskade tävlingsdeltagare.
midsommar
Estrid var den finaste midsommartös jag någonsin sett. Vi tittade på loppet som innehöll lag som hette gubbar som gillar nubbar och ett annat som hette gubbar som gillar snubbar. Estrid ville dock mest vara hos förisfröken Anne som hade en väldigt gullig hund.
min midsommar-4
Hej hej, obligatorisk gruppbild på familjen. Men vi saknade Fredrik.
min midsommar-6 min midsommar-8
Vi inväntade de olika lagen och det är alltid lika roligt och se hur pass tokiga de är just i år.
min midsommar-9
Jag hade på mig svala byxor från Carin Wester, skor från Zara och min apskjortklänning från HM. Sen cyklade vi hem, jag bytte skjorta, vi packade väskorna och sen hoppade vi in i bilen och körde till Höllviken.
min midsommar-11
Där bjöd ju Jonas och Madde in på midsommarfirande. Vi hade sådan tur med vädret. Solen strålade och vi satt i skuggan på altanen. Sara, Charlie och Madde var där. Vi var rätt många. Paula och Fredrik var med. Madde och Jonas två andra söner Viggo och Harry. Andreas och Jakob var såklart också där. Och Carro och Marcus och deras barn Melker och Moa. Vilket gäng! <3
min midsommar-12
De hade dukat upp långbord på altanen och satt upp vimplar, ljusstakar och det var så himla himla fint. Sekunden vi satte oss ner för att äta började det regna. ”Äsch, det är bara några droppar” sa Madde med bestämd och övertygad röst. ”Lite regn har ingen dött av” fortsatte Andreas. Och så tilltog det pyttelite och Madde sa med något mindre övertygad röst ”att det här, det kommer gå över”. Precis när vi alla var redo att leta fram paraplyer så slutade det. Vi fick några ynka droppar och sedan var den strålande solen tillbaka. Efter maten var det dags att klä stången.
midsommar2
Jag och Viggo gjorde björkkransar att hänga runt stången och ha runt huvudet.
min midsommar-15
Det byggdes, bankades och spikades och vips så hade vi ett kors redo att kläs.
midsommar3
Carro och Madde pyntade. <3 En jobbade på höjden över 1,60 och en under. <3 Du vet ju hur mycket Madde älskar kriminalhistoria och brott och att vi alltid pratar om det. Stackars Carro, som är polis, blir alltid nermanglad med frågor. Vi var hemskt nyfikna på en Malmöpolis tankar om de senaste skjutningarna i Malmö.
min midsommar-18
Barnen var de gulligaste i livet. Så fina dessa ungar är. Harry, Estrid, Charlie, Melker, Viggo, Moa och Jakob. Gärngänget!
min midsommar-19
Hej hej!
min midsommar-20
Det var så mysigt att ha Paula och Fredrik med på midsommar också. Efter att vi klätt stången började lekarna. Det spottades godisgroda, sparkades straffar, kastades med liten boll i en pool och tjänaren och härskarinnan.
min midsommar-21
I finalen och tjänaren och härskarinnan blev det närkamp mellan systrarna Svensson.
min midsommar-22
Vi kämpade tappert men syrran tog hem vinsten.
min midsommar-23
Men jag var glad ändå.
min midsommar-24
När det började skymma lyfte vi in borden där inne och dukade. Grillarna tändes och maten plockades fram. Vi åt middag och barnen lekte och såg på film. Och man fick äta hur många godisar man ville. Det märktes att jag haft en intensiv tid på sistone. Vid 23-tiden kastade jag in handduken och körde hem lilla familjen. Jag kände mig så tacksam för den här midsommaren. Tack Jonas och Madde för att ni är ni och att ni helt enkelt är bäst! <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
5 år sedan

Vad härligt ni ser ut att ha haft det!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x