West side story var en snoozefest

west side story-1
Igår var jag och David på teatern och såg West side story. Tyvärr var det ingen hit för någon av oss. Det var lite av en snoozefest. Otroligt långsam, fantasilös scenografi och helt enkelt utan energi. Några uptemponummer var mycket bra och det var extremt bra dansare men jag hade svårt att ryckas med. Kanske var det för att musiken är lite tråkig eller för att dialogerna kändes så pinsamma och omoderna. West side story är en modern Romeo och Julia. Två gäng, en inhemskt ett latino, fightas på gatorna i USA. På många sätt ett väldigt aktuellt ämne med den rasism och segregation vi har i vårt samhälle idag. Jag önskar man hade gjort mer med denna heta och aktuella fråga.
west side story-2
Jag hade på mig rutiga byxor, kavaj och loafers, allt från H&M och min gammelmormors ormskinnsväska.
west side story-3
Nästa musikal på G på Malmö opera blir Mathilda. Jag vill gärna gå men är rädd att Estrid är lite liten för att gå. Men Estrids förskolekompisars mamma arbetar med barnen i showen, och hon tror att det ska gå bra. Jag och Estrid får nog genrepsbiljetter av min mamma och kanske att vi kan testa och gå då. Då gör det inte så mycket om man behöver lämna i pausen. Har du gått på teater med dina barn någon gång? Hur funkade det?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Paula
Paula
5 år sedan

Smaken är verkligen som baken!:D Vi tyckte den var grym. Min syn på musikalen är att det hände något hela tiden, det var action och ett flertalet stornummer (när alla är på scenen), vilket jag gillar. Jag älskade manuset och måste säga att dialogerna tycker jag snarare var moderna. Det var modernt språk och ord som vi använder mycket i vår generation. Ett manus som kan attrahera en yngre publik. Bra jobbat Jason Diakité säger jag:)!

Men kul att vi verkligen tyckte helt olika:)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paula
5 år sedan

oj jag visste inte att timbuktu skrivit manus till denna musikal! vad skoj!

Pia Widlund
5 år sedan

Va synd, jag har sett West side 3 gånger och själv spelat med i den. Underbar musikal.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

Den är för långsam för mig. men det är ju det fina med kultur, att det finns något för alla.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x