Hur gick det egentligen för mig i valet?

kryss-1
Så var alla personkryss räknade till riksdagen och jag har fått mitt resultat. Jag inväntar fortfarande spänt resultatet gällande region och kommun. Jag kom inte in i riksdagen, men det var inte heller något jag strävade efter. Det här har varit min första valrörelse som kryssbar politiker och jag hade varit nöjd om jag fått mer än 3 kryss. Dessa 3 kryss skulle nämligen var min mamma, David och jag själv. Jag fick 100 personkryss! Helt otroligt. Jag blev den fjärde mest personkryssare politikern i min valkrets. Jag blev den mest personkryssare politikern i min kommun. Räknat med de röster som var på Liberalerna givetvis.

De tre personer som fick mer personkryss än mig är helt fantastiska människor. Den med allra flest kryss är Mats Persson, vår wonderchild från Lund som redan sitter i riksdagen. En otroligt smart, kompetent, rolig och charmig politiker. Vår ekonomiskpolitiske talesperson. Sen kom Camilla Mårtensen, hon som satt i riksdagen när Mats var pappaledig. Hon är en väldigt viktig förebild för mig. Under valrörelsen har vi pratat en hel del, hon har hjälpt mig, stöttat mig och peppat mig. Hon är precis den sortens kvinna som kvinnor som jag behöver i våra liv. Starka, självständiga som visar att allt är möjligt, att ambition inte har en viss ålderssiffra, att man kan vara mamma, maka, vän och toppolitiker samtidigt. Och sen kom Elin Frisk. Alltså Elin! <3 <3 <3 Jag kan skriva ett helt blogginlägg om henne.

Elin är ung, och kanske att jag som den som är äldre får lov att vara hennes förebild på vissa sätt. Jag vet att hon vid tillfälle har sagt att hon uppskattar mig och inspireras av mig. Jag vet att jag vid tillfälle har sagt att hon är en superstjärna som kommer gå hur långt som helst. Att se denna ljuvliga unga kvinna göra ett sådant strålande val lämnade mig lycklig och stolt. Och jag vill visa upp henne för hela världen och ropa ”fatta vilken magisk kvinna detta är!!!”.

Jag är på inga sätt avundsjuk för att dessa tre personer fick fler kryss än mig. Jag är istället väldigt ärad över att få vara uppe i toppen med dem. Jag går runt och känner mig Oprah, Hillary Clinton, Angela Merkel och Michelle Obama på en och samma gång. Utan att för den sakens skull se på de andra tre som min Trump-nemesis. Nej, detta val har lämnat mig stor och stark. Jag känner att jag gjort av intryck och avtryck. Och kanske att jag fått lite jävlar anamma att visst ska jag väl ändå in i riksdagen 2022?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
5 år sedan

Hej!
jag skulle så gärna vilja engagera mig politiskt och har gått med i ett parti men vad gör jag nu? Kan du inte skriva om din resa, eller har du redan gjort det…?
Kram och hej!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
5 år sedan

Vilken bra idé! Det ska jag verkligen skriva om!

Pia Widlund
5 år sedan

Härligt, stort grattis till dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

tack min vän!

Linda
5 år sedan

Grattis till dig för att det gick så bra för dig, måste kännas jätte roligt ju.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
5 år sedan

ja jag är verkligen himla stolt och glad!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x