En pyjamas som bekämpar malaria och undernäring på småttisar

INLÄGG I SAMARBETE MED VILLERVALLA OCH BARNFONDEN
villervalla barnfonden-3
Villervalla gör just nu en kollektion med kläder och pyjamaser tillsammans med Barnfonden. När jag fick förfrågan om jag ville visa upp det i bloggen tackade jag ja inom loppet av fyra röda sekunder. Barnkläder, som säljs till förmån för barn och där målet är att bekämpa malaria och undernäring hos barn i Mali under fem år, är något jag innerligt vill stötta. Mönstret är en symbol för alla barn och deras grundläggande rättigheter. I mitt arbete som advokat stöter jag på så många barn som har det oändligt svårt. Om jag utöver mitt advokat arbete även kan hjälpa barn på andra sätt är det något jag med stolthet gör.

Kollektionen kommer i en röd/rosa uppsättning och en grön/blå och kläderna är så himla mjuka. Precis vad man vill att ens skatter ska ha på sig.
villervalla barnfonden-1
Barns rättigheter ligger mig varmt om hjärtat. I allt jag gör, oavsett om det är inom politiken, advokatjobbet eller i mitt privata liv, så tänker och agerar jag mycket för att barns rättigheter ska tillvaratas. Både här i Sverige och i utlandet. När jag ser mitt eget barn sova i en varm och mjuk säng, med lugn och trygghet över ansiktet, är det den största gåvan för mig som förälder. Tänk att som förälder se sitt barn svälta och plågas av sjukdom. Tanken är nästan outhärdlig. Därför tycker jag väldigt mycket att jag, och du, vi alla, kan göra en skillnad genom dessa kläder.
villervalla barnfonden-2
Villervalla själv säger såhär:

Vi på Villervalla har stöttat många olika organisationer genom åren. Att göra en hel kollektion till förmån för en barnfokuserad organisation som Barnfonden är ett unikt initiativ som går i linje med företagets grundvärden. 
Vi arbetar för hållbarhet och för att motverka en slit- och slängmentalitet. Vi månar om mjuka värden och arbetar för att vara inkluderande. Våra kläder ska vara för alla barn. 
-”Det här samarbetet känns bra i magen och vi ser många likheter mellan det Villervalla och Barnfonden arbetar för: att barn ska få vara barn”, säger Hanna Håkansson, Villervallas grundare och VD. 

villervalla barnfonden
Estrid gav pyajamsen tummen upp och var väldigt nöjd över att hon för ovanlighetens skull fick fri lejd att hoppa i sängen! (Vad gör man inte för en fotografering liksom!?).
villervalla barnfonden-6
Du hittar hela kollektionen här. Detta är utan tvekan den bästa julklappen du kan köpa i år. Ett mjukt plagg till en älskling i ditt liv. Men en så otroligt mycket större julklapp för barnen i Mali.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x