Palergonerna fick sig en omgång!

vårfixat pelargonerna-1
Jag älskar den lilla trädgårdstant som flyttat in i mig. Jag slukar trädgårdstidningar och bloggar, jag sparar ner inspirationsbilder och drömmer om en särskild grep. Ja jag vet! Det är sjukt! Vad har hänt med mig? Jag älskar det iallafall. Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med och jag svänger mellan att vara aspepp och livrädd. Jag mjukstartade med att vårfixa mina pelargoner. Jag knipsade av alla sticklingar, knep bort alla döda blommor och blad och planterade in ny jord i de redan planterade pelargonerna.
vårfixat pelargonerna-2
Tänk vad mycket kraft som finns i denna lilla! <3
vårfixat pelargonerna-3
Jag har skickat iväg en inköpslista till David och hoppas att han i veckan kommer hem med ett planteringsbord. Det börjar bli sådär kul att försöka sköta mina blommor i köket. Det blir jordigt hur jag än försöker undvika det. Planteringsbord är ett krav! Det vet ju alla! Jag har ett annat problem. Jag har för mycket växter, knölar och frön och för lite krukor! Och krukor är ju så dyrt! Hur ska jag lösa detta? Någon som sitter på budgettips när det kommer till krukor?
vårfixat pelargonerna-4
Nu har vi en rejäl sticklingsbricka i vardagsrummet. Snart ska dessa små ner i krukor och förgylla fönsterkarmarna i biblioteket. Vi har börjat fixa i trädgården nu och det kommer ett inlägg om det längre fram. Lite som en trädgårdsdagbok som jag kan gå tillbaka till nästa säsong. Det är verkligen mysigt att gå runt i stövlar med en podd i hörlurarna och metodiskt jobba i trädgården. Jag har påbörjat min favoritsyssla. Ogräsrensning. Jag älskar det. Så otroligt meditativt och med en omedelbar tillfredsställelse i att man ser resultatet direkt. Till helgen ska vi bygga staket och när det är klart kan jag äntligen gräva en ny rabatt på framsidan. Där ska alla mina snittblommor få vara. Hoppas hoppas det blir några blommor där i år!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sigrid karlsson
Sigrid karlsson
5 år sedan

Hej Frida! Bristen på småkrukor kan du lösa med att använda det som finns hemma. Istället för att kasta tomma mjölkförpackningar diska ur, klipp till lagom höjd, gör hål i botten. Fungerar alldeles utmärkt, om än inte så snyggt. Du kan göra komposterbara småkrukor av tidningspapper, kolla på nätet. Problemet brukar vara att få plats för alla krukor och sticklingar och att vattna dem. Billig lagerhylla framför ett ljust fönster fungerar bra. Ställ tomma ölflak (fråga på affären) med plast i botten, se till att plasten gör upp en bit på kanten,där kan du ställa alla småkrukor, och det underlättar att vattna. Det slukar en hel del pottor och blir sedan lätt att bära när växterna ska härdas (vänjas vid att vara ute). Ett annat tips är att fråga en livsmedelsbutik om du får ta deras tomma blå svamplådor. Lägg även där plast i botten så att inte vattnet rinner ut. Det är inga snygga lösningar men praktiska och billiga. Tänk på att när dina små älsklingar ska härdas, ställ dem inte i direkt solsken, täck över med fiberduk. Även blommor och växter får solskador och du kan ruinera hela vårens arbete om du inte skyddar dina små bebisar den första tiden ute. Blåsten är lika förrädisk som solen, torkar ut de spåda plantorna. Lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sigrid karlsson
5 år sedan

tack för grymma tips! <3 nu har jag en konkret fråga om när växterna ska härdas. hur gör man? börjar man med en timme och trappar upp eller hur konkret går det till?

Lena
Lena
5 år sedan

Köp krukor på loppis, brukar finnas massor!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
5 år sedan

haha redan fyndat tre! =)

Ulla Wolter
Ulla Wolter
5 år sedan

Avskurna mjölkpaket funkar bra.🌱🌱🌱

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
5 år sedan

bra tips! tack!

Pia Widlund
5 år sedan

Va härligt att se dig hålla på med blommor. Jag planterade förra veckan och hopps att det tar sig. Vårfeeling de luxe!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

det är verkligen underbart att pyssla med växter och trädgård tycker jag!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x