Pappas 60-års överraskning

Igår tog vi på oss våra finkläder och begav oss till hotell Gässlingen här i Skanör. Ett ljuvligt litet ställe med den gulligaste och trevligaste personalen.

Inne på hotellet var vi ett stort gäng som skulle bli bjudna på brunch och fira jubilaren. Pappa misstänkte ingenting. Vi stod där inne och inväntade honom och sen sjöng vi när han kom in. <3 Fina pappa!

Du vet våra bästisar Sara och Andreas. Här är Saras föräldrar och Hasse är bästis med min pappa. <3 Jag tror att gubbarnas högsta önskan i livet är att bo ihop så de kan träna, snacka skit och glo på fotboll dagarna i ända.

De här människorna har känt mig och syrran sen vi var småttingar.

Här är pappa med Marie-Louise och de har känt varandra sen de var i tidig 20-årsålder. Och M-L och mamma har känt varandra sen gymnasiet. Så fint att de fortfarande är vänner.

Alla gästerna var så fina och glada och pappa höll tal och även hans vän Svenne. Svenne konstaterade att vi gjorde samma överraskningsfest när pappa fyllde 50 och att pappa ser likadan ut 10 år senare. Han sa även att han känt pappa sen 90-talet när de tränade ihop och att pappas fysik är densamma. Det skulle Svenne aldrig sagt. Nu kommer pappa aldrig sluta tjata om detta.

Om jag var amishfru såg Paula ut som en amerikansk pastorsfru från 50-talet. Jag tyckte hon var ljuvlig!

Mamma var superchic i blommiga byxor och ceriserosa mockapumps och matchade perfekt med sitt lilla barnbarn. <3

Vi gick in i restaurangdelen och åt brunch, drack cava och pratade om allt som hänt sen sist, vilket för vissa av oss var de senaste 10 åren.

Estrid var toppen. Brunch är en bra grej tycker hon. Hon var så duktig igår. Vuxenkalas kan ju vara ganska tråkig för barn men hon snackade med gästerna, visade upp sin klänning och var helt ljuvlig.

Vi brukar ta med oss pennor och papper när vi är på restaurang men hade glömt det igår. Den underbara personalen trollade snabbt fram pennor och papper och sen satt Estrid och ritade länge. Hon övade på att skriva genom att själv ljuda orden. Igår tog vi oss igenom ”fis”, ”stol” och ”olof”. Typiskt bra ord att kunna!

Efter brunchen åkte jag och Estrid till vår lokala affär. Vi skulle nämligen har premiär för lektion 1 i hushållsekonomi. Estrid tjatar varenda gång vi är i affären om hon kan få en tidning. Och jag säger prick alltid nej. Men så kom jag på att hon har en spargris och hon får faktiskt köpa vad hon vill med de pengarna. Sagt och gjort tog vi med en peng och hon fick välja själv och betala själv i kassan. Stor dag för mig!

Det blev en Paw patron tidning! <3 Hon var så stolt när hon kom hem och visade David sitt nya inköp.

Jag stack iväg på en liten joggingrunda. Jag springer superkort. Det enda krav jag har är att springa längre än gången innan. Det räcker med en meter längre. Det behöver inte vara så himla snabba eller stora resultat. Igår sprang jag 1,2 kilometer åt ett håll och sen promenerade jag sträckan tillbaka igen. Förresten, hur ljuvlig är inte min nya tröja från Nike!? ÄLSKAR den! Träning blir roligare med grymma träningskläder. Så är det bara.

Vid 17-tiden åkte vi hem till mina föräldrar och pappa fick presenter av familjen. Av svärsönerna fick han en MFF matchtröja med alla spelarnas autografer och på baksidan…

…stod det ”svärfar 60”. Alltså <3 Min pappa blev så glad och jag som inte visste om den här presenten blev så överraskad av David och Fredriks omtänksamhet. Jag och Paula har verkligen haffat oss de finaste killarna. Som jag älskar vår storfamilj. Kolla vad fina de är!

Estrid var mest med sin bästis (mormor) och vi åt middag. Kvällen fortsatte med prat, skratt och samtal. Jag kelade massor med Harry. Och jag tog hand om kvällsrutinen. Bytte blöja, tog på pyjamas och myste med kvällsflaska. Men sen gick det sådär med själva nattningen och mamma Paula fick komma in och styra upp situationen. Det förstår man ju, att det blev lite knäppt för Harry med en annan tanta i sängen. =) Vid halv tio körde vi hem. Vi körde en liten runda runt vår by så att Estrid somnade i bilen. Sen körde vi hem.

Idag ska jag fixa i trädgården hela dagen. Som jag längtar efter ett få komma ut. Det riktigt kliar i fingrarna. Och när vi sa hej då till storfamiljen igår uppföljdes hej då:et av ”ska vi ses imorgon igen” så vi får se hur kvällen blir. Det har ryktats om grillning och kvällssol.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x